Hydro Fehérvár AV19–Vienna Capitals 1-4

 

A zsinórban 10. győzelmet nem tudta behúzni a magyar ICEHL-csapat, a közvetlen rivális Bécs 3 ponttal távozott.

Nem volt könnyű dolga a Fehérvárnak, először is a hosszú vereségszériáját legutóbb megtörő és javuló formát mutató Vienna Capitals volt az ellenfele, másodszor Stipsicz és Kuralt is kihagyta az összecsapást sérülés miatt. A vendégek igazolták a várakozásokat, nagy tempóban kezdtek, azonnal magukhoz ragadták az irányítást. A 8. percben kettő-egyben jöhettek Janus kapujára, szerencsére egy pontatlan passz miatt lövésig sem jutottak. Az osztrákok sebessége és agresszív letámadása nem ízlett a mieinknek, esély sem volt eljutni Pickard kapujáig. A 13. percben góllá érett a vendégfölény: Vause lépett ki, jól fedezte a pakkot, majd a másik oldalon érkező Loney elé tálalt, akinek már csak az üres kapuba kellett segítenie a játékszert (0-1). Nem hatott ébresztőleg a bekapott gól, Hargrove-ék továbbra sem tudták átjátszani a semleges harmadot, az erőszakos bécsi védekezés csírájában fojtotta el az élesnek nem nevezhető hazai támadójátékot. Jókor jött a szünet, lehetett rendezni a sorokat.

A középső harmadot nagy lendülettel indította a Fehérvár, jót tett a mérkőzésnek, hogy hozzágyorsultak a mieink a bécsiekhez. Élvezetes oda-vissza hoki folyt a jégen, de ebből is az osztrákok jöttek ki jobban. A 26. percben Kittinger játszott Grosslercherhez, aki egy piruettet bemutatva a kapunak háttal húzta be a pakkot (0-2). Még feljebb kapcsolt a Volán, öt az ötben beszorította ellenfelét, Hári veszélyesen lőtt, majd Caruso maradt le centiméterekkel egy keresztpasszról. Maradt a fölény, Kähkönen közelije is gólt ígért. A 28. percben Erdély sikerrel járt: egy kapu előtti kavarodás során emelt a hálóba (1-2). A meccs első kiállítása Nissneré volt, záporoztak a lövések Pickard kapujára, állta a sarat. A 34. percben az igen aktív Erdély szólózhatott, Lakos eltüntette, büntető. Hárié volt a rávezetés, a remekül védő Pickard eszén nem tudott túljárni. Ez nem szegte kedvét a Karhula-csapatnak, újabb emberelőnyt harcolt ki. Geiger távolija után a kipattanót nem sikerült begyötörni, miközben ügyelni kellett a veszélyes bécsi kontrákra is. Nagyot fordult a mérkőzés, a második húsz percben remekelt a Volán, ám egyenlítenie nem sikerült.

Ha az első harmad a Bécsé, a második a Voláné volt, a harmadik eleje kiegyenlített küzdelmet hozott. A hátrányban lévő Fehérvár támadott, stabilan védekeztek a látogatók, a játékot jó néhány komoly ütközés színesítette. Loneyék gólveszélyesen játszottak, Janusnak többször szerencséje volt. A másik oldalon Bartalis és Bauer akadtak össze, a játékvezetők elejét vették a bunyónak. A fehérvári 10-est Wukovits is megtalálta, az utolsó tíz percet az ő páros kiállításuk vezette fel. A 4 a 4 elleni játék sem hozott gólt, vészesen fogyott az idő. Az 57. percben Lakos lövése elzúgott Janus mellett, szerencsére egy hazai bekkben elakadt. Egy perccel később már nem volt pardon: Vause eldöntötte a mérkőzést (1-3). A végén üres kapura is betaláltak a bécsiek, ezt a gólt Fischer jegyezte (1-4). A Capitals jobb volt ezen az estén, és megszakította a Hydro Fehérvár 9 meccses győzelmi sorozatát. Az új évben is pörög tovább a verkli, január 1-jén a Linz érkezik a Raktár utcába. Lehet újabb győzelmi sorozatot kezdeni.

A Hydro Fehérvár AV19 összeállítása: Janus (Kornakker) – Szabó B., Campbell, Hargrove, Hári, Mihály – Caruso, Horváth, Erdély, Bartalis, Petan – Geiger, Szabó D., Szita, Kähkonen, Sárpátki – Kovács.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

avsvic

fotó: Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
október 22., péntek
KK 16:00 FTCTAR 8-1VÉGE
EL 18:30 DEBTIT 6-2VÉGE
EL 19:00 ETOMIS 8-1VÉGE
ICEHL 19:15 AVSEHL 6-1VÉGE
    • DIGI SPORT 2
KK 19:30 OLRKIJ 4-1VÉGE
október 23., szombat
KK 16:00 FTCKIJ 1-4VÉGE
KK 19:30 OLRTAR 5-3VÉGE
október 24., vasárnap
EL 14:15 MISTIT 1-5VÉGE
KK 15:00 OLRFTC 1-3VÉGE
EL 17:30 DABMAC 3-9VÉGE
ICEHL 17:30 AVSKAC 2-3 HVÉGE
    • DIGI SPORT 2
EL 18:30 DEBETO 2-5VÉGE
KK 18:30 KIJTAR 9-4VÉGE
október 28., csütörtök
EL 18:00 MISGYE 
EL 19:00 ETOSCC 
EL 19:00 MACBRA 
Partnerünk
Archívum