Most a Titánok állnák útját a Csíkszeredának

   

Továbbra is veretlen a Sportklub, amely a csütörtöki újvárosi siker után pénteken Fehérváron ismételne.

A Csíkszereda egy simának induló, ám a végére nyílttá váló mérkőzésen aratott győzelmet az előzetesen a legjobb négy közé várt Acélbikák felett. Ezzel párhuzamosan a Fehérvári Titánok a Hokiklub Budapest otthonában nyertek, méghozzá Madácsi Benedek duplájával. A mindössze 19 éves fiatalember első góljait szerezte az Erste Ligában. Tavaly 9 meccsen kapott lehetőséget, akkor pont nélkül maradt, idén öt meccsen háromnál jár. Ami ennél is fontosabb, a győzelemnek köszönhetően a fehérváriak két helyet léptek előre, már nemcsak a Vasast és a Hokiklub Budapestet, hanem a Vienna Capitals II-t és a Gyergyói HK-t is előzik, ráadásul a Brassó is fogható pozícióban van, minthogy egy meccsel többet játszott, mégis csupán két pont az előnye.

A papírforma azonban azt súgja, hogy nem pénteken fogják utolérni a Titánok az egyébként menet közben KHL-es hátvéddel erősítő Coronát. Legalábbis hatalmas meglepetés lenne, nekik sikerülne megtalálni a szeredai támadópotenciál ellenszerét. Becze Tihamérék átlagosan öt és fél gólt lőnek meccsenként, nevezett csatáruk csütörtökön is betalált, így hat meccsen szerzett 9 találatával továbbra is vezeti a góllövőlistát. Ehhez képest a Titánok ereje a csapategységben és a fegyelmben lakozhat, hiszen a kanadai táblázat első ötven játékosa közé csak Jack Lewis fért be, aki hét pontjával sokszoros holtversenyben 18.

Az esélyek tehát egyértelműen a Szereda mellett szólnak, de nem volt ez másként bő egy héttel ezelőtt az UTE ellen sem, akkor mégis a hazaiak örülhettek idei első komolyabb győzelmüknek. A most előttük álló feladat eggyel nehezebb, de az érte járó dicsőség is ugyanennyivel nagyobb.

szereda

fotó: Pál Zoltán/Sportklub

Fehérvári Titánok–SC Csíkszereda 2-6

   

A székesfehérvári fiatalok sem tudták megállítani a Sportklubot, a csíkiak 7 mérkőzés után is veretlenek.

Mindkét csapat győztes csütörtöki meccsből érkezett az összecsapásra. Az első 10 percben a Titánok voltak frissebbek; nagy kedvvel kezdtek, agresszív játékunknak köszönhetően már a csíkszeredai harmadban többször koronghoz jutottak, amikből azonnal tüzeltek Onodi kapujára. A vendégek tompának tűntek, csak a harmad felénél, Sulakov kétperces büntetésének kivédekezése után kezdtek éledezni. Azonban ennyi is elég volt a vezetéshez: a 12. percben, a kimaradt hazai helyzetek után Valchar az egykori fehérvári játékos, Részegh előkészítése után betalált (0-1). A gól elvette Viziék lendületét, míg az erdélyiekre nyugtatóan hatott. A második fehérvári emberfór eseménytelenül lepergett. Nem úgy a hajrában az első vendégelőny, amit sakk-mattra kijátszottak Beczéék, Valcharnak az üres kapu torkában már könnyű dolga volt (0-2).

A középső harmad úgy kezdődött, ahogy az előző abbamaradt: csíkszeredai emberelőnnyel és góllal. Bennett ült a büntetőpadon, a fórt pedig 34 másodperc alatt Bíró révén kihasználták a vendégek (0-3). Mielőtt túlságosan megnyugodhattak volna, rögtön jött a felelet: a középkezdés után Nagy Ákos passzából Mazzag szépített (1-3). Ennél többre viszont nem jutott a házigazda. A 29. percben Rokaly lövése után Kornakker negyedszer is maga mögé nyúlhatott (1-4). Ekkor már érvényesítette nagyobb rutinját, jobban is játszott a vendégcsapat, és a 33. percben Belov kiállításakor emberhátrányban növelte előnyét. A korongszerzés, majd a gyors kontra után Shulakov négy az ötben is bevette a hazai kaput (1-5). A Titánok szempontjából a mérkőzés ezen szakasza hasonlított a Brassó ellenire. Ott sem volt akkora különbség a csapatok között, mint amit a gólarány sugallt, de az ellenfél kíméletlenül kihasználta a Kiss-csapat minden hibáját.

A záró játékrész négy a négy elleni játékkal indult a második harmad végi büntetések miatt. Becze, majd Valchar növelhette volna a csíkszeredai előnyt, de Kornakker több bravúrt is bemutatott. A 44. percben már ő sem tudott segíteni, Részegh emberelőnyös góllal szomorította korábbi csapatát (1-6). Az 50. percben Hamvai szépített és beállította a végeredményt (2-6). Ezután sem fulladt unalomba a meccs, rengeteget lőttek a csapatok, mindkét oldalon számtalan helyzet adódott, de Kornakker és Onodi kiváló teljesítményének köszönhetően több gól már nem esett. A Csíkszereda főleg a 9 pontot termelő (3 gól és 6 gólpassz) első sorának köszönhetően magabiztos győzelmet aratott Székesfehérváron.

kornakker

fotó: Soós Attila/Fehérvári Titánok

Öt az öt ellen 2-2-es mérkőzést játszottunk

   

Vezetőedzői vélemények a Fehérvári Titánok–SC Csíkszereda mérkőzés után.

Kiss Dávid, Fehérvári Titánok: Ha megnézzük a jegyzőkönyvet, láthatjuk, hogy öt az öt ellen 2-2-es mérkőzést játszottunk, amire egy ilyen erős csapat ellen, mint a Csíkszereda, igazán büszkék lehetünk. Ami egyáltalán nem működött ma, az az emberelőnyös játékunk, nemhogy gólt nem tudtunk lőni, még kaptunk is egyet. Illetve nem ment jól az emberhátrányos játék sem, hiszen hármat kaptunk ezekben a szituációkban. A Brassó ellen egyenlő létszámban nem ment a játék, azt kijavítottuk, most a speciális helyzeteken kell dolgoznunk.

Leo Gudas, Csíkszereda: Úgy gondolom, hogy mind a semleges, mind a védekező harmadban nagyon jó játékot mutattunk. A hazaiak támadóinak sok lehetőségük volt, de nem sok esélyt adtunk rá, hogy gólt tudjanak szerezni. Ez volt a kulcs a mérkőzésen. Nehéz időbeosztásunk van, öt nap alatt négy mérkőzést játszunk, büszke vagyok a fiúkra az elmúlt két meccsen nyújtott teljesítményük miatt. Holnap pihenünk kicsit, aztán vasárnap és hétfőn megint játszunk, és nem lesznek azok sem könnyű mérkőzések.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 390 néző. Játékvezetők: Nedeljkovic, Nedeljkovic, Váczi, Soltész.
Kornakker: 82,9% (Szeles)
K
Onodi: 94,3% (Lakosil)
Kiss R., Beukeboom, Madácsi, Kiss P., Lewis
1
Papp, Belov, Becze, Valchar, Részegh T.
Szabó B., Vas, Mihály, Balogh, Bennett
2
Sulakov, Farkas, Panov, Taratuhin, Rokaly Sz.
Reiter, Sándor F., Péter, Mazzag, Nagy
3
Flinta, Salló, Fodor, Antal, Bíró
Erdély, Vizi, Hamvai
4
Bors, Györfy, Sándor Z., Egyed, Rokaly N.
Kiss Dávid
E
Gudas Leo, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 11:34 SCC Valchar Részegh T. Belov
0-2 18:26 SCC PP Valchar Papp Becze
0-3 22:31 SCC PP Bíró Fodor Antal
1-3 22:38 FHA Mazzag Nagy
1-4 28:09 SCC Rokaly Sz. Taratuhin
1-5 32:33 SCC SH Sulakov Taratuhin
1-6 44:48 SCC PP Részegh T. Becze Valchar
2-6 49:22 FHA Hamvai Vas Bennett
35 Kapura lövések száma 35
10 Kiállításpercek 18

A Titánok–Sportklub összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum