A Sportklub még nem győzte le idén a DEAC-ot

   

Három vereség után utoljára nyílik erre lehetőségük a csíkiaknak, miközben a debreceniek túrájuk első pontjaiért küzdenek.

A Sportklub háza táján aligha számítottak arra előzetesen, hogy a DEAC lesz a fő mumusuk ebben a szezonban. Annál is inkább, hogy bár az előző évad alap- és középszakaszában is meg-meglepte őket David Musial legénysége, a tavaszi negyeddöntőben azonban 4-1-es meccsaránnyal mentek tovább. Most minden másként van, vagy volt legalábbis eddig. Az első alkalommal október elején 6-3-ra kaptak ki Beczéék Debrecenben, utána a koronavírus-karanténból visszatérve hazai pályán is elbuktak 5-2-re, végül január 23-án 4-3-ra nyertek Kiss Patrikék, lezárva akkori eredménytelen szériájukat. Azóta ismét kisebb hullámvölgybe került a DEAC, már ha annak kell tekintenünk, hogy kikaptak a listavezetőtől, majd második erdélyi túrájuk alkalmából szoros vereségekkel távoztak Brassóból és Gyergyószentmiklóstól. Noha az ilyen meccseken nem szégyen kikapni, igenis célszerű lenne visszatalálniuk a sikerek útjára, mivel lecsúsztak közben a dobogóról, és ha ez így is marad, akkor bizonyosan nehéz dolguk lesz a negyeddöntőben. Mindez természetesen igaz a 6. helyen álló Csíkszeredára is, amelyre még 13 mérkőzés vár – mindössze 22 nap alatt –, köztük óriási rangadók sora. A nagy menetelést fontos diadallal szeretné kezdeni a Jason Morgan-féle társaság, amely a héten már elhullajtott 4 értékes pontot az Opten Vasas HC ellen. Az energia viszont nem tűnt el a csapatból, amint azt a MAC HKB feletti pénteki diadal is bizonyította.

SC Csíkszereda–DEAC 3-2

   

Először nyert a Sportklub a Debrecen ellen az idén, a vendégek üres kézzel jönnek haza második erdélyi túrájukról.

A hazaiaknál továbbra is László Arnoldba helyezte a bizalmát Jason Morgan, míg Szamankov mellett hiányzott Loginov, Blackwater és Taratuhin is. A túloldalon is minden maradt a régiben, igaz, ott nem Gönczi Lajos, hanem Hetényi Zoltán kezdett. Az első felvonásban igencsak fegyelmezetten jégkorongoztak a csapatok, egyetlen kiállítást sem fújtak a bírók. Három gól esett, Vokla szerzett vezetést, Becze egyenlített, Combs lőtte a másodikat, 2-1 volt az állás húsz perc játék után. Aztán hamar 3-1 lett, Láday Tamás volt eredményes a 24. percben. Egészen a 37. percig kellett várni az első kiállításokra, ezt együtt kapta a konfliktusba keveredő Dalecky–Kuljas duó. Az utolsó felvonásban előbb a DEAC védekezett ki egy hátrányt, majd a Sportklub, aztán az 53. percben mínusz egyre zárkóztak a vendégek. Ennek eredményeként jöhetett a végén az időkérés és a kapuslehozatal, ez azonban nem vezetett eredményre, 3-2-re nyertek a csíkiak, három debreceni siker után először. A DEAC üres kézzel jön haza második erdélyi túrájáról.

sccdeb

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Ismét megmutatta a csapat, hogy miben erős

   

Mestermérleg az SC Csíkszereda–DEAC mérkőzést követően.

Jason Morgan vezetőedző, SC Csíkszereda: „Fontos volt számunkra, hogy önbizalmat szerezzünk a Debrecen ellen, hiszen ebben a szezonban még nem sikerült legyőznünk ellenfelünket. Ismét megmutatta a csapat, hogy miben erős. Az első góljukra kettővel tudtunk válaszolni, és végül ha nehezen is, de megtaláltuk a módját, hogy hogyan győzzünk. Rövidebb kispaddal játszottunk, várjuk vissza a sérülteket. Flinta, Taratuhin és Blackwater fejsérülésükből lábadoznak, Bíró és Rokaly játékára esély mutatkozik akár már a héten is.”

Kecskeméti Áron másodedző, DEAC: „Mélyebb gödörben vagyunk jelenleg, az elmúlt napokban többször is vereséget szenvedtünk. Egy pontot sem sikerült szereznünk az erdélyi túrán, ami frusztráló. Nem figyeltünk oda kellőképpen a részletekre, nem voltunk elég pontosak, sokszor nem találtuk el a kaput. Amikor lendületünk volt, akkor a védekező zónában, ha csak egy pillanatra is, de megálltunk, így nem tudtuk a javunkra eldönteni a mérkőzést.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 0 néző. Játékvezetők: Sikó, Sikó, Magyar, Redai.
László: 93,5% (Demeter)
K
Hetényi: 92,3% (Gönczi)
Kuljas, Papp, Becze, Tousignant, Fodor
1
Kloz, Vokla, Dalecky, Izacky, Novotny
Láday, Wishart, Combs, Yellow Horn, Maylan
2
Kiss R., Sándor F., Hári, Kulesov, Pesztunov
Salló, Gecse H., Gecse O., Farkas, Casaneanu
3
Berta, Bogesic, Kiss P., Pisarík, Szűcs
Györfy, Sándor Z., Róth, Ilyés
4
Kozma, Mazzag, Molnár
Morgan Jason, Hozó Levente
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:44 DEB Vokla Mazzag
1-1 08:54 SCC Becze
2-1 14:52 SCC Combs Yellow Horn Maylan
3-1 23:32 SCC Láday Yellow Horn
3-2 52:18 DEB Berta Szűcs
39 Kapura lövések száma 31
4 Kiállításpercek 4

Yellow Horn ezúttal gólpasszokban jeleskedett

 

A Csíkszeredai Sportklub–DEAC mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum