Dupla KMH?MAC rangadó következik

 

A KMH és a MAC is megnyerte hét végi meccsét az EWHL-ben és a Supercupban. A két magyar együttes kétszer is összecsap a héten.

EWHL

A MAC Budapest Marilyn a Vienna Sabrest fogadta, a bécsieknek ebben a sorozatban ez volt az első meccsük. Az első harmadban a vendégek próbálkoztak inkább, de a MAC szerzett több gólt. A hazai együttes átvészelt egy emberhátrányt, majd a 10. percben Rónai Alexandra volt eredményes. Fél percen belül érkezett az egyenlítés Esther Väärälä ? leánykori nevén Esther Kantor, a KMH Budapestet irányító Mika Väärälä felesége) révén. A magyar alakulat egy perc múlva újra előnyben volt, Kassidy Nauboris is betalált, Natasha Tymcio pedig második asszisztját jegyezte. A második harmad több jóval MAC-helyzetet hozott, de a bécsiek egyenlíteni tudtak a 28. percben. Az utolsó felvonást megnyomta a budapesti csapat, és a 42. percben Nauboris előnyből szerzett gólt. Ezt újabb fór követte, ám ebből a vendégek egyenlítettek. Az utolsó tíz percben aztán Gasparics Fanni eldöntötte a meccset: 22 másodpercen belül szerzett két emberhátrányos gólt. A MAC az 5-3-as siker után két győzelemmel áll a sorozatban, Gasparics vezeti a pontlistát. Fodor Zoltán vezetőedző elmondta, kemény, fizikális jégkorongot hozott a meccs, de örül, hogy ezt a játékosok bírták, és szép gólokkal felül tudtak kerekedni a bécsieken.

EWHL Supercup

Az EWHL két tavalyi döntőse találkozott a Tüskesátorban, és a KMH Budapest ezúttal is legyőzte a Vienna Sabrest. Jókai Szilágyi Kinga talált be a 15. percben, miután jókor érkezett egy kipattanóra Huszák Alexandra szólója után. Egy emberhátrány kivédekezése után az osztrákok egyenlítettek a 26. percben. A budapesti gárda azonban gyorsan visszavette a vezetést: a 29. percben Huszák szerzett bombagólt fórból. A vendégek erre is tudtak válaszolni, Meixner emberhátrányból volt eredményes egy korongszerzés után. Az utolsó harmad elején ismét magához ragadta a vezetést a KMH, Szick Dorka talált be nagy kapu előtti tűzijáték végén, pont akkor, amikor a Sabres kiegészült. Az osztrák együttes Field találatával harmadszor is egyenlített négy a négy elleni játék során. A folytatás hozott még kiállításokat, de újabb gólt nem, így következhetett a ráadás. A hosszabbítás másfél percig sem tartott, Huszák második gólja eldöntötte a meccset: gyönyörű cselekkel elment két védő mellett, majd a kapust is elfektette és a kapuba emelt. A válogatott támadó remek formában van, négy meccsen 6+1-gyel áll, csapata is hibátlan.

huszak-kmh-ewhl

fotó: Somogyi Viktor

OB I

A MAC Budapest Marilyn fölényesen nyert az FTC-Telekom ellen. Már az első harmad végére öt góllal vezetett a MAC, ezt további öttel toldották meg a második húsz percben, a vége 13-0 lett. Gasparics Fanni öt gólig, Horváth Imola öt asszisztig jutott. Összesen nyolcan találtak be.

Szerda délután következik a szezon első KMH?MAC rangadója, majd a két együttes szombaton az EWHL Supercupban is összecsap.

U25-ös bajnokság

Egyetlen mérkőzést rendeztek, az FTC 5-2-re verte az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiát. A zöld-fehérek végig magabiztosan játszottak, Balázs Noémi és Kotsis Liza is duplázni tudott. A Fradi harmadik meccsét is megnyerte.

Légiósok

A svéd bajnokságban Jókai Szilágyi Zsófia csapata, a címvédő Lulea felemás hétvégén van túl. Előbb hátrányból fordítva 3-2-re verte a listavezető HV 71-et, amelytől ezt követően 3-0-ra kikapott. A magyar válogatott játékost mindkét meccsen kiállították. A Lulea az ötödik.

Pintér Lili együttese, az SDE folytatta jó szereplését, 4-3-ra nyert az AIK vendégeként. A magyar játékos a harmadik sorban szerepelt. Az SDE a harmadik helyen áll.

A svéd második ligában Pártos Réka csapata, a Karlskrona győzelemmel kezdte az idényt: 3- 2-re múlták felül a Troja-Ljungbyt. A magyar védő alkapitány volt.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum