7500 euróra büntették a Brassót

   

A Corona jégcsarnokát is bezárhatják 4 mérkőzésre, ám ezt a szankciót 2021. december 31-éig felfüggesztették.

Az Erste Liga-döntős klub összesen 7500 eurós büntetése három tételből áll össze, az MJSZ fegyelmi bizottságának nyilvános határozatát ide kattintva végigböngészhetik, a lényegi részeket azonban mi is kiemeljük.

E szerint a fegyelmi bizottság a Corona Brassót az Erste Liga Versenyszabályzat 80. § (1) bekezdésében foglaltak megszegése miatt 3000 euró pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Az indoklás szerint a 2021. március 16-án lejátszott Corona Brassó?DEAC mérkőzést követően “a Sportszervezet honlapján és közösségi oldalán több cikk és bejegyzés jelent meg a mérkőzéssel kapcsolatban. Mindkét platform igazoltan a Sportszervezethez köthető. A közzétett írásokban megkérdőjelezték a mérkőzés hivatalos személyeinek a tisztességét, sportszerűtlen módon bírálták tevékenységüket. A közösségi oldalon nyilvánosságra hozott bejegyzés negatív, részrehajló és sportszerűtlen színben tüntette fel az Erste Ligát, a Liga szereplőit, és a Magyar Jégkorong Szövetséget. A Fegyelmi Bizottság a rendelkezésre álló tények és bizonyítékok alapján megállapította a Sportszervezet fegyelmi vétségét, és a rendelkező részben meghatározott szankciót rótta ki a Sportszervezet részére.” A Versenyszabályzat vonatkozó előírása alapján “a mérkőzéseken részt vevő játékosok, hivatalos személyek, játékvezetők, a versenysorozatba benevezett sportszervezetekkel bármilyen szerződéses kapcsolatban, munkaviszonyban álló, illetve a sportszervezetben képviseleti joggal rendelkező személyek semmilyen nyilvános fórumon nem tehetnek a Liga érdekeit sértő nyilatkozatokat.”

Ezenfelül az fb a Brassót a Versenyszabályzat 36. § (1) bekezdésében foglaltak megszegése miatt 1500 euró pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Az indoklás szerint az MJSZ játékvezetői munkacsoportja játékvezető-ellenőrt delegált az előbb említett, illetve a március 17-én lejátszott Brassó?DEAC mérkőzésekre. Az ellenőr a jelentésében részletezte: Emilian Cernica, a Brassó képviselője a 17-ei meccs során “a pálya mellett állva több alkalommal nagy erővel ütlegelte a plexit, zavarta a mérkőzés hivatalos személyeinek munkáját, és a mérkőzés rendes lebonyolítását”. Az fb “a felvételeket és bizonyítékokat a maguk összességében értékelve és meggyőződése szerint elbírálva tényként állapította meg, hogy a rendező csapat biztonsági személyzete nem tett meg mindent a rendzavarás megelőzése és megfékezése érdekében, ezért a rendelkező részben meghatározott szankciót rótta ki a Sportszervezet részére”. A Versenyszabályzat ide vágó előírása alapján “a szervező, illetve rendező szerv alkalmazása esetén a rendező szerv kötelessége biztosítani pálya mellett lévő ? a pálya tartozékát képező ? hivatalos helyek (cserepad, büntetőpad, zsűri, gólbírói fülkék) zavartalan biztonságát, valamint a játék zavartalansága, illetve a közvetlen sérülések elkerülése érdekében a nézők palánktól való megfelelő távolságban tartását”.

Továbbá az fb a Brassót Versenyszabályzat 32. § (2) és (3) bekezdésében foglaltak megszegése miatt 3000 euró pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A már említett március 17-ei Brassó?DEAC mérkőzésen “a rendező szervezet biztonsági személyzete akadályozta a Játékvezetői Munkacsoport delegáltjának munkáját, felszólították, hogy mozgóképet ne rögzítsen a mérkőzés folyamán”. Emilian Cernica “pálya mellett tanúsított magatartása alkalmas volt arra, hogy a mérkőzés hivatalos személyeiben félelmet keltsen. A Játékvezető Ellenőr jelentésében kitért rá, hogy a Játékvezetők végig fenyegetve érezték magukat a mérkőzés folyamán. A Fegyelmi Bizottság ? a bizonyítékokat a maguk összességében értékelve és meggyőződése szerint elbírálva ? tényként állapította meg, hogy a rendező csapat biztonsági személyzete nem tett meg mindent a Játékvezető Ellenőr és a Játékvezetők biztonságának érdekében. A sportegyesület felelősséggel tartozik az általa rendezett sportesemény rendjéért.” A Versenyszabályzat szerint “a sportrendezvény törvényben, más jogszabályokban és szabályzatokban meghatározott előírásoknak megfelelő lebonyolításáért a szervező ? illetve rendező alkalmazása esetén a szervező és a rendező egyetemlegesen ? felelős. A bajnokságokba benevezett szervezeteknek minden tőlük telhetőt meg kell tenniük annak érdekében, hogy biztonságos környezetben lehessen a Liga mérkőzéseket megrendezni.”

Végül a fegyelmi bizottság “az elkövetett fegyelmi vétségek miatt a Sportszervezettől a Sportfegyelmi Szabályzat 4. § (4) bekezdés f) pontjában foglaltak alapján 4 mérkőzésre megvonja a Sportszervezet mérkőzésrendezési jogát a hazai mérkőzéseknek otthont adó sportlétesítményben”.

Ugyanakkor “a Fegyelmi Bizottság a Sportszervezet 4 mérkőzés erejéig tartó mérkőzésrendezési jog megvonásának végrehajtását 2021. december 31-ig próbaidőre felfüggeszti. A próbaidőre felfüggesztett fegyelmi büntetést végre kell hajtani, ha a Sportszervezettel szemben a próbaidő alatt a Fegyelmi Bizottság újabb fegyelmi büntetést szab ki.”

Lényeges momentum mindezeken túl, hogy “az elsőfokú fegyelmi határozatban kiszabott pénzbüntetést, illetve a Szabályzatban meghatározott költségeket a határozat meghozatalát követő 15 napon belül kell az MJSZ részére megfizetni. A pénzbüntetés azon a napon minősül megfizetettnek, amikor azt az MJSZ bankszámláján maradéktalanul jóváírták, illetve a pénztárába maradéktalanul befizették. Amennyiben a pénzbüntetésre kötelezett Sportszervezet a pénzbüntetést az előírt határidőig nem fizeti meg, a Sportszervezet minden megkezdett késedelmes hónap után a pénzbüntetésen felül köteles megfizetni a fellebbezési díj összegével megegyező késedelmi pótlékot a pénzbüntetés befizetésig. Ha a befizetést az kötelezett Sportszervezet figyelmeztetés ellenére nem teljesíti, az Elnökség a sportszervezet valamennyi csapatát a folyamatban lévő bajnokságból, torna-, illetve  kupasorozatból törli, és a következő bajnokságokban való nevezését mindaddig visszautasítja, míg a büntetést a Sportszervezet meg nem fizette.”

bradeb2

fotó: Corona Brassó

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 21., vasárnap
VB 15:20 GERHUN 7-2VÉGE
  • SPORT 1
VB 15:20 SLOSVK 0-1VÉGE
VB 19:20 CZESUI 2-4VÉGE
VB 19:20 USAFRA 9-0VÉGE
  • SPORT 2
május 22., hétfő
VB 15:20 CANNOR 2-3 BVÉGE
VB 15:20 DENSWE 1-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 AUTHUN 4-3 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 KAZSLO 4-3VÉGE
május 23., kedd
VB 11:20 GERFRA 5-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 11:20 SVKNOR 4-1VÉGE
VB 15:20 CANCZE 3-1VÉGE
VB 15:20 SWEUSA 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 FINDEN 7-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SUILAT 3-4 HVÉGE
május 25., csütörtök
VB 15:20 SUIGER 1-3VÉGE
  • SPORT 2
VB 15:20 USACZE 3-0VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 CANFIN 4-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SWELAT 1-3VÉGE
május 27., szombat
VB 13:20 CANLAT 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 17:20 USAGER 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 28., vasárnap
VB 14:20 USALAT 3-4 HVÉGE
VB 19:20 CANGER 5-2VÉGE
  • SPORT 2
Partnerünk
Archívum