Megvédte a címét a KMH Budapest

 

A magyar együttes 3-0-ra nyerte a Tippmix EWHL döntőjét a Vienna Sabres ellen. A MAC a 4. helyen végzett.

A fináléja lendületes játékkal kezdődött. A bécsiek eresztették meg az első lövést, Tóth Zsófia biztosan hárított. Aztán a KMH került emberelőnybe, a két perc nagy ziccer nélkül telt el, sőt a Sabres veszélyes kontrát vezetett. Natasza Tarnowski lőtt bátran, majd a Vienna magyar válogatott játékosa, Jókai-Szilágyi Kinga kapott két percet, a létszám hamarosan kiegyenlítődött, Tarnowski is leült. A harmad felénél szerezte meg a vezetést a magyar csapat, Ungár Rebeka tette tovább a korongot középről, a hosszú saroknál Somogyi Vivien érkezett jól, és nem hibázott. A bécsiek keményen küzdöttek, Tóthnak kellett nagyokat védenie többször egymás után, hogy ne változzon az állás. Fél perc különbséggel mindkét csapat megfogyatkozott ismét mindez nem hozott változást. A harmad utolsó perceit megnyomták az együttesek, ám a kapusok a helyükön voltak.

A második harmad elején Huszák Alexandra kapott büntetést, ekkor emberhátrányban Hayley Williams szólózott, a lövés nem sikerült a végén. A 27. percben a bécsiek kerültek hátrányba, a két perc alatt beszorította ellenfelét a KMH, Williams, majd Tarnowski is nagy helyzetbe került, utóbbi kotorta be a korongot közelről egy kapu előtti kavarodás végén, megduplázva az előnyt. Somogyi kapott büntetést, a KMH ezúttal is hősiesen bekkelt, egy kontrából Tarnowski veszélyeztetett, utána Huszák is látványos szólót vezetett. Két perccel a vége előtt őt büntették, az emberhátrányos védekezés ismét jól működött, a kilépő Williams a felső vasat találta el. A lövés közben szabálytalankodtak vele, büntető következett, az esést még érző sértett nem tudta elhúzni a kapus mellett a korongot. A következő helyzetét viszont értékesítette a KMH: Tarnowski használta ki a védők hibáját, korongot szerzett, és Luggin lábai között belőtte a harmadikat.

Az utolsó felvonást nagy elánnal kezdte a Sabres, de voltak a magyar együttesnek is lehetőségei, a korongot nem sikerült begyötörni. Az 50. percben kettős fórba került a KMH, nagy tűzijátékot rendezett a kapu előtt, az újabb találat nem jött össze. A bécsiek hajtottak a szépítésért, így több terület maradt a KMH előtt is, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A hajrában a magyar gárda is kettős emberhátrányba került, de Tóthnak ezen a napon nem lehetett gólt szerezni, remekül védett. A végén a kapuslehozatalt is megpróbálta a Sabres stábja, így sem tudták feltörni a hazaiak védelmét, kis híján üres kapus gólt kaptak. Az eredmény végül nem változott, a KMH 3-0-ra győzött és megvédte címét a sorozatban.

A finálé után Kiss-Simon Franciska értékelt: ?Kicsit megkönnyebbültünk a szombati továbbjutás után, a MAC elleni meccset éreztük az igazi döntőnek. Szerettünk volna nyerni, próbáltuk fókuszálni a fináléban is, hiszen ez volt az utolsó meccs a Tippmix EWHL-ben, sikeres szériát szerettünk volna zárni. A védekezés volt a legfontosabb, utána könnyebb átmenni támadásba is. Ezt az első harmadban sikerült megvalósítani. A másodikban kicsit kiengedtünk, de Zsófi nagyon jól védett, mindenki tette a dolgát, igazi csapatmunka volt ez a siker.?

A bronzmérkőzésen a MAC Budapest az SKP Bratislavával játszott. Háromszor is emberhátrányba került a magyar csapat az első harmadban, de a pozsonyiak ezzel nem tudtak mit kezdeni. Rónai Alexandrának volt egy nagy lehetősége, ami kimaradt. Nem tudott élni a fórjával a MAC sem. Szoros, küzdelmes játékot hozott a folytatás, és bár próbálkoztak Gasparics Fanniék, a szlovák együttes jól védekezett. A 39. percben a vezetést is megszerezte az SKP: Kapicakova egy kipattanót ütött be. A MAC igyekezett megnyomni az utolsó húsz percet, háromszor is emberelőnyben támadhatott, ráadásul a hajrában a kapust lehozva hat a négy ellen ment az egyenlítésért, minden lehetőség kimaradt, a szlovákok szívósan védekeztek, rengeteget blokkoltak, 0-1 lett a vége. A MAC Budapest, amely csak büntetőkkel maradt alul az elődöntőben a későbbi győztessel szemben, így a 4. helyen végzett a final fourban.

A találkozó után Kis András vezetőedző értékelt: ?Mindkét nap igazi csapatként küzdöttek a lányok, büszke vagyok rájuk. A KMH elleni elődöntőben a szezon legjobb játékát nyújtottuk, mindenki elhitte, hogy vagyunk olyan szintű csapat, mint az ellenfél. A végletekig húzott meccs után érthetően szomorúak voltunk, de meg akartuk szerezni a bronzérmet. Az első harmadban nem úgy álltunk bele a meccsbe, ahogy szerettünk volna és ahogy elvártuk, a fókusz kicsit otthon maradt. A folytatásban már jobban játszottunk, de a szlovákok egy szerencsés góllal előnyt szereztek, és utána már nem tudtunk egyenlíteni. Az egész szezonban az volt a jellemző, hogy sok üres kapus helyzetünk van, amiket nem tudunk kihasználni, elütünk a korong felett, egy kicsivel előbb ér oda az ellenfél, ez a karma végigkísért minket az utolsó meccsen is. A negyedik hely miatt szomorúak vagyunk, szerettük volna megmutatni, hogy ennél jobbak vagyunk. Szerintem tudunk is jobbak lenni. Kicsit szomorkodunk, majd folytatjuk a felkészülést a magyar bajnokságra, ahol remélhetőleg ugyanilyen jó meccseket játszunk a KMH-val, mint szombaton is.?

Az EWHL All Star-csapata: Luggin ? Istocyova, Kiss-Simon ? Gasparics, Huszák, Fazokas.
Legjobb védési mutató: Tóth Zsófia.
Gólkirály: Huszák Alexandra és Gasparics Fanni.
Pontkirály: Hayley Williams.

A program:

Szombat, elődöntők:
14:00: KMH Budapest?MAC Budapest 3-2 b.
17:00: Vienna Sabres?SKP Bratislava 4-3 h.

Vasárnap, helyosztók:
10:30: MAC Budapest?SKP Bratislava (bronzmérkőzés) 0-1
13:30: KMH Budapest?Vienna Sabres (döntő) 3-0

kmhsav_TSH6088

fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum