Már csak egy légióst keres az SC Csíkszereda

 

Alapvetően posztokra igazolt idén a Sportklub, amelynek csupán három előszezonmérkőzése lesz. Hozó Levente másodedzőt faggattuk.

Csíkszeredában a többi Erste Liga-csapathoz képest kicsit később kezdenek bele a közvetlen felkészülésbe. A klubnál nem volt nagy jövés-menés, leginkább csak néhány új légiósnak kell bemutatkoznia a többieknek. ?A keretünk hazai magja adott volt, változások inkább külföldiek között lesznek” ? vázolta a nyári történéseket blogunknak Hozó Levente.

A Sportklub másodedzője elmondta: “Szerencsére nagy átalakításra nem volt szükségünk, inkább a gyengébb láncszemek helyére kerestünk erősebbeket. Úgy gondolom, ezen a téren sikerrel jártunk, hiszen Makszim Szamankov személyében egészen kiváló kapust igazoltunk, de például Evan Brophey is remek szezont teljesített a szlovák extraligás Kassában. Gyenisz Kuljas klasszis orosz védő, akitől hatalmas lövéseket várhatnak a szurkolóink, Kurtis McLean igazi csapatember jelentős rutinnal, megfordult az NHL-ben, a KHL-ben, az EBEL-ben és Finnországban is, míg Josh Shalla nemcsak ponterős, de a fizikai játéka is kiváló, amit a csíki szurkolók mindig nagyon szeretnek. Van még egy légióshelyünk, oda még keressük a megfelelő hokist. Az észak-amerikaiakat Jason Morgan vezetőedző szemelte ki saját kapcsolatain keresztül, de volt olyan játékos is, akit személyesen ismert. A kiválasztásnál mindenféle szempontot figyelembe vettünk, ám a legfontosabb az volt, hogy a játékuk illeszkedjen az edzőnk által kialakított rendszerbe.?

A hazai játékosok döntő többsége maradt a következő szezonra, miközben a kevés távozó mellett ismét vannak visszatérők: Láday Tamás és Adorján Örs. ?A klub továbbra is követi azt a koncepciót, hogy szeretnénk hazacsábítani minél több csíki hokist. Még most is nagyon sokan játszanak külföldön, akik nálunk ismerkedtek meg a jégkoronggal, itt nevelkedtek, de különböző okok miatt máshol próbálnak szerencsét. Az elmúlt években szerencsére elindult egy visszaáramlás, és a hazatért helyiek teljesítménye sokat lendített a csapaton például tavaly is. Biztos vagyok benne, hogy Láday Tamás és Adorján Örs is erőssége lesz a Sportklubnak a mostani szezonban. Persze vannak távozóink is, Részegh Tamás például a miskolci Extraliga-csapatban kap bizonyítási lehetőséget. Természetesen szurkolunk a sikereinek, ugyanakkor meg kell találnunk a megoldást a pótlására is.?

A Csíkszereda a magyar csapatoktól eltérő előszezont tervez. ?A mi felkészülésünk második szakasza ezen a szombaton ér véget. A játékosok kapnak néhány nap szabadságot, majd a keret augusztus 5-én, hétfőn költözik Csíkkarcfalvára, ahol a jeges edzéseket végezzük szeptember első hetéig, amikor a Vákár Lajos jégpályán is elkészül a felület. Teljes létszámban augusztus 17-től dolgozunk, akkor érkezik meg minden légiósunk. Felkészülési mérkőzésünk három lesz ? a hagyományos Gyilkostó Kupán ?, a számot esetleg eggyel növeljük, ha játsszunk egy bemutató mérkőzést a farmcsapatunkkal. Nem tervezünk több mérkőzést, mert a számunkra olyan hosszú a szezon, a három sorozatban, az Erste Ligában, román bajnokságban és a kupában annyi mérkőzést játszunk ? várhatóan 100 fölött ?, hogy nem akarunk fölösleges terhet rakni a csapatra. Ezzel együtt a szeptemberi rajtra készen fogunk állni.?

roman_kupa_SCC_20181223-900

A Csíkszeredai Sportklub kerete

edzők:
Jason Morgan (CAN, vezetőedző, Aalborg Pirates, DEN-1.)
Hozó Levente (másodedző)

kapusok:
Adorján Örs (Fehérvár U20)
László Arnold
Makszim Szamankov (BLR, Nyeman Grodno, BLR-1.)

hátvédek:
Láday Tamás (Fehérvári Titánok)
Gyenyisz Kuljas (RUS, Daemyung Killer Whales, Ázsia Liga)
Papp Szabolcs
Flinta Botond
Salló Alpár
Gecse Hugó
Győrfy Tihamér
Farkas Tamás
Bors Arnold

csatárok:
Becze Tihamér (2021-ig)
Bíró Tamás
Eduard Casaneanu
Fodor Csanád
Részegh Zsolt András
Rokaly Norbert
Rokaly Szilárd (2023-ig)
Sándor Zoltán
Andrej Taratuhin
Radim Valchar
Kurtis McLean (CAN, HC 07 Detva, SVK-1.)
Evan Brophey (CAN, HC Kosice, SVK-1.)
Josh Shalla (CAN, Indy Fuel, ECHL)

távozott:
Onodi Ottó-Ákos (kapus, Dunarea Galati, ROM-1.)
Részegh Tamás (csatár, DVTK Jegesmedvék, SVK-1.)
Antal Zsombor (csatár, Gyergyói HK)
Joakim Lundström (SWE, kapus, visszavonult)
Egyed Róbert (csatár, visszavonult)
Mihail Anyiszin (RUS, csatár, HK Socsi, KHL)
Nyikita Rejn (RUS, csatár, Grastorps IK, SWE-4.)

felkészülési mérkőzések:

augusztus 30.?szeptember 1.: Gyilkostó Kupa, Gyergyószentmiklós: Csíkszeredai Sportklub, Fehérvári Titánok, Gyergyói HK, Steaua Bucuresti

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum