Robert Sabolic elhagyja a KHL-t

 

A szlovén válogatott csatár a svájci Ambri-Piotta játékosa lesz.

Az elmúlt egy héten főleg légiósokat érintő mozgások zajlottak a KHL-ben. A szlovén Robert Sabolic három év után elhagyja Oroszországot, világbajnoki ellenfelünk jégkorongozója a svájci Ambri-Piottát erősíti ezentúl. A kanadai-kazah Martin St. Pierre öt szezon után távozik a KHL-ből, a brit Sheffield Steelers csatára lesz. A svéd Richard Gynge a 2017/18-as idényben nagy szerepet vállalt a Traktor főcsoportdöntőig jutásából, ám a legutóbbi évben csak 11 meccset játszott, a 32 éves szélső visszatér a Växjö Lakersbe.

Tehetségesnek indult hátvédet igazolt a Nyeftyehimik. Ryan Murphy a 2011-es draft 1/12. helyén kelt el, ám nem tudott megragadni az NHL-ben, a Carolina és a Minnesota színeiben 176 mérkőzésig jutott 7 év alatt. A Kunlun újabb kínai származású jégkorongozót gyűjtött be: Mike Chen az ECHL-ből érkezik, valószínűleg ingázik majd a KHL-csapat és a VHL-es Sougang között.

Visszavonult a Jokerit egyik leghűségesebb játékosa, Tomi Mäki. A 35 éves csatár a helsinki klub nevelése, 2005 és 2008 között a tengerentúlon próbálkozott, egyetlen NHL-meccsen játszhatott a Calgaryban, pályafutása további részét a Jokerit kötelékében töltötte.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS