Nem tesztelik tömegesen a játékosokat az NHL-ben

 

A liga igazgatótanácsa azt állítja, még bíznak a 2019/20-as szezon folytatásában. Hogy ki mennyire hiszi ezt valójában, az más kérdés.

Megtartotta hagyományos tavaszi konferenciáját az NHL igazgatótanácsa, ami a koronavírus-járvány miatt most online zajlott. A legtöbb esetben a fizetési plafon emelése vagy a szabályok módosítása kerül ilyenkor terítékre, ám ezúttal csak egy téma volt napirenden: milyen formában lehetne folytatni a két hete félbeszakított bajnokságot. Az alábbiakban röviden összefoglaljuk az NHL vonatkozó közleményét.

A járványvédelmi központ által előírt 60 napos időszak alatt továbbra is figyelemmel kísérik a fejleményeket. Még 45 nap van hátra ebből, és feltételezve, hogy az események pozitív irányba fordulnak, remélik, hogy utána útmutatást nyújthatnak az edzőtáborok megnyitásáról. A ligát eddig két pozitív eset érintette, ezért az egészségügyi szakértők nem javasolták a tömeges tesztelést a játékosok között. A mindössze két eset annak is köszönhető, hogy a játékosok és a szakmai stábok is maximálisan betartják az önkéntes karantént.

Az esetleges folytatás mikéntjéről nem született döntés. Nem állítottak össze semmilyen forgatókönyvet arra vonatkozóan, hogy hogyan fejezzék be az alapszakaszt, és miként bonyolítsák le a rájátszást. Jelen pillanatban arra sem tudnak választ adni, hogy a mérkőzéseket közönség előtt vagy zárt kapuk mögött kellene-e megrendezniük. A majdani döntésben az egészségügyi hatóságok utasításait figyelembe fogják venni. Nem született döntés a combine, a draft és a játékospiac időpontjáról sem. Mindhárom eseményt időarányosan elmozdítják, ha szükséges. Ezeknek a dátumoknak a meghatározását a szakszervezettel (NHLPA) együttműködve fogják meghatározni.

A liga igazgatótanácsa egy határozott állítást tett: a 2020/21-es szezon rovására semmi sem mehet, azt teljes egészében kívánják lebonyolítani.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum