Győri és óbudai hokis is lehet az ifjúsági olimpián

 

Lezajlott a magyar selejtező, a játékokra 2020 januárjában kerül sor a lausanne-i Vaudoise Arenéban.

A hét végén a Tüskecsarnokban lebonyolított Skills Challenge-en tíz-tíz fiú és lány versenyzőt választották ki, az ő eredményeiket és videóikat küldik el az IIHF-nek, a nemzetközi szövetség visszajelzése után válik az eredmény hivatalossá. Az első helyezettek automatikusan kvalifikálnak az ifjúsági olimpiai játékokra, a többi versenyző idejét összevetik a többi ország résztvevőinek időivel, ezek alapján töltik fel a csapatokat. A magyar lány mezőnyjátékosok közül maximum négyen, a fiú mezőnyjátokosok közül hárman juthatnak ki Lausanne-ba. Az IIHF november 1-jén hozza nyilvánosságra a kvalifikált versenyzők névsorát, ha lesz fel nem használt kvóta, a maradék helyek feltöltésének végeredményéről november 15-én érkezik értesítés.

Az ifjúsági olimpiai játékokon 2 jégkorongos versenyszámot rendeznek. Egyrészt lesz női és férfi hatcsapatos torna, ezeken a topnemzetek válogatottjai indulnak. Másrészt rendeznek kispályás tornát keresztbejátszással, 3+1 vs. 3+1 felállásban, ahol az egyes országokból kvalifikált versenyzőkből vegyes csapatokat sorsolnak. Ez utóbbin szerepelhetnek a magyar hokisok is. A tornán 2004. január 1. és 2005. december 31. között született lány és fiú játékosok vehetnek részt.

A legjobb idővel végző lány és fiú tehát lényegében automatikusan kiharcolta a kijutást ? de mint fentebb jeleztük, ehhez még szükség van arra, hogy az IIHF hitelesítse eredményeiket ?, ők Gengeliczky Dorottya (Győri ETO) és Ivády Milán (Óbuda Hockey Academy).

A további sorrend a lányoknál: Véghelyi Dóra (MAC Budapest), Márton Luca (UTE), Metzler Regina (Vasas), Ivády Nina (Óbuda Hockey Academy), Gondos Tamara (MAC Budapest), Schmidt-Natkay Alíz (KMH Budapest), Simon Viktória (MAC Budapest), Lendvai Kata (MAC Budapest), Gál Emma (MAC Budapest). A fiúknál: Szalay Boldizsár (DVTK Jegesmedvék), Weideman Márk (MAC Budapest), Simon Levente (UTE), Dobos Bendegúz (Pesterzsébeti HC), Alapi Márton (Ifj. Ocskay Gábor JA), Őri Arvid (Ifj. Ocskay Gábor JA), Iuga Dávid (Ifj. Ocskay Gábor JA), Nádasy Márton (Óbuda Hockey Academy), Szabó Péter (Ifj. Ocskay Gábor JA).

A tornán részt vevő 1-1 lány és fiú kapusnak nem kellett Skills Challenge-en megméretni magukat, őket a korosztályos szövetségi kapitányok jelölték ki. A lányoknál Szabó Fruzsina (MAC Budapest) megy, a tartalék Révész Zsuzsa (Debreceni Hoki Klub). A fiúknál Hegedüs Levente (DVTK) utazhat, a tartalék Csibi Dávid (Ifj. Ocskay Gábor JA).

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum