Hydro Fehérvár AV19?Bolzano 7-4

   

A magyar ICEHL-csapat az idegenbeli sikere után egy remek második harmadot produkálva hazai jégen is legyőzte a ligaelsőt.

A Fehérvárba visszatért Andrew Sarauer, Szita Donát viszont hiányzott, míg Szabó Dániel rehabilitációja továbbra is tart, Kovács Alexet pedig most nem nevezték. Nagy elánnal kezdett a Bolzano, a gyors és pontos támadásaikat szinte mindig lövéssel zárták, Janus állta a sarat. A hazai csapat talán a hosszú szünet miatt nem találta a ritmust, csak védekezésre futotta Háriék erejéből. A harmad második felét is vendéghelyzet vezette fel, Janus kétszer is nagyot védett. Egy perccel később már ő sem segíthetett, Catenacci maradt üresen, és a bedobókörből a kapuba lőtt (0-1). Próbált változtatni a Volán, Stipsicz helyzetbe is került, lövése a blokkról fölé vágódott. Az egyenlítési törekvéseknek Szabó Bence kiállítása állta útját. Janusra továbbra sem lehetett panasz, brillírozott a kapuban. Az emberhátrány utolsó másodperceiben Erdély kapott hatalmasat, a játékvezetők nem láttak szabálytalanságot, Miceli a pillanatnyi zavart kihasználva a kapuvas segítésével bombázott a hálóba (0-2). Öt az ötben is a dél-tiroliak voltak veszélyesebbek, Miceli duplázásának Janus állta útját. A hajrában Gazley közelijét is védte a szlovák hálóőr, a másik oldalon Bartalis kis szerencsével szépíthetett volna, Irvingig jutott. Az első játékrészben 18-4 volt a kapura lövések száma oda, komoly javulásra volt szükség a pontszerzéshez.

Jót tett a szünet, érezhető volt az igyekezet. Gyorsan jött a szépítés, a 23. percben Lahti érkezett remekül egy kapu mögül visszatett korongra (1-2). A finn első volános góljával berúgta a motort: bő egy perccel később Bartalis bevágott egy kipattanót, amivel már egyenlő volt az állás (2-2). És itt még nem volt vége! Kähkönen jól kapirgált a kapu előtt, 138 másodperc alatt három gólt ütve fordítottak a mieink (3-2). A listavezető nem hagyta magát, Gazley a kapuvas segítségével kiegyenlített (3-3). Remek tempójú oda-vissza hokit hozott ez a harmad, kifejezetten élvezetes volt az összecsapás, főleg az egyoldalú első húsz perc után. Az élvezeti értéket persze nagyban növelte Háriék játékának ugrásszerű javulása. A 33. percben Kuralt góljával ismét nálunk volt az előny (4-3). Kitámadtak a vendégek, ez lett a vesztük: Bartalis elszáguldott a szélen, majd becsapta a legutóbbi két meccsét kapott gól nélkül lehozó Irvinget (5-3). Erdély is szólózhatott, de szabálytalanul megállították. A 36-os nemes bosszút állt: gyönyörű kapáslövéssel kihasználta az emberelőnyt (6-3). Nem tudni, Antti Karhula mit mondott játékosainak a szünetben, de hatott. A fehérváriak a rosszul sikerült első harmad után a másodikban hat gólt lőve (a Bolzano a legutóbbi 5 meccsén összesen nem kapott ennyi gólt) kiütötték ellenfelüket.

A záró felvonásra kapust cseréltek a vendégek, Irvinget Fazio váltotta. Az előző harmad önfeledt hokiját a taktikus követte, Carusóék fegyelmezetten visszazárva várták a bolzanói rohamokat. A hosszú sérülés után visszatérő Sarauer kisbüntetést kapott, sikerült kivédekezni az emberhátrányt. A vendégek csak elvétve jutottak el a kapuig, amikor mégis, Janus biztosított. Peregtek a percek, tíz eltelt és még mindig három gól volt az előny. Újabb emberhátrány következett, önfeláldozó védekezéssel sokáig sikerült kitartani, végül Halmo helyére tett egy kipattanót, amivel kettőre zárkóztatta övéit (6-4). Egymást váltották a büntetőpadon a mieink, ezúttal Stipsicz ment ki, mikor visszajött, már csak öt perc volt hátra. Az estére Hargrove gólja tette fel a koronát, aki remek passzt kapott a kapu torkából Kuralttól (7-4). A borzasztóan rosszul kezdő, kétgólos hátrányba kerülő Fehérvár a középső harmadban hurrikánként söpörte el a meccset addig uraló, a liga legjobb védelmét magáénak tudó listavezetőt. A győzelemnek köszönhetően a magyar csapat továbbra is harmadik és növelte előnyét üldözőivel szemben.

A Hydro Fehérvár AV19 összeállítása: Janus (Kornakker) ? Stipsicz, Campbell, Hargrove, Hári, Kuralt ? Caruso, Szabó B., Erdély, Bartalis, Petan ? Geiger, Horváth, Kähkönen, Sarauer, Sárpátki ? Mihály, Lahti.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

avshcb

Fotó: Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 2-5VÉGE
VB 16:20 SWEFRA 3-1VÉGE
VB 20:20 FINDEN 3-1VÉGE
  • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 3-1VÉGE
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 2-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 3-6VÉGE
VB 16:20 CANCZE 4-3 HVÉGE
  • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 3-6VÉGE
VB 20:20 FINSUI 1-3VÉGE
VB 20:20 SWESVK 6-1VÉGE
  • SPORT 1
május 23., csütörtök
VB 16:20 CANSVK 6-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 16:20 SUIGER 3-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:20 SWEFIN 2-1 HVÉGE
  • AMC MIKRO
VB 20:20 USACZE 0-1VÉGE
  • SPORT 2
május 25., szombat
VB 14:20 SWECZE 3-7VÉGE
  • SPORT 2
VB 18:20 CANSUI 2-3 BVÉGE
  • SPORT 2
május 26., vasárnap
VB 15:20 SWECAN 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:20 SUICZE 0-2VÉGE
  • SPORT 2