Alekszandr Ovecskin nagykövet lesz Kínában

 

A Washington kapitánya az NHL-t képviseli majd.

Az NHL és a játékosok szakszervezete, az NHLPA hosszú évek óta elkötelezettségét fejezi ki a jégkorong globális fejlesztése iránt. A játék népszerűsítéséhez most nem kisebb hokist nyertek meg maguknak, mint Alekszander Ovecskint, aki augusztus 4.-étől képviseli a felek érdekeit a világ legnépesebb országában. Az egyhetes pekingi utazás alatt Ovecskin ifjúsági jégkorongiskolákat látogat meg, több médiatalálkozón is részt vesz, és üzleti, valamint fejlesztési megbeszéléseket folytat.

Az orosz a felkérés után így nyilatkozott: “Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Washington Capitals és az egész NHL nagykövete lehetek, és képviselhetem őket ezen a különleges kínai utazáson. Azt hiszem, fontos, hogy időt szánjunk arra, hogy segítsünk az embereknek a világ minden táján felismerni, hogy milyen nagyszerű játék a hoki. Sajnos nem tudok annyi időt itt tölteni ott, ami elég lehet, hogy találkozzak az összes jégkorongrajongóval, de remélem, jövőbeni NHL-játékosokkal is összefuthatok.”

Josh-Ho-Sang

Kína az egyik legnagyobb meghódításra váró terület az NHL számára. Az 1,3 milliárd lakosú ország hatalmas pénzforrást jelenthet. Az NHL az elmúlt években mindent meg is tett annak érdekében, hogy minél többet aknázzon ki erről a területről. 2017-ben a Los Angeles Kings és a Vancouver Canucks, egy évvel később a Boston Bruins és Calgary Flames mérkőzéseit vitte az országba. Nemcsak a négy csapat, 127 éves történetében először a Stanley Kupa is tiszteletét tette Kínában. Az ikonikus trófea Hongkongba, Sencsenbe és Pekingbe utazott, és mindenkinek megragadta a figyelmét, nemre és korra való tekintet nélkül.

Végül nem szabad elfelejteni azt a nem elhanyagolható tényt, hogy 2022 februárjában Peking ad otthont a soron következő téli olimpiának. Kína nem titkoltan ütőképes gárdát akar összerakni az ötkarikás játékokra, ehhez pedig a KHL-ben és az NHL-ben is számításba vett játékosokra akar támaszkodni. Utóbbiak táborát erősíti többek között Spencer Foo, Jett Woo, Joshua Ho-Sang vagy Simon Chen. Közülük Foo már a KHL-ben érdekelt Kunlunhoz igazolt. A pekingi csapat jó néhány további hokist szerződtetett az idén, akik legalább részben kínai származásúak, és elvben a válogatottban is számításba vennék őket a későbbiekben.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum