Sorozatban 10. győzelmére hajt Győrben a Fradi

   

A Titánoknak is nagyon kellenek a pontok, így komoly erőfeszítésekre késztethetik a listavezetőt.

Az FTC-Telekom az UTE hosszabbításos legyőzésével 9. sikerét aratta egy huzamban. A megosztott címvédő ebben a naptári évben még egyetlen vereséget sem szenvedett, és pontot is csak csütörtökön veszített először. 9 meccs, 26 egység, nem véletlen, hogy hetekkel korábban az élre állt az Erste Ligában a Fodor Szabolcs-féle legénység, és azután egyre nőtt az előnye. Mindazonáltal ne feledjük, a meccsenkénti pontátlagot tekintve még mindig a Brassó a legjobb – ez a két együttes áll 70 százalék fölött az egész mezőnyben –, ami további erőfeszítésekre sarkallhatja a zöldeket. Hiszen nyilvánvaló, hogy az alapszakasz-elsőség megszerzésének meghatározó a jelentősége az egy hónap múlva kezdődő rájátszás szempontjából, amennyiben a döntőig tartó pályaelőnyt garantál. Ugyanitt ne feledjük azt sem, rengeteg sorsdöntő fontosságú rangadó van még hátra, mást ne mondjunk, az IIHF-szünet idején négyszer meccsel egymással a Brassó és a Sportklub, illetve az FTC-Telekom és az UTE második erdélyi túrája is hátravan, melynek során a Szeredával kétszer csapnak össze mindketten. Ebből is látható, a Fradi számára már-már kötelező a Titánok legyőzése – ez eddig háromból háromszor sikerült, ebből egyszer csak hosszabbításban –, igen ám, csakhogy a fehérvári-győri fiatalok is vérre menő harcban vannak a playoffért. Az Acélbikákat verték a héten, ez úgymond rendben van, az Opten Vasas HC viszont a csíkszeredai csodának köszönhetően 1 ponttal előttük tartózkodik, emezen a fertályon is elkelnének tehát a bravúrok. Amilyen például egy FTC-Telekom elleni pontszerzés lenne. Persze az is igaz: az alapszakasz legvégén 3 Titánok–Vasas csatára is sor kerül egymás után, a lényeges “lenti” kérdések ezeken fognak eldőlni.

Titánok–FTC-Telekom 1-5

   

A zöld-fehérek magabiztos sikerrel érték el sorozatban 10. győzelmüket.

A Titánok kapujában Szeles állt, míg cserekapusnak Konsztantyin Belomojevet nevezték, továbbá a mezőnyjátékosokat illetően Kóger és Madácsi nem szerepelt, ellenben Ambrus visszatért. Az FTC-Telekomnál a sérült Arany helyett az UTE ellen is beugró Nagy Kristóf kezdett, mögötte Földes padozott, valamint Kärmeniemi pihenhetett, helyette Galántani öltözhetett. A meccs elejétől a Ferencváros akarata érvényesült, Szeles több bravúrt is bemutatott. A Titánok a 7. percig tudták kapott gól nélkül tartani a zöld-fehéreket: a vendégek egy pontos Kulmala-lövéssel megszerezték a vezetést. Az első harmad végén előbb Versteeg lőtt kék vonalas gólt, aztán Ellerby lövésébe Nagy Gergő ért bele sikerrel. A középső felvonásban több mint 14 percet kellett várni az első találatig, amit Hodgman lőtt emberelőnyben. Mindeközben érett már a Titánok szépítő gólja, amit végül Almási lőtt meg. A harmadik harmadban sokáig nem történt érdemi esemény. Az 52. percben Hegyi kék vonalas lövésébe Németh beleért, a játékvezetők videobíróztak, a gólt szabályosnak ítélték.

Az FTC-Telekom 5-1-re nyert, sorozatban 10. győzelmének örülhetett. Mindkét csapat szerdán játszik legközelebb: a Fradi a DEAC-cal játszik rangadót, míg a Titánok a Sportklub otthonában kezdik erdélyi túrájukat.

Mind a 60 perc kellett, hogy behúzzuk a meccset

   

A Titánok–FTC-Telekom összecsapásról Kasper Vuorinen és Fodor Szabolcs vezetőedzők nyilatkoztak.

Erste Liga, Győr, 0 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Balla, Kedves.
Szeles: 90,0% (Belomojev)
K
Nagy K.: 93,8% (Földes)
Reiter, Erdély, Luusuaniemi, Császár, Tiainen
1
Ellerby, Hegyi, Nagy G., Hodgman, Kóger D.
Nagy A., McNulty, Vincze, Jakimcsuk, Balogh
2
Tóth Gergely, Versteeg, Németh A., Tóth A., Kulmala
Vas, Dobmayer, Kovács, Almási, Dézsi
3
Boros, Sarcia, Hajós, Somogyi, Pavuk
Ambrus, Németh K., Rétfalvi
4
Galántai, Tóth Richárd, Roczanov, Farkas, Tóth Gergő
Vuorinen Kasper, Arany Máté Dániel
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:46 FTC Kulmala Tóth A. Németh A.
0-2 18:16 FTC Versteeg Tóth Gergely Kulmala
0-3 19:42 FTC Nagy G. Ellerby Hegyi
0-4 34:20 FTC PP Hodgman Kulmala Nagy G.
1-4 35:50 FHA Almási Dézsi
1-5 51:13 FTC Németh A. Hegyi Kulmala
16 Kapura lövések száma 50
4 Kiállításpercek 14

Egy szép kontragólnak azért örülhettek a Titánok

 

A győri mérkőzést összességében egykettőre lerendezte az FTC-Telekom, mutatjuk az összefoglalót.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum