Taylor Hall Stanley Kupát szeretne nyerni

 

A Devils menedzsmentje mindent megtesz, hogy versenyképes csapatot építsen a 27 éves csatár köré, ő azonban még vár a hosszabbítással.

Taylor Hall 2013-ban kötött hétéves szerződést az őt 2010-ben az első kör első helyen draftoló ? ám játékostemetővé silányult ? Edmontonnal, ahonnan 2016-ban csere útján ?szabadult?. Az elmúlt három szezont New Jerseyben töltötte, itt tavalyi 93 pontja után megválasztották MVP-nek is. Pontosabban azt a Memorial Trophyt kapta meg, amely annak jár, aki a legértékesebb szolgálatot teszi csapatának (idén Nyikita Kucserov részesült a díjban a Tampából). A különbségtétel fontos: abban a gárdában Hall 41 pontot vert a házi kanadai táblázaton második Nico Hischier-re, aki még csak az első szezonját töltötte az NHL-ben.

A szakvezetés számára mindenesetre világos volt, hogy 2020 után, jelenlegi szerződésének lejártát követően csak akkor számíthat legjobb játékosára, ha addigra csökkenti a szakadékot közte és a többiek között, vagyis olyan keretet épít köré, amelyben nem egyedül rá vár a feladat, hogy bevigye a hátán az egész társaságot a rájátszásba.

Hall az idei szezonban sérüléssel bajlódott, csak 33 meccsen lépett pályára, de ezeken is 37 pontot ért el, tehát hasonló ütemben termelte tovább a pontokat, mint korábban. Ray Shero általános igazgató megértette az üzenetet. A draftról elvitte Jack Hughest ? Hischier után rövid időn belül másodszor volt övé az első választás joga ?, majd a holtszezonban leigazolta P. K. Subbant is, meglehetősen jó áron. Hall küldött is főnökének egy nagy zöld pipát sms-ben. Következett Wayne Simmonds, akinek a fizikai játékára minden csapatban nagy szükség lenne. A csapatnak van még 20 millió elkölthető dollárja, tehát nincs kizárva, hogy 1-2 nagy fogásra idén is telik még, de óvatosan kell bánni a pénzzel. Hischier-vel jövőre kell nagy összegű szerződést kötni, Hughes három év múlva kerül sorra. Ezzel együtt a jelenleg szerződés nélkül álló Jake Gardiner például nagyon fontos erősítés lehetne a védelemben.

Taylor Hall ugyanakkor nem kapkod. Idén 27 éves, a következő szerződése lesz az utolsó alkalom, amikor hosszabb időre bajnokesélyes csapathoz igazolhat. Nem is rejtette véka alá, hogy kivár, a TSN-nek ezt nyilatkozta: ?A lehető legjobb csapatban akarok játszani. Kilenc szezont töltöttem az NHL-ben, és csak egy playoffmeccset nyertem. Olyan csapatban szeretnék játszani, amely nem pusztán a rájátszás eléréséért küzd, hanem magáért a Stanley Kupáért. Nincs már annyi évem ebben a ligában, nincs már annyi időm Stanley Kupát nyerni. Egyelőre ennek még a közelébe sem kerültem. Be akarom hozni az elpazarolt éveket. Ugyanakkor okosan kell döntenem. Mindig szerettem New Jerseyben. Ebben semmi nem változott. Azt hiszem, idén megerősödtünk tehetségekben, technikás játékosokban, erre vágysz a holtszezonban.?

Shero tökéletesen megérti hokisát: ?Az a munkám, hogy a lehető legjobb csapatot építsem fel rövid és hosszú távon. Ennek része, hogy rendszeresen leülök a játékosokkal, elmagyarázom nekik, merre tartunk, mit miért csinálunk, fontos, hogy ők is tisztában legyenek ezzel. De ez nagy döntés Taylor számára, és nagy döntés számunkra is. Mind a két oldalnak ismernie kell a másik fél motivációit, hogy értelmesen tudjunk beszélni egymással. Szerencsére Taylorral kezdettől fogva ilyen a viszonyunk, ebben semmi változás nincs.?

Előbb-utóbb tehát meglátjuk, meddig jut a Devils a csapat megerősítésében, és mit gondol majd erről Hall. Az egész történet talán Connor McDavid számára lesz a legérdekesebb, aki hasonló cipőben jár, hiszen 2026-ig köti szerződés az Edmontonhoz, ahol nyoma sincs annak, hogy valamire való csapatot tudnának építeni.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum