Jön a székely–székely csata második fejezete

   

Ha a Gyergyó pontokat akar szerezni Szeredában, akkor muszáj kezdenie valamit a hazaiak első sorával.

Mint köztudomású, 1 hét alatt 4 Erste Liga- és egyben román bajnoki meccset játszik egymással a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK. A playoffszerű alapszakasz-párharc első fejezetét kedden letudták a felek a Vákár Lajos Műjégpályán egy 6-3-as hazai sikerrel. A vendégek nem jártak messze a pontszerzéstől, ám a második játékrész utolsó percét elrontották, a harmadik felvonásban pedig már nem tudták ledolgozni a hátrányukat. A sors iróniája, hogy a végzetüket egy gyergyói születésű játékos jelentette, Becze Tihamér egymaga 4 gólt lőtt a 6-ból, míg a további 2-nél asszisztos volt, ez egészen elképesztő teljesítmény. Nem kell ahhoz szakemberkedni, hogy megállapítsuk: Szilassy Zoltán csapatának elsősorban a Becze, Blackwater, Yellow Horn csatártriót kell levédekeznie szerdán, amennyiben többre vágyik. További teendőnek tűnik – végül is mindkét részről – a kiállítások kerülése, ezekből rengeteget fújtak be a bírók, 5 az 5 ellen másmilyen hoki folyhatna a jégen. A még csak 8 lejátszott mérkőzésnél tartó Csíkszereda mindenesetre egy újabb győzelemmel 3 pontra megközelítené az előtte álló GYHK-t, tovább javítva ígéretes százalékos mérlegét. Ugyanez gyergyói szemszögből úgy néz ki, hogy nő a gárda lemaradása az 5. helyezett UTE mögött, nagy szükség van tehát a pozitív behatásokra ezen a fertályon is.

SC Csíkszereda–Gyergyói HK 6-2

   

Másodszor is 6-ot lőttek a csíkiak a gyergyóiaknak a székely párharcban, ezzel szépen jönnek fölfelé az Erste Liga-tabellán.

A vendégek már a 3. percben megszerezték a vezetést Szigeti Ákos révén, majd Jason Morgan a 9.-ben kikérte az idejét. Ennek nem az volt az oka, hogy a csíkiak bajba kerültek volna, éppcsak kettős fórban kísérelhették meg az egyenlítést. Nem jött össze, ám ami késett, nem múlt, Judd Blackwater góljával 1-1-nél következett az első pihenő. A második harmadban aztán alaposan elbillentek a dolgok, a Sportklub 22-9-es lövésszámarány mellett három gólt vágott, kettőt egyenlő létszám mellett, egyet egy újabb öt a három elleni szituáció alkalmából, sorrendben Fodor Csanád, Papp Szabolcs és Tousignant iratkozott fel a táblára, a 4-1 megnyugtató különbségnek minősülhetett. A 45. percben késleltetett kiállítás során szépített Ferenc Csibi, 4-2, csakhogy bő két perccel később Tousignant tényleges fórból megszerezte az ötödik csíki találatot, ezt követően időt kért Szilassy Zoltán is. Sokat nem ért vele, rövidesen második gólját jegyezte Fodor Csanád, 6-2-re módosítva az állást, nagyjából minden eldőlt. A fennmaradó időben csak a kisbüntetések száma gyarapodott, további találatok nem születtek, így a 4 meccses székely–székely fesztivál második fejezetét is behúzták a csíkiak. Tették ezt annak ellenére, hogy a GYHK-nak sikerült kikapcsolnia az egy nappal korábban mesternégyesig jutó Becze Tihamért. Folytatás január 3-án és 4-én fordított pályaválasztás mellett.

sccgye

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Játékfegyelemben kell javulnunk

   

Mestermérleg a második Csíkszeredai Sportklub–Gyergyói HK mérkőzést követően.

Jason Morgan vezetőedző, SC Csíkszereda: „Sokkal keményebb ellenfél korcsolyázott ki most a jégre ellenünk. Az első tíz percben rengeteget ütköztek és letámadtak minket. Csak a második harmadban tudtuk a saját játékunkat játszani, aminek eredményeképp jöttek a gólok is. Ha kedden az első, szerdán a második sorunk volt a nyerő, Adorján pedig újfent magabiztos volt a kapuban. A két idegenbeli mérkőzésen hasonló intenzitásra számítok a Gyergyótól, mi az első korongbedobástól magas tempón fogunk pörögni.”

Szilassy Zoltán vezetőedző, GYHK: „Az utolsó négy meccsünkön most nyújtottuk a legjobb első harmados teljesítményt, tehermentesíteni tudtuk a saját harmadunkat, kellően agresszívek voltunk. Aztán a második húsz percben letértünk erről az útról. A támadóharmadban rengeteg kiállítást szedtünk össze, egy ilyen szintű csapat ellen, mint a Csíkszereda, ez nem fér bele. Az edzéseken begyakoroltak visszaköszönnek a jégről, ezt kell minél hosszabban játszanunk, nem csak húsz percig. Játékfegyelemben kell javulnunk a két hazai meccsen.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 0 néző. Játékvezetők: Filip, Filip.
Adorján: 92,9% (László)
K
Ruczuj: 85,0% (Szakács)
Kuljas, Papp, Blackwater, Becze, Yellow Horn
1
Kozma, Troncinsky, Ouellette-St. Amant, Koskiranta, Pance
Salló, Farkas, Fodor, Maylan, Tousignant
2
Fejes, Bobcek, Silló, Basaraba, Szabó K.
Gecse H., Láday, Bíró T., Casaneanu, Rokaly
3
Raszulov, Ferencz Csibi, Bíró G., Benedek, Szigeti
Szabó Zs., Györfy, Gecse O., Sándor, Ilyés
4
Nagy, Péter, Sára, Csergő, Barabás
Morgan Jason, Hozó Levente
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:16 GYE Szigeti Troncinsky
1-1 14:21 SCC Blackwater Yellow Horn Papp
2-1 26:11 SCC Fodor Maylan Salló
3-1 31:22 SCC Papp Yellow Horn Gecse O.
4-1 34:35 SCC PP2 Tousignant Becze Blackwater
4-2 44:37 GYE Sára Ferencz Csibi Basaraba
5-2 46:51 SCC PP Tousignant Kuljas Blackwater
6-2 49:26 SCC Fodor Tousignant Salló
40 Kapura lövések száma 28
16 Kiállításpercek 16

Tousignant-nak nem sok köze volt első góljához

 

A Csíkszeredai Sportklub–Gyergyói HK mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
október 16., szombat
MK 14:00 WORZEM 7-1VÉGE
EL 14:15 TITETO 1-5VÉGE
    • M4 SPORT
MK 17:15 DABÚJA 8-2VÉGE
ICEHL 19:45 HCBAVS 4-3VÉGE
október 17., vasárnap
EL 16:30 BRAFTC 0-4VÉGE
EL 17:30 GYEMIS 2-1VÉGE
EL 17:30 SCCDEB 6-3VÉGE
EL 18:30 UTEMAC 2-1 HVÉGE
október 18., hétfő
KHL 18:30 CSZSZP 
    • SPORT 2
október 20., szerda
MK 18:40 TITMIK 9-0VÉGE
október 22., péntek
KK 16:00 FTCTAR 
EL 18:30 DEBTIT 
EL 19:00 ETOMIS 
ICEHL 19:15 AVSEHL 
    • DIGI SPORT 2
KK 19:30 OLRKIJ 
október 23., szombat
KK 16:00 FTCKIJ 
KK 19:30 OLRTAR 
október 24., vasárnap
EL 14:15 MISTIT 
KK 15:00 OLRFTC 
EL 17:30 DABMAC 
ICEHL 17:30 AVSKAC 
EL 18:30 DEBETO 
KK 18:30 KIJTAR 
Partnerünk
Archívum