A Ferencváros megerősítheti második helyét

   

Ehhez a Schiller-Vasas HC-t kell legyőzniük a zöld-fehéreknek idegenben.

Ha van valami, amit játékos, edző és szurkoló egyformán utál bármelyik sportágban bármilyen meccs előtt, az kétségkívül a kötelező győzelem emlegetése. Ilyen egyébként nincs is, a sport attól szép, hogy nem nyeri meg magát a meccs, bármennyire is az egyik fél mellett szólnak az esélyek, azokat a pályán gólokban kifejezhető előnnyé kell váltani.

Nagyjából ezzel a problémával néz szembe az FTC-Telekom csapata a Schiller-Vasas elleni pénteki mérkőzés előtt. Ha ránézünk a tabellára, azt látjuk, hogy a Fradinak 14 pontja van, a Vasasnak 4, a Ferencváros 26 gólt lőtt eddigi hét meccsén, a Vasas tízet, előbbi második a tabellán, utóbbi utolsó előtti. Minden a vendégek mellett szól tehát. Ladányi Balázs csapata az esélytelenek nyugalmával léphet jégre, és azzal a tudattal, hogy a Fradi eddigi ellenfeleinek azért nem kevesebb, mint 20 alkalommal sikerült rést találniuk a zöld-fehérek védelmén. Ez egyébként a dobogón álló mindhárom csapatra igaz, a Sportklub és a DAB is három gól körül kap átlagosan meccsenként. Persze ezek a gólok többnyire velük egyenrangú csapatoktól érkeznek, de ezzel együtt jelzik, hogy messze nem sebezhetetlen hátsó alakzatokról van szó.

A problémát a túloldalon főleg az jelenti, hogy a saját nevelésű fiatal játékosoknak időre van szükségük, amíg belenőnek a számukra igencsak új feladatba, és a felnőttek között is képesek lesznek gólképesen játszani. A Schiller-Vasas csapatának ez az eddigi hat meccsen mindössze tíz alkalommal sikerült, ezen kell megtanulniuk javítani ahhoz, hogy az olyan nagyobb halak is elkaphatók legyenek a számukra, mint amilyen jelenleg a Ferencváros.

fraduska

forrás: Fradihoki-facebook

Schiller-Vasas–FTC-Telekom 1-3

   

Az Erste Liga-újonc Koitmaa vezetésével szinte végig mérkőzésben volt a dobogón álló zöld-fehérek ellen.

A Schiller-Vasasnál két új játékos kapott lehetőséget: Majoross Barnabás a MAC-tól érkezett kölcsönben, míg Kiss Benedek a piros-kékek utánpótlásából kapott hívást. Az első harmad sokáig nem hozott említésre hozó eseményt, végül az utolsó előtti másodpercében Tóth Adrián összeszedett egy kétperces büntetést. A hazaiak előnye így áthúzódott a második játékrészre, melynek 50. másodpercében Bálint Tamás szabálytalankodott. A 4 a 4 elleni játék meghozta az első gólt: egy szépen felépített akció végén Hegyi Ádám passzát Braden Walls lőtte be közelről, amivel vezetéshez jutott a Ferencváros. A folytatásban három emberelőnyt is kihagyott az FTC, ez megbosszulta magát. A 45. percben a zöld-fehérek eladták a saját harmadukban a korongot, Székely Mádai Gergő becselezte magát a kapu elé és egyenlített. Két perc múlva hatalmas lehetőség adódott a Vasas előtt, Hegyi Ádám 2+2 perces büntetést kapott akadályozásért és sportszerűtlen magatartásért. A négyperces fórral nem éltek a hazaiak, ellenben az 55. percben emberelőnyben Pavuk Attila belőtte a Myles Fitzgerard lövése utáni kipattanót. A végjátékban 5 a 4 ellen támadhatott az újabb egyenlítésért a Vasas, hiába: másfél perccel a vége előtt megugrottak a vendégek és Leo Fitzgerald emberhátrányban beállította a 3-1-es végeredményt.

vasasftc-2

Fotó: Vasas Attila

Tökösek voltunk a védekező harmadban

 

Nyilatkozatok a Schller-Vasas–FTC-Telekom meccset követően.

Ladányi Balázs, Schiller-Vasas HC: „Túlnyomórészt hozta a brigád azt, amit megbeszéltünk. Tökösek voltunk a védekező harmadban, támadásban is. Amit még meg kell tanulnunk, az az emberelőnyös játék. Egy lőtt góllal nehéz meccset nyerni ebben a ligában, de erre a mai játékra építhetünk.”

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: „Nehéz mérkőzés volt, minden elismerés a vasasos srácoknak, mert nagyon jól dolgoztak. Azt csinálták, amit kellett, sokat korcsolyáztak, jól védekeztek. Nekünk nagyon sok helyzetünk és lövésünk volt, végül megtaláltuk a győzelem felé vezető utat, és ennek nagyon örülök.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 500 néző. Játékvezetők: Salánki, Salánki, Szabó, Vincze.
Koitmaa: 94,7% (Tóth K. B.)
K
Pleszkán: 94,1% (Arany)
Bálint, Seregély, Fliszár, Varga, Szlépka
1
Rantanen, Boros, Pavuk, Nagy, Tóth A.
Bukor, Kováts, Csiki, Székely-Mádai, Turbucz
2
Hegyi Á., Sarcia, Walls, Switzer, Fitzgerald M.
Tornyai, Surányi, Szlama, Bödök, Czakó
3
Karmeniemi, Jászai, Farkas L. S., Tóth G., Fitzgerald L.
Bugár, Kiss, Rózsa, Gágyor, Majoross
4
Tóth Renátó, Hardi, Tóth Richárd, Rafaj
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 21:44 FTC Walls Hegyi Á. Nagy
1-1 44:43 VAS Székely-Mádai Turbucz
1-2 54:19 FTC PP Pavuk Fitzgerald L. Hegyi Á.
1-3 58:29 FTC SH Fitzgerald M. Switzer
17 Kapura lövések száma 57
12 Kiállításpercek 8

A Vasas–Ferencváros góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 2-5VÉGE
VB 16:20 SWEFRA 3-1VÉGE
VB 20:20 FINDEN 3-1VÉGE
  • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 3-1VÉGE
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 2-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 3-6VÉGE
VB 16:20 CANCZE 4-3 HVÉGE
  • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 3-6VÉGE
VB 20:20 FINSUI 1-3VÉGE
VB 20:20 SWESVK 6-1VÉGE
  • SPORT 1
május 23., csütörtök
VB 16:20 CANSVK 6-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 16:20 SUIGER 3-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:20 SWEFIN 2-1 HVÉGE
  • AMC MIKRO
VB 20:20 USACZE 0-1VÉGE
  • SPORT 2
május 25., szombat
VB 14:20 SWECZE 3-7VÉGE
  • SPORT 2
VB 18:20 CANSUI 2-3 BVÉGE
  • SPORT 2
május 26., vasárnap
VB 15:20 SWECAN 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:20 SUICZE 0-2VÉGE
  • SPORT 2