Győzelemmel kezdte az U21-es alapszakaszt a DHK

 

Az ifibajnokság alapszakaszát két sikerrel indította a Fehérvár. Heti körképünk az utánpótlásból.

U21-es bajnokság

Vasárnap két mérkőzéssel startolt az U21-es bajnokság A csoportjának alapszakasza. A Debreceni Hoki Klub és a Vasas összecsapása két harmadig volt szoros: az elsőben nem esett találat, a második felénél aztán a debreceniek megszerezték a vezetést, de a vendégcsapat gyorsan egyenlített. A játékrész utolsó percében ismét a hazaiak találtak be, így 2-1-es debreceni vezetéssel vágtak neki a felek a harmadik harmadnak. A folytatásban aztán a DHK állva hagyta ellenfelét, és zsinórban négy gólt szerezve 6-1-re nyert. A mérkőzésen Anton Ivanov és Filep Zsombor is három ponttal zárt, előbbi egy gólt és egy gólpasszt jegyzett, míg utóbbi három gólpasszal vette ki a győzelemből a részét. Ambrus Levente is remekelt a debreceni kapuban, 31 lövésből csupán egyet nem védett ki, ez 96,77%-os teljesítmény.

A másik mérkőzésen a Győr a MAC Budapestet fogadta. Az első harmadban a vendégek szereztek vezetést, a meccs feléhez közeledve egyenlítettek a hazaiak, majd a 35. percben előnyhöz is jutottak. A játékrész vége előtt azonban egalizált a MAC, így az utolsó harmad 2-2-ről indult. A 47. percben ismét a fővárosiak voltak eredményesek, de erre gyorsan érkezett a válasz is. Az 56. percben kihasználva egy emberelőnyt a MAC újra vezetést szerzett, de a következő percben a győriek 4-4-re alakították az állást. A rendes játékidő után a hosszabbítás sem hozott döntést, így végül a MAC szétlövéssel nyert 5-4-re. A győri oldalon Solyom Csongor, a MAC-nál Csicsák Erik is kétszer talált a kapuba, András-Csáki Szabolcs, illetve Tóth András és Bogesic Vedran egyaránt két gólpasszt jegyzett.

A MAC Budapest kedden ismét jégre lép, a DVTK Jegesmedvéket fogadja. Szerdán az Ifj. Ocskay Gábor JA-hoz a DHK látogat.

A B csoportban eddig egy meccset játszottak le, a Dunaújvárosi Acélbikák 7-2-es győzelemmel vitték haza a három pontot a KMH-tól.

Eredmények, menetrend.

U18-as bajnokság

Az U18-as bajnokság felsőházának középszakaszát az Ifj. Ocskay Gábor JA mindjárt két meccsel kezdte. A MAC Budapest ellen hatalmas csatában szerezték meg a három pontot idegenben. Az első harmadban először a MAC került előnybe, de a fehérváriak a szünet előtt egyenlítettek, majd utána átvették a vezetést. A játékrész folytatásában két hazai találat következett, így a fővárosiak a harmadik harmad előtt 3-2-re vezettek. Az utolsó 20 percben viszont zsinórban három fehérvári gól született, így az Ifj. Ocskay Gábor JA 5-3-re nyert. A győzelemből Ambrus Csongor három góllal és egy gólpasszal, Csiszer Ádám egy góllal és két gólpasszal vette ki a részét.

Ezzel szemben csütörtökön könnyebben nyertek, annak ellenére, hogy az első és második harmadban is csak egy-egy gólt szereztek az UTE ellen. A lilák így akár az utolsó harmadban be is foghatták volna őket, ám ehelyett három gólt is kaptak, és a fehérváriak összességében 5-0-ra diadalmaskodtak ellenük.

Az UTE szombaton szorosabb meccset játszott a DVTK Jegesmedvékkel. Az első harmadban kétszer is vezettek, de mégis 2-2-vel zárult a játékrész. A második harmad 35. percében a DVTK átvette a vezetést egy emberelőnyös góllal, de a következő percben ismét egyenlő volt az állás. Aztán a 43. percben 12 másodpercen belül kétszer is betaláltak a miskolciak, majd az 50. percben tovább növelték az előnyüket. A lilák nem adták fel, öt és fél perccel a vége előtt visszajöttek kettőre, és még az utolsó másodpercben is megzörgették a DVTK hálóját, de ezzel együtt 6-5-ös vereséget szenvedtek. A győztes csapatból Mattyasovszky Gergely és Galajda Zsombor is 2+1-gyel zárt.

A DVTK egyébként két nappal azután győzte le az UTE-t, hogy hazai jégen 7-2-re kikapott a Vasastól.

Szerdán a MAC Budapest a Vasast, az Ifj. Ocskay Gábor JA az UTE-t fogadja.

A 6-10. és a 11-14. helyért zajló középszakasz később indul.

Eredmények, menetrend.

U16-os bajnokság

A serdülőbajnokság A csoportjában a listavezető Ifj. Ocskay Gábor JA továbbra is tartja a veretlenségét, a vasárnapi fordulóban 8-2-re nyert a Debreceni Hoki Klub ellen. A második helyen álló DVTK Jegesmedvék két meccsen hat ponttal gazdagodott: csütörtökön a Vasast győzte le 5-0-ra, vasárnap az UTE ellen nyert 6-1-re. A Győr továbbra is pont nélkül áll, ezúttal a Vasas bizonyult jobbnak náluk, az angyalföldiek 7-4-re nyertek. A KMH az OHA óbudai otthonából hozta el a három pontot 6-3-as győzelmével.

A bajnokság a hétvégén folytatódik.

Eredmények, menetrend.

U14-es bajnokság

A kölyökbajnokságban az elmúlt héten nem játszottak mérkőzéseket, folytatás kedden.

Eredmények, menetrend.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 2-5VÉGE
VB 16:20 SWEFRA 3-1VÉGE
VB 20:20 FINDEN 3-1VÉGE
  • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 3-1VÉGE
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 2-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 3-6VÉGE
VB 16:20 CANCZE 4-3 HVÉGE
  • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 3-6VÉGE
VB 20:20 FINSUI 1-3VÉGE
VB 20:20 SWESVK 6-1VÉGE
  • SPORT 1
május 23., csütörtök
VB 16:20 CANSVK 6-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 16:20 SUIGER 3-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:20 SWEFIN 2-1 HVÉGE
  • AMC MIKRO
VB 20:20 USACZE 0-1VÉGE
  • SPORT 2
május 25., szombat
VB 14:20 SWECZE 3-7VÉGE
  • SPORT 2
VB 18:20 CANSUI 2-3 BVÉGE
  • SPORT 2
május 26., vasárnap
VB 15:20 SWECAN 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:20 SUICZE 0-2VÉGE
  • SPORT 2