Hydro Fehérvár AV19?Vienna Capitals 1-4

 

A zsinórban 10. győzelmet nem tudta behúzni a magyar ICEHL-csapat, a közvetlen rivális Bécs 3 ponttal távozott.

Nem volt könnyű dolga a Fehérvárnak, először is a hosszú vereségszériáját legutóbb megtörő és javuló formát mutató Vienna Capitals volt az ellenfele, másodszor Stipsicz és Kuralt is kihagyta az összecsapást sérülés miatt. A vendégek igazolták a várakozásokat, nagy tempóban kezdtek, azonnal magukhoz ragadták az irányítást. A 8. percben kettő-egyben jöhettek Janus kapujára, szerencsére egy pontatlan passz miatt lövésig sem jutottak. Az osztrákok sebessége és agresszív letámadása nem ízlett a mieinknek, esély sem volt eljutni Pickard kapujáig. A 13. percben góllá érett a vendégfölény: Vause lépett ki, jól fedezte a pakkot, majd a másik oldalon érkező Loney elé tálalt, akinek már csak az üres kapuba kellett segítenie a játékszert (0-1). Nem hatott ébresztőleg a bekapott gól, Hargrove-ék továbbra sem tudták átjátszani a semleges harmadot, az erőszakos bécsi védekezés csírájában fojtotta el az élesnek nem nevezhető hazai támadójátékot. Jókor jött a szünet, lehetett rendezni a sorokat.

A középső harmadot nagy lendülettel indította a Fehérvár, jót tett a mérkőzésnek, hogy hozzágyorsultak a mieink a bécsiekhez. Élvezetes oda-vissza hoki folyt a jégen, de ebből is az osztrákok jöttek ki jobban. A 26. percben Kittinger játszott Grosslercherhez, aki egy piruettet bemutatva a kapunak háttal húzta be a pakkot (0-2). Még feljebb kapcsolt a Volán, öt az ötben beszorította ellenfelét, Hári veszélyesen lőtt, majd Caruso maradt le centiméterekkel egy keresztpasszról. Maradt a fölény, Kähkönen közelije is gólt ígért. A 28. percben Erdély sikerrel járt: egy kapu előtti kavarodás során emelt a hálóba (1-2). A meccs első kiállítása Nissneré volt, záporoztak a lövések Pickard kapujára, állta a sarat. A 34. percben az igen aktív Erdély szólózhatott, Lakos eltüntette, büntető. Hárié volt a rávezetés, a remekül védő Pickard eszén nem tudott túljárni. Ez nem szegte kedvét a Karhula-csapatnak, újabb emberelőnyt harcolt ki. Geiger távolija után a kipattanót nem sikerült begyötörni, miközben ügyelni kellett a veszélyes bécsi kontrákra is. Nagyot fordult a mérkőzés, a második húsz percben remekelt a Volán, ám egyenlítenie nem sikerült.

Ha az első harmad a Bécsé, a második a Voláné volt, a harmadik eleje kiegyenlített küzdelmet hozott. A hátrányban lévő Fehérvár támadott, stabilan védekeztek a látogatók, a játékot jó néhány komoly ütközés színesítette. Loneyék gólveszélyesen játszottak, Janusnak többször szerencséje volt. A másik oldalon Bartalis és Bauer akadtak össze, a játékvezetők elejét vették a bunyónak. A fehérvári 10-est Wukovits is megtalálta, az utolsó tíz percet az ő páros kiállításuk vezette fel. A 4 a 4 elleni játék sem hozott gólt, vészesen fogyott az idő. Az 57. percben Lakos lövése elzúgott Janus mellett, szerencsére egy hazai bekkben elakadt. Egy perccel később már nem volt pardon: Vause eldöntötte a mérkőzést (1-3). A végén üres kapura is betaláltak a bécsiek, ezt a gólt Fischer jegyezte (1-4). A Capitals jobb volt ezen az estén, és megszakította a Hydro Fehérvár 9 meccses győzelmi sorozatát. Az új évben is pörög tovább a verkli, január 1-jén a Linz érkezik a Raktár utcába. Lehet újabb győzelmi sorozatot kezdeni.

A Hydro Fehérvár AV19 összeállítása: Janus (Kornakker) ? Szabó B., Campbell, Hargrove, Hári, Mihály ? Caruso, Horváth, Erdély, Bartalis, Petan ? Geiger, Szabó D., Szita, Kähkonen, Sárpátki ? Kovács.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

avsvic

fotó: Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 22., hétfő
VB 15:20 CANNOR 2-3 BVÉGE
VB 15:20 DENSWE 1-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 AUTHUN 4-3 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 KAZSLO 4-3VÉGE
május 23., kedd
VB 11:20 GERFRA 5-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 11:20 SVKNOR 4-1VÉGE
VB 15:20 CANCZE 3-1VÉGE
VB 15:20 SWEUSA 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 FINDEN 7-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SUILAT 3-4 HVÉGE
május 25., csütörtök
VB 15:20 SUIGER 1-3VÉGE
  • SPORT 2
VB 15:20 USACZE 3-0VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 CANFIN 4-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SWELAT 1-3VÉGE
május 27., szombat
VB 13:20 CANLAT 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 17:20 USAGER 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 28., vasárnap
VB 14:20 USALAT 3-4 HVÉGE
VB 19:20 CANGER 5-2VÉGE
  • SPORT 2
Partnerünk
Archívum