7500 euróra büntették a Brassót

   

A Corona jégcsarnokát is bezárhatják 4 mérkőzésre, ám ezt a szankciót 2021. december 31-éig felfüggesztették.

Az Erste Liga-döntős klub összesen 7500 eurós büntetése három tételből áll össze, az MJSZ fegyelmi bizottságának nyilvános határozatát ide kattintva végigböngészhetik, a lényegi részeket azonban mi is kiemeljük.

E szerint a fegyelmi bizottság a Corona Brassót az Erste Liga Versenyszabályzat 80. § (1) bekezdésében foglaltak megszegése miatt 3000 euró pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Az indoklás szerint a 2021. március 16-án lejátszott Corona Brassó?DEAC mérkőzést követően “a Sportszervezet honlapján és közösségi oldalán több cikk és bejegyzés jelent meg a mérkőzéssel kapcsolatban. Mindkét platform igazoltan a Sportszervezethez köthető. A közzétett írásokban megkérdőjelezték a mérkőzés hivatalos személyeinek a tisztességét, sportszerűtlen módon bírálták tevékenységüket. A közösségi oldalon nyilvánosságra hozott bejegyzés negatív, részrehajló és sportszerűtlen színben tüntette fel az Erste Ligát, a Liga szereplőit, és a Magyar Jégkorong Szövetséget. A Fegyelmi Bizottság a rendelkezésre álló tények és bizonyítékok alapján megállapította a Sportszervezet fegyelmi vétségét, és a rendelkező részben meghatározott szankciót rótta ki a Sportszervezet részére.” A Versenyszabályzat vonatkozó előírása alapján “a mérkőzéseken részt vevő játékosok, hivatalos személyek, játékvezetők, a versenysorozatba benevezett sportszervezetekkel bármilyen szerződéses kapcsolatban, munkaviszonyban álló, illetve a sportszervezetben képviseleti joggal rendelkező személyek semmilyen nyilvános fórumon nem tehetnek a Liga érdekeit sértő nyilatkozatokat.”

Ezenfelül az fb a Brassót a Versenyszabályzat 36. § (1) bekezdésében foglaltak megszegése miatt 1500 euró pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Az indoklás szerint az MJSZ játékvezetői munkacsoportja játékvezető-ellenőrt delegált az előbb említett, illetve a március 17-én lejátszott Brassó?DEAC mérkőzésekre. Az ellenőr a jelentésében részletezte: Emilian Cernica, a Brassó képviselője a 17-ei meccs során “a pálya mellett állva több alkalommal nagy erővel ütlegelte a plexit, zavarta a mérkőzés hivatalos személyeinek munkáját, és a mérkőzés rendes lebonyolítását”. Az fb “a felvételeket és bizonyítékokat a maguk összességében értékelve és meggyőződése szerint elbírálva tényként állapította meg, hogy a rendező csapat biztonsági személyzete nem tett meg mindent a rendzavarás megelőzése és megfékezése érdekében, ezért a rendelkező részben meghatározott szankciót rótta ki a Sportszervezet részére”. A Versenyszabályzat ide vágó előírása alapján “a szervező, illetve rendező szerv alkalmazása esetén a rendező szerv kötelessége biztosítani pálya mellett lévő ? a pálya tartozékát képező ? hivatalos helyek (cserepad, büntetőpad, zsűri, gólbírói fülkék) zavartalan biztonságát, valamint a játék zavartalansága, illetve a közvetlen sérülések elkerülése érdekében a nézők palánktól való megfelelő távolságban tartását”.

Továbbá az fb a Brassót Versenyszabályzat 32. § (2) és (3) bekezdésében foglaltak megszegése miatt 3000 euró pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A már említett március 17-ei Brassó?DEAC mérkőzésen “a rendező szervezet biztonsági személyzete akadályozta a Játékvezetői Munkacsoport delegáltjának munkáját, felszólították, hogy mozgóképet ne rögzítsen a mérkőzés folyamán”. Emilian Cernica “pálya mellett tanúsított magatartása alkalmas volt arra, hogy a mérkőzés hivatalos személyeiben félelmet keltsen. A Játékvezető Ellenőr jelentésében kitért rá, hogy a Játékvezetők végig fenyegetve érezték magukat a mérkőzés folyamán. A Fegyelmi Bizottság ? a bizonyítékokat a maguk összességében értékelve és meggyőződése szerint elbírálva ? tényként állapította meg, hogy a rendező csapat biztonsági személyzete nem tett meg mindent a Játékvezető Ellenőr és a Játékvezetők biztonságának érdekében. A sportegyesület felelősséggel tartozik az általa rendezett sportesemény rendjéért.” A Versenyszabályzat szerint “a sportrendezvény törvényben, más jogszabályokban és szabályzatokban meghatározott előírásoknak megfelelő lebonyolításáért a szervező ? illetve rendező alkalmazása esetén a szervező és a rendező egyetemlegesen ? felelős. A bajnokságokba benevezett szervezeteknek minden tőlük telhetőt meg kell tenniük annak érdekében, hogy biztonságos környezetben lehessen a Liga mérkőzéseket megrendezni.”

Végül a fegyelmi bizottság “az elkövetett fegyelmi vétségek miatt a Sportszervezettől a Sportfegyelmi Szabályzat 4. § (4) bekezdés f) pontjában foglaltak alapján 4 mérkőzésre megvonja a Sportszervezet mérkőzésrendezési jogát a hazai mérkőzéseknek otthont adó sportlétesítményben”.

Ugyanakkor “a Fegyelmi Bizottság a Sportszervezet 4 mérkőzés erejéig tartó mérkőzésrendezési jog megvonásának végrehajtását 2021. december 31-ig próbaidőre felfüggeszti. A próbaidőre felfüggesztett fegyelmi büntetést végre kell hajtani, ha a Sportszervezettel szemben a próbaidő alatt a Fegyelmi Bizottság újabb fegyelmi büntetést szab ki.”

Lényeges momentum mindezeken túl, hogy “az elsőfokú fegyelmi határozatban kiszabott pénzbüntetést, illetve a Szabályzatban meghatározott költségeket a határozat meghozatalát követő 15 napon belül kell az MJSZ részére megfizetni. A pénzbüntetés azon a napon minősül megfizetettnek, amikor azt az MJSZ bankszámláján maradéktalanul jóváírták, illetve a pénztárába maradéktalanul befizették. Amennyiben a pénzbüntetésre kötelezett Sportszervezet a pénzbüntetést az előírt határidőig nem fizeti meg, a Sportszervezet minden megkezdett késedelmes hónap után a pénzbüntetésen felül köteles megfizetni a fellebbezési díj összegével megegyező késedelmi pótlékot a pénzbüntetés befizetésig. Ha a befizetést az kötelezett Sportszervezet figyelmeztetés ellenére nem teljesíti, az Elnökség a sportszervezet valamennyi csapatát a folyamatban lévő bajnokságból, torna-, illetve  kupasorozatból törli, és a következő bajnokságokban való nevezését mindaddig visszautasítja, míg a büntetést a Sportszervezet meg nem fizette.”

bradeb2

fotó: Corona Brassó

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum