U21-ben és U18-ban is a Volán áll a kvalifikáció élén

 

Mostantól minden héten beszámolunk az utánpótlás-bajnokságok történéseiről és állásáról. Az alábbiakban idei első helyzetképünket olvashatják.

U21-es bajnokság

A korábbiakhoz képest kitolták a juniorbajnokságban részt vevő játékosok korhatárát 20-ról 21 évre. Az idei kiírásban 11 csapat indult a korosztályban, és a kvalifikációs szakasz végéhez közeledve az Ifj. Ocskay Gábor JA áll a tabella élén, megelőzve a MAC Budapestet és a Vasast.

A fehérváriak eddig egyetlen vereséget szenvedtek, a Debreceni Hokiklubtól kaptak ki 3-1-re. A közvetlen riválisok közül a MAC Budapestet 4-3-ra, a Vasast 10-1-re győzték le. A szerdai utolsó fordulóban az UTE-t fogadják.

A második MAC az Ifj. Ocskay Gábor JA mellett a Győrtől kapott ki 5-1-re, míg a kvalifikációt a Vasas ellen zárja. Az angyalföldieket a fehérváriak mellett ugyancsak a győriek kapták el (3-0), illetve hosszabbítás után az újpestiek is nyertek ellenük 5-4-re.

A Győr csupán egy ponttal van lemaradva a dobogóról, és az utolsó körben a 6. DHK-t fogadja. Az 5. DVTK Jegesmedvék már lejátszották mind a tíz meccsüket, így 17 ponttal zárták a kvalifikációt.

A 7. UTE a fehérváriak legyőzésével léphet előre, illetve erre még az eddig 8 meccset lejátszó Dunaújvárosi Acélbikáknak is van lehetőségük. A PHC és a KMH a 8-10. hely valamelyikén végezhet, míg a 11. pozíció biztosan az FTC-Telekomé, amelynek szerdán a Dunaújváros ellen még van lehetősége megszerezni az első győzelmét.

A kvalifikáció legeredményesebb játékosa eddig a miskolci Lövei Dávid 28 ponttal (14+14) (akinek Extraliga-meccsei is vannak már), a második a debreceni Anton Ivanov 27-tel (17+10) (az ő egész pályás csodagólját nemrégiben megmutattuk), míg a harmadik helyet a győri Karda Norbert foglalja el 24 ponttal (14+10).

Eredmények, menetrend.

U18-as bajnokság

A 14 csapatos ifjúsági bajnokság kvalifikációja a hét végén zárul. Itt is az Ifj. Ocskay Gábor JA áll az élen egyetlen vereséggel, amelyet a 4. helyen álló Vasastól szenvedett el (2-1). A MAC Budapest két ponttal van lemaradva, miután a fehérváriaktól 4-2-re, a DVTK Jegesmedvéktől pedig büntetőkkel kapott ki. Az utolsó kör előtt a miskolciak állnak a harmadik helyen, és bár lejátszották már mind a 13 mérkőzésüket, negyediknél nem lehetnek rosszabbak. Ehhez is az kell, hogy a Dunaújvárosi Acélbikák borítsák a papírformát, és legyőzzék a Vasast. Az élen akkor lehet változás, ha az Ifj. Ocskay Gábor JA nem tud nyerni a Székely Jégkorong Akadémia ellen, míg a MAC hozza a kötelezőt az utolsó helyezett Szegeddel szemben.

A játékosok közül a MAC-os Strenk Olivér és a fehérvári Ambrus Csongor egyaránt 32 pontot gyűjtött, előbbi 12 gólt és 20 gólpasszt, utóbbi 9 gólt és 23 gólpasszt jegyez. Őket a DVTK-s Demkó Csaba és az FTC-s Tamás Tihamér követi 25 ponttal.

Eredmények, menetrend.

U16-os bajnokság

Az U16-os bajnokságban három csoportban zajlanak a küzdelmek az alapszakaszban. Négy forduló után hibátlan mérleggel itt is az Ifj. Ocskay Gábor JA áll az élen. A második helyezett DHK szerdán szoros meccsen legyőzte a Vasast 3-2-re. Vasárnap egyetlen találkozót rendeztek, ezen a DHK 6-3-ra nyert az OHA ellen.

Eredmények, menetrend.

U14-es bajnokság

A kölyökbajnokságban is három csoportban harcolnak a csapatok az alapszakaszban. Az A csoportban öt forduló után a MAC Budapest vezet 100 százalékos mérleggel, amely szombaton éppen az Ifj. Ocskay Gábor JA otthonából hozta el a három pontot 4-1-es diadalával. Mögötte a Sportország és az UTE is egyel kevesebb győzelemmel áll, előbbi a hétvégén 10-0-ra nyert az FTC ellen, utóbbi 8-2-re verte a Vasast. A negyedik mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák 9-1-re győztek a MAC B csapata ellen.

Eredmények, menetrend.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum