Ovecskin 5 évre hosszabbított a Washingtonnal

 

Az orosz klasszis tovább üldözheti Gretzky gólrekordját. Bucsnyevics megegyezett a St. Louiszal, bevásárolt a Chicago.

Nem csendesedik a játékospiac az NHL-ben, a GM-ek továbbra is folyamatosan üzletelnek és kötik a szerződéseket. A legjelentősebb friss esemény Alekszandr Ovecskin és a Washington megállapodása a közös folytatásról. A fővárosiak kapitányának lejárt a 13 éves, összesen 124 millió dolláros szerződése, és korlátlan szabadügynökké vált volna július 28-án. Erre nem került sor, a 35 éves szupersztár elfogadta Brian MacLellan ajánlatát, és öt szezonra meghosszabbította a kontraktusát évi 9,5 millió dollár értékben. Ovecskin 730 találattal hatodik a góllövők örökranglistáján az NHL-ben, eggyel Marcel Dionne és tizeneggyel Brett Hull mögött. Őket minden valószínűség szerint rövidesen megelőzi az orosz, miközben a lista élén álló Wayne Gretzky 894-es csúcsának megdöntése sem lehetetlen célkitűzés. Ehhez az egészség és a sérülésmentesség mellett annyi kell, hogy Ovecskin szezononként átlagosan 33 találatot szerezzen, ami pályafutása 16 idényéből 14-szer sikerült neki. A két kivétel idején különböző okok miatt csonka évadokat futottak a ligában.

Megegyezett egymással a St. Louis és Pavel Bucsnyevics. Az orosz szélső néhány napja került a Rangerstől a Bluesba, a három évvel ezelőtti bajnok pedig új kontraktust kínált a kiváló szélsőnek. A legutóbb 54 mérkőzésen 48 pontot (20+28) szerző csatár elfogadta az ajánlatot, így a következő négy évben 23,2 millió dollárt kap összesen, ami évente 5,8 milliót jelent. A 26 éves csatár karrierje során 301 mérkőzésen 79 gólt lőtt és 195 pontot szerzett.

buchnevich

A nap bombameglepetését a Vegas szállította azzal, hogy Chicagóba küldte Marc-Andre Fleuryt a 23 éves Mikael Hakkarainen játékjogáért. A néhány hete Vezina-trófeával kitüntetett kapus nem leplezte csalódottságát. Kijelentette, hogy nem akar a Blackhawksban szerepelni, és komolyan fontolgatja, hogy befejezi pályafutását. A Golden Knights részéről ugyanakkor teljesen érthető volt a lépés. A Vegasnak két remek kapusa volt Fleury és Robin Lehner személyében, akik bére 12 millió dollár, és ez luxusnak számít a befagyasztott plafon mellett. Brad McCrimmon így eladta a szerződése utolsó évébe lépő, szezononként 7 milliót kereső Fleuryt, aki már 36 éves, ellenben megtartotta azt a Lehnert, akinek 2025-ig szóló kontraktusa van, és 5 milliót kap idényenként.

A Chicago még egy üzletet kötött: Tampába küldte a hátvéd Brent Seabrookot, akiért megkapta a kétszeres bajnok Tyler Johnsont, valamint egy 2023-as második körös draftjogot. Johnsont már több mint egy éve árulja a bérkeret szorításában vergődő Lightning, és most sikerült megszabadulnia a 2024-ig évi 5 milliót kereső csatártól. Seabrook 2024-ig szóló évi 6,875 millió dolláros szerződésével ezzel szemben nem lesz probléma. A játékos fizetése halott pénznek számít majd, mert hosszú távú sérültlistán van, és gyakorlatilag befejezte pályafutását.

A Stanley Kupa-döntőjét elvesztő Montreal Joel Armiát láncolta magához a következő négy esztendőre. A védekezésben is nagyszerűen teljesítő jobbszélső 2025-ig 13,4 millió dollár kap összesen, ez évente 3,4 milliót jelent számára.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS