Meglátom, milyen esélyeim lesznek a szezonban

   

A USPHL Premier-élcsapat Florida Eelsben pallérozódik a KMH-ból indult Tóth Keve.

Tóth Keve a KMH utánpótlásában nevelkedett, majd 2017 nyarán elsősorban nyelvtanulási szándékkal tette át székhelyét Észak-Amerikába. Egy kanadai Midget AA besorolású bajnokságban töltött esztendőt követően váltott, tavaly nyáron az amerikai USPHL-be igazolt: ?A kanadai csapatomnál megismert kapcsolatom révén kerültem az USPHL-be, több ajánlat közül is válogathattam, számomra a Florida Eelsé volt a legvonzóbb. A klub szerepel mind az Elite, mind a Premier ligában is.?

Tóth tavaly mindkét csapatnál játszott, az Elite-ben 16 meccsen 18, a Premierben 27 találkozón 4 pontot szerzett: ?A két bajnokság között viszonylagos különbségek vannak. Vannak erős Premier-alakulatok, amik a Tier II-es NCDC-csapatokkal is szoros meccset játszanának, míg mások kikapnának a tavalyi elite-es együttesünktől. Az Elite-ben általában a fiatalabb, kevésbé tapasztalt játékosok játszanak. Az edzők döntése értelmében tavaly minden nap mindkét csapattal edzettem. A bajnokságot a Premierben indítottam, de mivel Kanadából kisebb sérüléssel érkeztem, illetve nem volt olyan nagy a rutinom, lekerültem az Elite-be, ahonnan 1-2 hónap után visszaverekedtem magamat.?

A Premier bajnokságból 10 forduló lement, az Eels vezeti a Florida divíziót. Tóth eddig 6 mérkőzésen lépett jégre ? egyszer az Elite-be is lejátszott ?, ám pontja még nincsen: ?A Premierben a negyedik sorban játszom. A keretben két játékossal többen vagyunk a nevezhető létszámnál, így már azért is meg kell küzdenünk, hogy odaférjünk a meccsekre. Eddig ez sajnos nem ment túl jól, de most már elfogadtam magamban, hogy a negyedik sorban kell játszanom, így talán könnyebb lesz. Nehéz ezt megemészteni, mert az Elite-ben első soros voltam. Negyedik sorosként a korong támadóharmadba juttatása és ott tartása a feladatunk, nem kell kapura törnünk, inkább nyomás alatt kell tartanunk az ellenfelet. Ehhez eddig nem voltam hozzászokva, sokkal inkább a lövési lehetőséget, a ponterős játékot kerestem. Meglátom, milyen esélyeim lesznek a szezon során, de ez nagyon erős csapat, az egész USPHL Premiert mi vezetjük.?

Az Eels tavaly a nyolcadik helyen zárta az 52 csapatos bajnokságot, idén még tovább jutnának: ?Nem igazán látszódnak az erőviszonyok a szezon során, minden a playoffban derül ki. Az alapszakasz során sokszor játszunk a divízió másik 4 csapatával, illetve egy-egy showcase alkalmával messzebbi klubokkal is találkozunk. Ezeken a 3 napos tornákon gyakran játszunk a South East divízió csapataival, akik mindig elől vannak a végelszámolásnál. A bajnoki rájátszás menete komplikált, tavaly például vertük a későbbi bajnokot, mégsem jutottunk be a négyes döntőbe.?

Bár nyáron már mehetne egyetemre is a 18 éves csatár, a jelentkezéssel még vár egy évet: ?Nem tervezem jövőre még az egyetemet. Nagyon fontosak a tanulmányok, nemcsak a jégkorong, de nem érzem magamat még azon a szinten, hogy jövőre bekerüljek egy jó egyetemre. Inkább egy Tier II-es csapatban szeretnék játszani jövőre, mondjuk az NCDC-ben. Az egyetemi jégkorong rendkívül erős, szerintem szükségem van még egy évre, hogy felkészüljek rá.”

tothkeve

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum