Ismét élre állhat az Erste Ligában a Fradi

   

A zöld-fehéreknek ehhez rövid időn belül harmadszor is le kellene győzniük a sikeréhes Opten Vasas HC-t.

Egyaránt 4 gólos vereségből érkezik a decemberi időszak harmadik Vasas–FTC-Telekom mérkőzésébe a két együttes. A piros-kékek a MAC HKB-tól kaptak ki 4-0-ra hétfőn, míg a zöld-fehérek presztízsrangadót buktak 5-1-re az UTE ellen. Ez különösen a megosztott címvédő számára jelentett csalódást, amely évek óta nem szenvedett vereséget hazai jégen az ősi rivális Újpesttől. Mindez azonban aligha töri meg az idén is meggyőző Fradi lendületét, sokkal valószínűbb fejleménynek tűnik a felpaprikázódás. Annál is inkább, hogy mivel a közvetlen riválisok ebben a naptári évben már nem játszanak, Fodor Szabolcs fiai egy 3 pontos sikerrel az Erste Liga-tabella élén szilvesztereznének. Mindazonáltal pontszerzésben gondolkodik az egyre éhesebb Vasas is, ami a 8. helyük megerősítését hozhatná. A rájátszás elérése immár reális célkitűzés Ladányi Balázs legénysége számára, sem a Titánok, sem az Acélbikák nem számítanak megelőzhetetlennek ebben az idényben, ám ehhez azonban bravúrokra is szükség van ahogy eddig, úgy a folytatásban is. A Fradi legyőzése kétségkívül ebbe a kategóriába tartozna. December 10-én 3-2-re, 13-án 4-3-ra nyertek a zöldek, a szoros csata tehát szinte garantált – meglepetésnek a sima meccs számítana –, inkább csak a végkimenetel kérdéses.

Opten Vasas HC–FTC-Telekom 4-2

   

Újabb szenzációs sikert ért el Ladányi Balázs együttese az Erste Ligában, kikapott a megosztott címvédő Káposztásmegyeren.

Egy-egy fontos játékos hiányzott mindkét oldalon, a hazaiaknál az orosz Vesutkin, a vendégeknél a többszörös magyar bajnok Somogyi Balázs. Mindkét szakvezető kapust cserélt az előző mérkőzéshez képest, a Vasas ketrecét Sági Máté, a Fradiét Nagy Kristóf védte.

Jobban kezdte a mérkőzést a házigazda, kétszer is emberelőnyben próbálkozhatott, de mind Nagy Gergő, mind Versteeg kiállítása kihasználatlanul maradt. Kisvártatva Ozols ült ki két percre, ami felhozta a Fradit, többször is közel jártak a gólhoz a zöldek. A jég végül a 15. percben tört meg, a hazaiak szerelték Tóth Gergelyt a harmadukban, a kettő-egyes kontrát Turbucz fejezte be Bödök remek passza után. Alig telt el fél perc, és a Vasas megduplázta előnyét, Szalma kapu mögül visszatett passzát Béres vágta be éles szögből. A bekapott gól újból felpörgette a vendégeket, Pavuk verte meg az emberét, majd nagy gólt lőtt a hosszúba, 2-1. A harmad Páterka Bence 5+20 perces kiállításával záródott, egy rossz ütemű ütközés során Tóth Gergely fejét találta el.

A Fradi nyomott a hosszú előny során, ám nagyon közel nem járt a gólhoz, nem úgy, mint a kiegészülést követően kontrából a Vasas, ez is kimaradt. A kihagyott ötpercest követően a 26. percben egyenlő létszám mellett már egalizálni tudott Versteeg, 2-2. A Ladányi-legénységnek rögtön esélye nyílt a vezetés visszaszerzésére, ám Hajós kiállítása kihasználatlanul maradt. A harmad második felében a Fradi kétszer is emberelőnyben támadhatott, Tóth Adriánék nem tudtak túl járni Sági kapus eszén. Az utolsó harmadra 2-2-vel fordultak a felek.

A 46. percben remekült vitt végig egy háromszögelést az Opten Vasas HC, Béres passzából a 19 éves Szabó Zalán lőtt közelről az üres kapuba. A megosztott címvédő próbálkozott az egyenlítéssel, nem tudtak túljárni Sági eszén. A hajrában Béres kiállítást harcolt ki Németh Attilával szemben, így 2 perccel közelebb került a győzelemhez az Opten Vasas HC. Az 59. percben Fodor Szabolcs időt kért, Nagy Kristóf lekorcsolyázott, másodpercekkel később Hodgman közelről a kapuba lőtt, a találatot a játékvezetők hosszú videózást követően magas bot miatt nem adták meg. A visszavont gólt követően a Vasas korongot szerzett, Turbucz Martin távolról az üres kapuba lőtt, megszerezve önmaga második, csapata negyedik gólját, 4-2.

A Vasas két szoros vereség után harmadszorra le tudta győzni a listavezetésre pályázó FTC-Telekomot, amivel megszilárdította pozícióját a nyolcadik helyen. A zöldek zsinórban a második mérkőzésüket veszítették el, így a harmadik helyen fordulnak az új esztendőre, a szilvesztert a DEAC tölti az élen.

vasftc

fotó: Szűcs Attila/Opten Vasas HC

Megvolt a gyilkos ösztön a srácokban

   

Így látták a vezetőedzők az Opten Vasas HC–FTC-Telekom mérkőzést.

Ladányi Balázs, Opten Vasas HC: “Jól álltunk bele a meccsbe, küzdöttünk, megvolt a gyilkos ösztön a srácokban, nem ismertünk elveszett korongot, mentünk minden egyes lehetőség után. Próbáltuk megragadni ezeket a lehetőségeket, és sikerült is. Keressük az okát, hogy a két nappal ezelőttihez képest hogyan sikerült ekkorát változnia a játékunknak, akkor nem ugyanez a csapat volt a jégen. Ennek ellenére nagyon büszke vagyok a srácokra, hiszen először sikerült megverni a Fradit, az év utolsó meccsnapján, ennél szebb ajándékot nem is kaphatnék. Hogy mi volt a legnehezebb? Az ellenfél: a bajnokság elitjéhez tartoznak, címvédők, őket mindenki meg akarja verni. Eddig nem sikerült nekünk, voltunk közel hozzá, de nem léptük át azt a küszöböt, amit most igen. Csapatként sikerült ezt elérni. Két nap pihenő jön a srácoknak, a következő 20 napban talán ez lesz az egyetlen lehetőségük arra, hogy kifújják magukat, hiszen januárban 13 mérkőzés vár ránk. Remélem, hogy profiként viselkednek, és a 2-ai edzésre úgy jönnek vissza, hogy fel leszünk készülve az Újpest elleni 3-ai bajnokira.

Fodor Szabolcs, FTC Telekom: 2Szinte ugyanúgy nézett ki ez a meccs, mint a korábbiak a két csapat között. 45-27 volt a kapura lövési arány, a Vasas pedig megint jól csinálta azt, amit szokott. Utolsó vérükig csúsznak a jégen, csípnek, rúgnak, harapnak, nagyon jól védekeznek. Ez az ideális számukra és ezt szinte tökélyre fejlesztették. Azért tudták megnyerni a meccset, mert a helyzeteket ők értékesítették. Az emberelőnyben a szokásos problémánk jött elő, képtelenek vagyunk betalálni. Ha valaki követte az elmúlt öt-hat meccsünket, az UTE elleni idegenbeli 6-2 óta, az láthatja: nagyon nehezen találunk a kapuba. Pedig van olyan keretünk, hogy gólerős játékosokról beszéljünk, mégis, valami miatt nem működik a játék, nagyon kevés gólhelyzetet használunk ki. Igen, hullámvölgyben vagyunk, a nyert meccseken is nehezen találjuk a góllövő formánkat. Van még 16 mérkőzésünk, magunk mögött kell hagyni az eddigi dolgainkat, és újult erővel menni bele a következő meccsekbe. Remélem, hogy sikerül ismét örömet okozni a szurkolóinknak.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 0 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Pálkövi, Szabó.
Sági Máté: 95,6% (Tóth K. B.)
K
Nagy K.: 88,9% (Arany)
Bukor, Kováts, Bödök, Czakó, Turbucz
1
Ellerby, Tóth Gergely, Nagy G., Németh A., Tóth A.
Kmec, Surányi, Béres, Páterka, Szalma
2
Versteeg, Hegyi, Hodgman, Pavuk, Kulmala
Ozols, Tornyai, Schmál, Szlama, Pápa
3
Karmeniemi, Sarcia, Hajós, Tóth Richárd, Sági Martin
Léránt, Farkas B., Csiki, Németh Á., Szabó
4
Boros, Bán, Roczanov, Farkas L. S., Tóth Gergő
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 14:54 VAS Turbucz Bödök
2-0 15:29 VAS Béres Szalma
2-1 17:11 FTC Pavuk Sarcia
2-2 25:51 FTC Versteeg Nagy G.
3-2 45:09 VAS Szabó Béres Szalma
4-2 59:39 VAS EN Turbucz
28 Kapura lövések száma 45
35 Kiállításpercek 42

Hajszálpontos lövéssel zárta le a meccset Turbucz

 

Az Opten Vasas HC–FTC-Telekom mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum