Egyenlők mennek egymásnak Debrecenben

   

Este 8-kor kezd a DEAC és az UTE az Erste Ligában. A két csapat hajszálra ugyanúgy teljesített eddig.

A debreceniek és az újpestiek abszolút holtversenyben foglalják el a 4. helyet táblázaton. Ugyanannyi meccset játszottak, 6-ot, ugyanannyi pontot szereztek, 12-t, ugyanannyi gólt ütöttek és kaptak, 25-öt, illetve 15-öt. Egészen biztos, hogy ez a holtverseny ma este megszűnik, de az megjósolhatatlan, hogy melyik fél kerül a másik elé.

A Debrecen pesterzsébeti pontszerzéssel kezdte a szezont, majd három könnyebb ellenfél következett, a Vasas, a Titánok és a Hokiklub Budapest. a Vasast nyögvenyelősen, a másik kettőt feltűnés nélkül győzték le, bár a HKB-tól kapott három gólért nem valószínű, hogy sok dicséretet kaptak a játékosok. Ezt viszont komoly győzelem követte, Brassóban a remekül védő Hetényi Zoltán vezetésével sikerült túlélni a házigazdák rohamait, majd apránként hat lőtt gólig jutni. Nem sok csapatnak fog ez sikerülni a szezonban, joggal lehetnek büszkék a sikerre a debreceni játékosok. Aztán a favorit Csíkszeredára is ráijesztettek a Vákárban, bár ott a pontszerzés végül nem sikerült. Ezek a meccsek mind azt mutatják, hogy komoly potenciál van a csapatban, és alighanem a debreceniekkel is számolni kell majd a végelszámolásnál. Ami a DEAC keretét illeti, sérültjeik közül Silló talán visszatérhet, Behal viszont nagy valószínűséggel kénytelen kihagyni a meccset.

Az UTE a Ferencváros és a Csíkszereda mellett a harmadik csapat, amely eddig minden meccsén szerzett pontot, vagyis nincs rendes játékidős veresége. Hogy összesen csak 12-ig jutottak a lilák, azért csak saját magukat okolhatják. A Fehérvári Titánok ellen nyerhető meccset vesztettek el a ráadásban, a Ferencváros ellen a szezon legjobb harmadát fejelték meg egy gyengébbel, hogy túlórában a zöldek vigyék a derbit, a Gyergyó ellen agyonnyert mérkőzést sikerült ugyancsak túlórába vinniük pár perc lazasággal, mialatt a székelyek KHL-es légiósai háromgólos hátrányból egyenlítettek. Az viszont így is kiderült már, hogy az UTE fizikailag nagyon erős, ha nekiindulnak, szép tempót tudnak diktálni, a vesztettnek látszó helyzetekben a játékosok jó karaktert mutatnak, képesek meccset menteni. Ugyanakkor ezek a pár percestől akár teljes harmadokon át tartó lazaságok nem férnek bele, ezt előbb vagy utóbb meg kell tanulják, ha tényleg szeretnének ott lenni a szezon végjátékában. A legutóbbi három meccsen jórészt saját maguknak köszönhetően pontot vesztettek, a DEAC ellen ki fog derülni, hogy tanultak-e ezekből. Az UTE-ban is vannak sérültek, Nagy Nilan és Sági nem játszhat.

“Kiváló csapatról beszélünk – idézi David Musial vezetőedzőt a DEAC honlapja. – Az UTE minden poszton, kezdve a kapusoktól nagyszerű játékosokkal rendelkezik. Az egész együttes jó egységet alkot, egészként működik. De mi is jó csapat vagyunk. Akkor vehetjük sikerrel ezt a meccset, ha saját játékunkkal foglalkozunk, ha mindenki a maximumot nyújtja, minden játékos azt a játékot játssza, ami elő van írva, amit megbeszéltünk. Ha ezt nem feledjük hatvan percen át, akkor jó esélyt látok a DEAC győzelmére.”

“Bár új csapatról van szó, nem lesz ez a debreceni meccs ugrás a teljes ismeretlenbe – mondta blogunknak Szilassy Zoltán, a lilák vezetőedzője. – Jó néhány játékos tért vissza Debrecenbe a korábbi DHK tagjai közül, és a légiósok nagy része is játszott már a ligában tavaly is. A DEAC eredményei tiszteletet parancsolnak, csakis komoly hozzáállással lehet keresnivalónk. A legutóbbi mérkőzéseinken mindig összehoztunk egy rövidebb-hosszabb gyengébb periódust, ami értékes pontokba került. Ugyanakkor az is látszik, hogy amikor teljesen fókuszáltak vagyunk, akkor képesek vagyunk nagyon jó dolgokat csinálni. A hullámvasutazást kell megszüntetnünk, az első perctől az utolsóig teljes koncentrációra van szükség.”

DEAC–UTE 4-3

   

A harmadik harmad elejét nagyon elrontották a lila-fehérek, így hiába hajráztak, mínusz háromról már nem bírtak visszajönni.

Az első felvonást a vendégcsapat nyerte 1-0-ra a fiatal Horváth Ákos 2. percben szerzett góljával. (Az UTE-ban a szokásosnál is több fiatal játszott ezen a mérkőzésen, akik között felbukkant a 19 éves svéd szélső, Carl Mansson, akit eddig csak a juniorok között foglalkoztattak.) Ezt a játékrészt a továbbiakban kiállítások színezték, Varga Arnold és Kovács Bronson konfliktusából utóbbi jött ki jobban, megúszta kisbüntetéssel, az újpesti játékos ellenben 2+2+10-et kapott. A második harmadban hiába lőtt sokkal többet az UTE, a DEAC fordítani tudott, előbb Turcotte, majd Németh Attila volt eredményes. Aztán jött az utolsó menet, melynek elején két perc alatt két gólt vágtak a hazaiak, Kovács és Kulesov is betalált, 4-1, Szilassy Zoltánnak időt kellett kérnie. A sorok rendeződtek, a lilák mentek a szépítésért és a felzárkózásért, mindez azonban túl későn hozta meg a gyümölcsét. Az 58. percben Kocsis Ferenc belőtte a másodikat – Szalma Zsolt második asszisztját jegyezte –, majd az 59. percben Sikorcin a harmadikat is, ám a negyedik nem jött össze, 4-3-ra nyert a DEAC, és felkapaszkodott a dobogó harmadik fokára.

Nemeth Attila DHK 2016_17

A hoki istene ilyenkor ítélkezik

 

Vezetőedzői kommntárok a DEAC–UTE után.

David Musail, DEAC: „Az Újpest jó csapat, benne van a bajnokság legjobbjai között. Az első harmadban jól ment a játék, jól védekeztünk. A második harmadban is jól játszottunk, és akkor jöttek a gólok is. A végén már mindenki azt hitte, hogy a meccs zsebben van, de végül izgalmasan alakult. Jó találkozón jó csapatot tudtunk megverni.”

Szilassy Zoltán, UTE: “Izgalmas, jó iramú meccs volt, sajnos nem a mi győzelmünkkel ért véget. Azt kaptuk az ellenféltől, amit vártunk. Ezért is vagyok morcosabb, mert kaptunk két olyan gólt, amire készültünk. Nem tudtuk 60 percen át azt megvalósítani védekezésben, amit elterveztünk. A második harmadban döntésre vihettük volna a dolgokat, sokat lőttünk, de a nagyobbnál nagyobb helyzeteket is kihagytuk. A hoki istene ilyenkor ítélkezik, a harmadik harmadban az emberhátrányos gól megfogott minket, és utána már az idő rövidsége miatt nem tudtunk egyenlíteni. Több gólt kellett volna lőnünk, régi törvényszerűség a sportban, hogy ha te kihagyod, az ellenfél belövi, és akkor így lehet járni. Ebből tanulni kell, jobban kell sáfárkodni a helyzeteinkkel.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 553 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Sipos, Kis-király.
Hetényi Z.: 93,2% (Nagy P.)
K
Sila: 85,2% (Ágoston)
Hetényi P., Berta, Turcotte, Izacky, Novotny
1
Pokornyi, Szaller, Benk, Stefishen, Csányi
Vuorijarvi, Kovács B., Németh, Hári, Kafka
2
Varga, Kovács A., Sikorcin, Hebar, Ropret
Antal, Erdei, Silló, Kulesov, Molnár
3
Kiss, Fekete, Nemes, Kovács S., Kocsis
Márton, Vincze, Salló, Szokolov
4
Schmál, Szalma, Horváth, Mansson
Musial David, Kecskeméti Áron
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:52 UTE Horváth Szalma Schmál
1-1 28:35 DEB Turcotte Kovács B. Novotny
2-1 37:16 DEB Németh Hári Vuorijarvi
3-1 40:46 DEB PP Kovács B. Hári Németh
4-1 41:48 DEB Kulesov Kafka Izacky
4-2 57:43 UTE Kocsis Szalma
4-3 58:59 UTE Sikorcin Ropret
27 Kapura lövések száma 44
10 Kiállításpercek 18

Így győzte le a Debrecen az Újpestet

 

free porn on http://www.fuckit.cc

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 2-5VÉGE
VB 16:20 SWEFRA 3-1VÉGE
VB 20:20 FINDEN 3-1VÉGE
  • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 3-1VÉGE
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 2-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 3-6VÉGE
VB 16:20 CANCZE 4-3 HVÉGE
  • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 3-6VÉGE
VB 20:20 FINSUI 1-3VÉGE
VB 20:20 SWESVK 6-1VÉGE
  • SPORT 1
május 23., csütörtök
VB 16:20 CANSVK 6-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 16:20 SUIGER 3-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:20 SWEFIN 2-1 HVÉGE
  • AMC MIKRO
VB 20:20 USACZE 0-1VÉGE
  • SPORT 2
május 25., szombat
VB 14:20 SWECZE 3-7VÉGE
  • SPORT 2
VB 18:20 CANSUI 2-3 BVÉGE
  • SPORT 2
május 26., vasárnap
VB 15:20 SWECAN 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:20 SUICZE 0-2VÉGE
  • SPORT 2