Ray Shero nem árulta el, hogy Hughes vagy Kakko

 

A két tehetség kapcsán már mindenki elmondta a véleményét, csak az elsőként választó Devils GM-je nem. Eddig.

Az NHL honlapja nem sokkal azt követően beszélgetett a draft előtt a legjobb pozícióban lévő szakemberrel, hogy az meginterjúvolta volna Jack Hughest, az idei 1/1-es jelöltet: ?Jól ment az interjú, bárhogyan lesz is, tudjuk, hogy jó játékossal lehetünk gazdagabbak? ? nyilatkozta Ray Shero, a draftlottót megnyerő New Jersey Devils általános igazgatója. Persze ezen a szinten nem bízzák a véletlenre vagy egyetlen húszperces interjúra a játékosok feltérképezését. Mint már említettük, Chris Drury, a második választás jogával rendelkező Rangers általános igazgató-helyettese az amerikai válogatott GM-jeként testközelből figyelhette Hughest és Kakkót a világbajnokságon, de a Devilsnek is megvoltak a kémei. A legfontosabb közülük John Hynes, a Devils edzője, aki az amerikai válogatott másodedzői posztját töltötte be. Emellett Colin White boksza Hughesé mellett volt a válogatottban ? ő az NCAA-ben együtt játszott Shero fiával ?, de Cory Schneider, az USA kapusa is jelenthetett főnökének, hiszen ő a Devils hálóőre. Saját bevallása szerint egyvalakivel nem beszélt Shero, csatárával, Taylor Hall-lal, aki nyaranta együtt korcsolyázik Hugheszal: ?Nem, nem beszéltem vele. Bár lehet, hogy inkább Jacket kellene kikérdeznem Taylorról ? viccelődött a szakember. ? Azt gondolom, ez egy nagyon tiszta kapcsolat kettejük között. Szerintem ez nagyszerű dolog, nyilván idén is együtt fognak készülni Andy O?Brien irányítása mellett.?

Shero így értékelte a két első számú jelölt vb-teljesítményét: ?Azt gondolom, ez mindkettejük számára kiemelkedően fontos tapasztalat volt. Kaapónak akkor is meghatározó szerepe volt a finn világbajnoki címben, amikor éppen nem szerzett pontot. Jack számára kicsit más volt a helyzet. Az U18-as vb után befejezhette volna a szezont, ehelyett úgy döntött, részt vesz a világbajnokságon, ami számára életre szóló tapasztalat volt. Soha nem játszott még ilyen kaliberű emberek környezetében, és itt nem csak a játékosokra, de a szakvezetésre, az edzőkre is gondolok. Akarta ezt az élményt, és meg is kapta. Nagyszerű volt látni, hogy milyen jól ment neki a játék az Oroszország elleni negyeddöntőben. (Az USA ugyan kikapott 4-3-ra, de Hughes adott két gólpasszt, és közel 13 percet játszott). Nagyszerűen kezelte, hogy más a szerepe ebben a válogatottban, és ehhez igazította a játékát.?

Bár Kakko nem vesz részt a szintfelmérőn, Ray Shero kifejezte abbéli reményét, hogy tudnak vele beszélni a draft előtt. Ahogy Nico Hischier-vel és Nolan Patrickkel is személyesen beszélgettek 2017-ben, amikor szintén a Devils választott elsőként. Jelentős különbség volt azonban az idei évvel szemben, hogy sem a svájci, sem a kanadai fiatalember nem volt tagja a felnőtt válogatottnak. További érdekesség, hogy két évvel ezelőtt a Philadelphia, idén a Rangers választ másodikként, mindkét csapat nagy riválisa a Devilsnek, tehát duplán is közvetlen hatása van egy kevésbé jó választásnak. 2017-ben nagy titkolózás övezte a választást, a Devils csapatán belül sem tudta mindenki, kit fognak elvinni. Arra a kérdésre, hogy idén is így lesz, Shero a következőket mondta: ?A tulajdonosok tudni fogják. De már nem is emlékeztem rá, hogy 2017-ben ezt így csináltam. Bárhogyan döntünk, jó lesz nekünk. Miénk az 1/1-es választás joga, a második körben három, a harmadik körben két pickkel rendelkezünk. A játékosmegfigyelőink, a teljes személyzet óriási munkát végeznek ezekben a napokban, úgyhogy nem fogom előttük titokban tartani. Mindig arra törekszünk, hogy konszenzusos döntést hozzunk.?

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 2-5VÉGE
VB 16:20 SWEFRA 3-1VÉGE
VB 20:20 FINDEN 3-1VÉGE
  • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 3-1VÉGE
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 2-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 3-6VÉGE
VB 16:20 CANCZE 4-3 HVÉGE
  • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 3-6VÉGE
VB 20:20 FINSUI 1-3VÉGE
VB 20:20 SWESVK 6-1VÉGE
  • SPORT 1
május 23., csütörtök
VB 16:20 CANSVK 6-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 16:20 SUIGER 3-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:20 SWEFIN 2-1 HVÉGE
  • AMC MIKRO
VB 20:20 USACZE 0-1VÉGE
  • SPORT 2
május 25., szombat
VB 14:20 SWECZE 3-7VÉGE
  • SPORT 2
VB 18:20 CANSUI 2-3 BVÉGE
  • SPORT 2
május 26., vasárnap
VB 15:20 SWECAN 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:20 SUICZE 0-2VÉGE
  • SPORT 2