Nyikita Guszev nem várhat a végtelenségig

 

A Vegasnak hamarosan döntenie kell, mihez kezd KHL-es szupersztárja NHL-es játékjogával.

Az RFA státusú orosz klasszis ügynöke arról beszélt a Championatnak, hogy ha a Golden Knightstól nem érkezik érdemi reakció, elkezdik a tárgyalásokat a szentpétervári SZKA-val.  Jurij Nyikolajev azt is elmondta: tudomása van róla, hogy több klub is érdeklődött Nyikita Guszev iránt. A Golden Knightsnak záros, ám közelebbről meg nem nevezett határidőn belül döntenie kell: „Guszev KHL-es játékjoga a SZKA birtokában van. Van egy bizonyos határidő, ami után el kell kezdenem a konkrét tárgyalásokat a folytatásról a csapattal.”

Bár a határidőt nem nevezte meg, azt tudjuk, hogy a KHL-szezon szeptember 1-jén kezdődik, vagyis legkésőbb két-három hét múlva a vegasi menedzsmentnek mondania kell valamit. Guszev igényei és a klub lehetőségei között jelenleg kétmillió dollár a differencia: a játékos 4 milliót szeretne kapni, a Golden Knights aligha tud kettőnél többet fizetni, legalábbis anélkül, hogy el ne küldene valakit a keretből. Vegasban most mintegy 3,5 millió dollárral tartanak a fizetési plafon fölött, ha David Clarksont hosszú távú sérültlistára is teszik, akkor is csak 1,7 milliónyi elkölthető pénzük marad.

Az általános igazgatóból elnökké avanzsált George McPhee korábban így nyilatkozott Guszevről: „Természetesen hatalmas az érdeklődés iránta, jó néhány ember felhívott. Meglátjuk, hogyan alakul. Egyelőre nem tudom megmondani, mi fog történni, de dolgozunk rajta. Guszev nagyon-nagyon jó teljesítményt nyújtott a nemzetközi porondon. Az NHL-ben akar játszani. Keményen dolgozott, hogy ide kerüljön, mi pedig át fogjuk őt hozni. Akkor is, ha hozzánk ír alá, akkor is,  ha egy másik klubhoz cseréljük.”

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 18., péntek
FELK 19:15 AVSMIS 8-5VÉGE
szeptember 19., szombat
EL 19:15 TITVAS TÖRÖLVE
    • M4 SPORT+
szeptember 20., vasárnap
EL 19:15 MACDEB 5-4 HVÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 25., péntek
EL 18:30 DEBFTC 
ICEHL 19:15 G99AVS 
szeptember 27., vasárnap
EL 16:30 FTCMAC 
    • M4 SPORT+
Partnerünk
Archívum