Nem tesztelik tömegesen a játékosokat az NHL-ben

 

A liga igazgatótanácsa azt állítja, még bíznak a 2019/20-as szezon folytatásában. Hogy ki mennyire hiszi ezt valójában, az más kérdés.

Megtartotta hagyományos tavaszi konferenciáját az NHL igazgatótanácsa, ami a koronavírus-járvány miatt most online zajlott. A legtöbb esetben a fizetési plafon emelése vagy a szabályok módosítása kerül ilyenkor terítékre, ám ezúttal csak egy téma volt napirenden: milyen formában lehetne folytatni a két hete félbeszakított bajnokságot. Az alábbiakban röviden összefoglaljuk az NHL vonatkozó közleményét.

A járványvédelmi központ által előírt 60 napos időszak alatt továbbra is figyelemmel kísérik a fejleményeket. Még 45 nap van hátra ebből, és feltételezve, hogy az események pozitív irányba fordulnak, remélik, hogy utána útmutatást nyújthatnak az edzőtáborok megnyitásáról. A ligát eddig két pozitív eset érintette, ezért az egészségügyi szakértők nem javasolták a tömeges tesztelést a játékosok között. A mindössze két eset annak is köszönhető, hogy a játékosok és a szakmai stábok is maximálisan betartják az önkéntes karantént.

Az esetleges folytatás mikéntjéről nem született döntés. Nem állítottak össze semmilyen forgatókönyvet arra vonatkozóan, hogy hogyan fejezzék be az alapszakaszt, és miként bonyolítsák le a rájátszást. Jelen pillanatban arra sem tudnak választ adni, hogy a mérkőzéseket közönség előtt vagy zárt kapuk mögött kellene-e megrendezniük. A majdani döntésben az egészségügyi hatóságok utasításait figyelembe fogják venni. Nem született döntés a combine, a draft és a játékospiac időpontjáról sem. Mindhárom eseményt időarányosan elmozdítják, ha szükséges. Ezeknek a dátumoknak a meghatározását a szakszervezettel (NHLPA) együttműködve fogják meghatározni.

A liga igazgatótanácsa egy határozott állítást tett: a 2020/21-es szezon rovására semmi sem mehet, azt teljes egészében kívánják lebonyolítani.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS