Bizakodva várja az új idényt a Hokiklub Budapest

 

Második Erste Liga-szezonjára készül a KMH, amely költséghatékonyan erősítette meg keretét. Gröschl Tamás vezetőedzőt kérdeztük.

Tavaly debütált a legmagasabb szinten a korábban csak az utánpótlás-nevelésben érdekelt KMH. Az Erste Ligában Hokiklub Budapest néven indultak, és bár az alapszakaszban az utolsó helyen zártak, a középszakaszban sokáig megvolt az esélyük a negyeddöntőre, ami végül nem jött össze, de kilencedikek lettek, megelőzve a Dunaújvárosi Acélbikákat is. A következő évadra nem terveztek nagyobb volumenű változtatásokat.

?A keretünk tulajdonképpen készen van, csak egy-két nyitott kérdés lezárása van hátra ? válaszolta érdeklődésünkre Gröschl Tamás vezetőedző. ? Néhány játékostól elköszöntünk, néhányan visszavonultak, de a tavalyi csapat magja együtt maradt. Ugyanakkor az idén is szeretnénk lehetőséget adni pár játékosnak a saját utánpótlásunkból. Emellett szükségünk volt egy első-második soros támadó szellemű hátvédre, erre posztra érkezik Reiter Attila, aki egészen biztosan komoly erősítést jelent nekünk.”

A KMH-nak egyelőre négy légiósa van, Michal Satek a csapat pontkirálya volt, hárman viszont először játszhatnak Magyarországon. “A külföldi játékosoknál Satek megtartása mellett a költségvetésünknek megfelelő ár-érték arányú hokisokat kerestünk, akik ezen a szinten a segítségünkre lehetnek. A tengerentúli egyetemi ligákban ha egy játékos a diploma megszerzése után nem tud félprofi vagy profi csapathoz szerződni, akkor nagy valószínűséggel véget ér a karrierje. Az ő számukra remek lehetőség Európába szerződni, hiszen itt felépíthetik magukat, lépésről lépésre akár komolyabb karriert is összehozhatnak. Ugyanez a helyzet például Svédországban is: ha a harmadvonalból, a Division 1-ből öt-hat szezon alatt nem jut el valaki az Allsvenskanba vagy az SHL-be, akkor 25-26 évesen bezárulnak előttük a kapuk. Így tudtunk olyan légiósokat szerződtetni, akik beleférnek a büdzsénkbe, de játéktudásban megfelelőek. Személyesen beszélgettem a kiszemeltekkel, és úgy éreztem, ők is esélyként fogják fel az ajánlatunkat, hogy profi játékosként folytathassák pályafutásukat.?

A Hokiklub Budapest viszonylag későn játssza első felkészülési meccseit. ?A közös munkát augusztus 5-én kezdjük. Ez a hónap arról szól, hogy feltérképezzünk minden játékost, aki a különböző csapatainkból szóba jöhet nálunk. Ezt követően augusztus 30-án lesz az első felkészülési mérkőzésünk. Ennek időpontját igyekeztünk kitolni, a bajnoki rajthoz közelebb tenni, hogy már közvetlenül hangolódhassunk a ligára. Összesen négy találkozót terveztünk, kétszer magyar, kétszer szlovák másodosztályú ellenféllel szemben lépünk jégre. Nagyon várjuk már a szezonkezdést, és abban bízunk, hogy a tavalyi tapasztalatokat jól hasznosítva még sikeresebb idényünk lehet.?

groschl-sv2

fotó: Somogyi Viktor

KMH Budapest:

edzők:
Gröschl Tamás (vezetőedző)

kapusok:
Kiss Bence
Gadácsi János Győzö

hátvédek:
Mathew Berry-Lamontagna (CAN, Simon Fraser University, BCIHL)
Reiter Attila (Fehérvári Titánok)
Szécsi Patrik
Lakatos Levente
Lévai Máté

csatárok:
Michal Sátek (SVK)
Adam Rossignol (CAN, University of British Columbia, USports)
Szappanos Dávid
Kristoffer Pihlqvist (SWE, HC Dalen, SWE-3.)
Petres Tivadar
Köllő Roland
Albert Tibor
Németh Árpád
Szűcs István Gábor
Izsák Róbert
Horváth Bálint Dominik

távozott:
Csíki Zoltán (hátvéd, Gyergyói HK)
Godó Dániel (csatár, UTE)
Orbán Attila (hátvéd, visszavonult)
Egyed Márk (csatár)
Jancsó Dávid Zsolt (csatár)
Bernáth Milán (hátvéd)
Hajek Márk (kapus, visszavonult)
Berendi Dominik (csatár, visszavonult)
Vajda Zsolt (csatár, visszavonult)
Korbuly Gergely (hátvéd, visszavonult)

felkészülési mérkőzések:

augusztus 30., péntek, 18:00: DEAC?Hokiklub Budapest (Debrecen)
szeptember 3., kedd, 18:00: Dunaújvárosi Acélbikák?Hokiklub Budapest (Dunaújváros)
szeptember 6., péntek, 18:00: HK Levice (SVK-2.)?Hokiklub Budapest (Léva)
szeptember 9., hétfő, 17:00: Hokiklub Budapest?HK Levice (SVK-2., Tüskecsarnok)

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum