Meglátom, milyen esélyeim lesznek a szezonban

   

A USPHL Premier-élcsapat Florida Eelsben pallérozódik a KMH-ból indult Tóth Keve.

Tóth Keve a KMH utánpótlásában nevelkedett, majd 2017 nyarán elsősorban nyelvtanulási szándékkal tette át székhelyét Észak-Amerikába. Egy kanadai Midget AA besorolású bajnokságban töltött esztendőt követően váltott, tavaly nyáron az amerikai USPHL-be igazolt: „A kanadai csapatomnál megismert kapcsolatom révén kerültem az USPHL-be, több ajánlat közül is válogathattam, számomra a Florida Eelsé volt a legvonzóbb. A klub szerepel mind az Elite, mind a Premier ligában is.”

Tóth tavaly mindkét csapatnál játszott, az Elite-ben 16 meccsen 18, a Premierben 27 találkozón 4 pontot szerzett: „A két bajnokság között viszonylagos különbségek vannak. Vannak erős Premier-alakulatok, amik a Tier II-es NCDC-csapatokkal is szoros meccset játszanának, míg mások kikapnának a tavalyi elite-es együttesünktől. Az Elite-ben általában a fiatalabb, kevésbé tapasztalt játékosok játszanak. Az edzők döntése értelmében tavaly minden nap mindkét csapattal edzettem. A bajnokságot a Premierben indítottam, de mivel Kanadából kisebb sérüléssel érkeztem, illetve nem volt olyan nagy a rutinom, lekerültem az Elite-be, ahonnan 1-2 hónap után visszaverekedtem magamat.”

A Premier bajnokságból 10 forduló lement, az Eels vezeti a Florida divíziót. Tóth eddig 6 mérkőzésen lépett jégre – egyszer az Elite-be is lejátszott –, ám pontja még nincsen: „A Premierben a negyedik sorban játszom. A keretben két játékossal többen vagyunk a nevezhető létszámnál, így már azért is meg kell küzdenünk, hogy odaférjünk a meccsekre. Eddig ez sajnos nem ment túl jól, de most már elfogadtam magamban, hogy a negyedik sorban kell játszanom, így talán könnyebb lesz. Nehéz ezt megemészteni, mert az Elite-ben első soros voltam. Negyedik sorosként a korong támadóharmadba juttatása és ott tartása a feladatunk, nem kell kapura törnünk, inkább nyomás alatt kell tartanunk az ellenfelet. Ehhez eddig nem voltam hozzászokva, sokkal inkább a lövési lehetőséget, a ponterős játékot kerestem. Meglátom, milyen esélyeim lesznek a szezon során, de ez nagyon erős csapat, az egész USPHL Premiert mi vezetjük.”

Az Eels tavaly a nyolcadik helyen zárta az 52 csapatos bajnokságot, idén még tovább jutnának: „Nem igazán látszódnak az erőviszonyok a szezon során, minden a playoffban derül ki. Az alapszakasz során sokszor játszunk a divízió másik 4 csapatával, illetve egy-egy showcase alkalmával messzebbi klubokkal is találkozunk. Ezeken a 3 napos tornákon gyakran játszunk a South East divízió csapataival, akik mindig elől vannak a végelszámolásnál. A bajnoki rájátszás menete komplikált, tavaly például vertük a későbbi bajnokot, mégsem jutottunk be a négyes döntőbe.”

Bár nyáron már mehetne egyetemre is a 18 éves csatár, a jelentkezéssel még vár egy évet: „Nem tervezem jövőre még az egyetemet. Nagyon fontosak a tanulmányok, nemcsak a jégkorong, de nem érzem magamat még azon a szinten, hogy jövőre bekerüljek egy jó egyetemre. Inkább egy Tier II-es csapatban szeretnék játszani jövőre, mondjuk az NCDC-ben. Az egyetemi jégkorong rendkívül erős, szerintem szükségem van még egy évre, hogy felkészüljek rá.”

tothkeve

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
február 21., vasárnap
ICEHL 16:00 RBSAVS 4-1VÉGE
EL 17:30 BRAFTC 2-5VÉGE
EXL 17:30 MISNIT 2-4VÉGE
  • DIGI SPORT 3
EL 18:30 DEBMAC 4-2VÉGE
február 22., hétfő
KHL 17:30 JOKVIT 
  • SPORT 2
EL 18:00 UTEVAS 7-3VÉGE
február 23., kedd
EL 17:30 BRAGYE 7-3VÉGE
ICEHL 20:15 HCBAVS 4-3VÉGE
február 24., szerda
EL 17:30 BRAGYE 4-3 HVÉGE
EL 18:30 TITVAS 2-5VÉGE
február 25., csütörtök
EL 17:00 MACUTE 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
KHL 17:30 AVGSZJ 
  • SPORT 2
február 26., péntek
NHL 01:30 WSHPIT 
  • Arena4
EL 17:30 GYEBRA 
EXL 18:30 SBAMIS 
EL 18:40 VASTIT 
ICEHL 19:15 AVSHCB 
  • DIGI SPORT 2
február 27., szombat
NHL 21:00 NSHCBJ 
  • Arena4
február 28., vasárnap
ICEHL 16:00 VICAVS 
EXL 17:30 MISBBY 
  • DIGI SPORT 3
Partnerünk
Archívum