Németh Anikó, Odnoga Lotti, Huszák Alexandra

 

Bemutatták a női jégkorongszezon díjazottjait. Az érintettek az MJSZ honlapján kommentálták az elismeréseket.

Az év kapusa: Németh Anikó (MAC Budapest)

?Megtiszteltetés, hogy idén is én vehetem át ezt a díjat, minden szezonban arra törekszem, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki magamból. Úgy érzem, ez nagyon jó szezon volt számomra és a klubcsapatom számára is. Kijelenthetem, hogy az itthoni évek alatt klubszinten ez volt a legjobb évem. Szinte az összes mérkőzést végigjátszottam a MAC-ban, utólag is nagyon köszönöm a bizalmat. Örülök, hogy ebben csapatban védhettem, nagyon jól éreztem magam, és remélem, még jó pár évig itt folytathatom. A legbüszkébb arra vagyok, hogy újoncként megnyertük az alapszakaszt az EWHL-ben, és hogy a szezon elején kitűzött célokat elértük.?

nemethaniko

Az év hátvédje: Odnoga Lotti (Darthmouth)

“Ez óriási elismerés a számomra, már a jelölés is nagy megtiszteltetés volt. Nagyon jó érzés, hogy a sok áldozatos munka, a  jégpályán és edzőteremben töltött sok óra és a több ezer kilométer a buszon meghozza a gyümölcsét, és ez plusz motivációt is ad. A jégkorong csapatsport, úgyhogy a csapattársaim és legfőképpen a hátvédpárjaim nélkül nem kaphattam volna meg ezt a díjat. Ők azok, akik miden nap motiválnak és ösztönöznek arra, hogy jobb legyek. Próbálok minden edzéshez és meccshez úgy hozzáállni, mintha az lenne az utolsó a szezonban, és mindent beleadni. Az egyetemi csapatommal sajnos idén nem sikerült bekerülnünk a rájátszásba, de nem sokkal maradtunk le. A szezon eleje számomra kicsit gyengébben sikerült, de miután az edzőkkel leültem beszélgetni az elvárásokról és a szerepemről, a játék sokkal jobban ment. A válogatottal az augusztusi érdi tornára és a decemberi oroszországi tornára sikerült eljutnom, és úgy gondolom, hogy felkészültek lettünk volna az A csoportos világbajnokságra. A cél a következő szezonra, hogy tovább fejlődve még felkészültebb legyek az eseménydús szezonra.”

odnoga lotti

Az év csatára: Huszák Alexandra (KMH Budapest)

“Hatalmas megtiszteltetés, hogy ilyen kitüntetésben részesülhetek. Büszke es boldog vagyok, hiszen tökéletes szezonon vagyunk túl a klubcsapatommal. A csapattársaim is hozzájárultak ahhoz, hogy ezt a díjat én kaphassam, ezért köszönettel tartozom nekik. A csapategységet emelném ki a sikerek titkaként: igazi csapatként tudtunk működni, és amikor nem úgy álltak a dolgok, ahogy szerettük volna, akkor sem adtuk fel, ez pedig meghozta az eredményt. A szezon elején minden játékos fejében hasonló célok voltak megfogalmazva, és együtt véghez is tudtuk vinni ezeket. Sok emlékezetes pillanat volt a szezonban, ezek közül az EWHL Supercup döntőjét emelném ki, amikor 15 másodperccel a vége előtt egyenlítettünk, majd nyertünk büntetőkkel. Akkor olyan adrenalinlöket hatása alá került a csapat, amit még sosem éreztem. A vb elmaradása utáni néhány hét nehézkes volt, de igyekeztem pozitívan hozzáállni a helyzethez, és felfogni úgy, hogy ennek valamiért így kellett történnie. Jó lenne jövőre megismételni az idei szezon eredményeit, de ehhez rengeteg munka, bravúr es szerencse szükséges ? és ezt jó lenne megspékelni egy eredményes világbajnoksággal.”

huszakdijas

fotók: Szűcs Attila/MJSZ

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum