Németh Anikó, Odnoga Lotti, Huszák Alexandra

 

Bemutatták a női jégkorongszezon díjazottjait. Az érintettek az MJSZ honlapján kommentálták az elismeréseket.

Az év kapusa: Németh Anikó (MAC Budapest)

?Megtiszteltetés, hogy idén is én vehetem át ezt a díjat, minden szezonban arra törekszem, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki magamból. Úgy érzem, ez nagyon jó szezon volt számomra és a klubcsapatom számára is. Kijelenthetem, hogy az itthoni évek alatt klubszinten ez volt a legjobb évem. Szinte az összes mérkőzést végigjátszottam a MAC-ban, utólag is nagyon köszönöm a bizalmat. Örülök, hogy ebben csapatban védhettem, nagyon jól éreztem magam, és remélem, még jó pár évig itt folytathatom. A legbüszkébb arra vagyok, hogy újoncként megnyertük az alapszakaszt az EWHL-ben, és hogy a szezon elején kitűzött célokat elértük.?

nemethaniko

Az év hátvédje: Odnoga Lotti (Darthmouth)

“Ez óriási elismerés a számomra, már a jelölés is nagy megtiszteltetés volt. Nagyon jó érzés, hogy a sok áldozatos munka, a  jégpályán és edzőteremben töltött sok óra és a több ezer kilométer a buszon meghozza a gyümölcsét, és ez plusz motivációt is ad. A jégkorong csapatsport, úgyhogy a csapattársaim és legfőképpen a hátvédpárjaim nélkül nem kaphattam volna meg ezt a díjat. Ők azok, akik miden nap motiválnak és ösztönöznek arra, hogy jobb legyek. Próbálok minden edzéshez és meccshez úgy hozzáállni, mintha az lenne az utolsó a szezonban, és mindent beleadni. Az egyetemi csapatommal sajnos idén nem sikerült bekerülnünk a rájátszásba, de nem sokkal maradtunk le. A szezon eleje számomra kicsit gyengébben sikerült, de miután az edzőkkel leültem beszélgetni az elvárásokról és a szerepemről, a játék sokkal jobban ment. A válogatottal az augusztusi érdi tornára és a decemberi oroszországi tornára sikerült eljutnom, és úgy gondolom, hogy felkészültek lettünk volna az A csoportos világbajnokságra. A cél a következő szezonra, hogy tovább fejlődve még felkészültebb legyek az eseménydús szezonra.”

odnoga lotti

Az év csatára: Huszák Alexandra (KMH Budapest)

“Hatalmas megtiszteltetés, hogy ilyen kitüntetésben részesülhetek. Büszke es boldog vagyok, hiszen tökéletes szezonon vagyunk túl a klubcsapatommal. A csapattársaim is hozzájárultak ahhoz, hogy ezt a díjat én kaphassam, ezért köszönettel tartozom nekik. A csapategységet emelném ki a sikerek titkaként: igazi csapatként tudtunk működni, és amikor nem úgy álltak a dolgok, ahogy szerettük volna, akkor sem adtuk fel, ez pedig meghozta az eredményt. A szezon elején minden játékos fejében hasonló célok voltak megfogalmazva, és együtt véghez is tudtuk vinni ezeket. Sok emlékezetes pillanat volt a szezonban, ezek közül az EWHL Supercup döntőjét emelném ki, amikor 15 másodperccel a vége előtt egyenlítettünk, majd nyertünk büntetőkkel. Akkor olyan adrenalinlöket hatása alá került a csapat, amit még sosem éreztem. A vb elmaradása utáni néhány hét nehézkes volt, de igyekeztem pozitívan hozzáállni a helyzethez, és felfogni úgy, hogy ennek valamiért így kellett történnie. Jó lenne jövőre megismételni az idei szezon eredményeit, de ehhez rengeteg munka, bravúr es szerencse szükséges ? és ezt jó lenne megspékelni egy eredményes világbajnoksággal.”

huszakdijas

fotók: Szűcs Attila/MJSZ

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 2-5VÉGE
VB 16:20 SWEFRA 3-1VÉGE
VB 20:20 FINDEN 3-1VÉGE
  • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 3-1VÉGE
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 2-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 3-6VÉGE
VB 16:20 CANCZE 4-3 HVÉGE
  • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 3-6VÉGE
VB 20:20 FINSUI 1-3VÉGE
VB 20:20 SWESVK 6-1VÉGE
  • SPORT 1
május 23., csütörtök
VB 16:20 CANSVK 6-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 16:20 SUIGER 3-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:20 SWEFIN 2-1 HVÉGE
  • AMC MIKRO
VB 20:20 USACZE 0-1VÉGE
  • SPORT 2
május 25., szombat
VB 14:20 SWECZE 3-7VÉGE
  • SPORT 2
VB 18:20 CANSUI 2-3 BVÉGE
  • SPORT 2
május 26., vasárnap
VB 15:20 SWECAN 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:20 SUICZE 0-2VÉGE
  • SPORT 2