HC Kosice?DVTK Jegesmedvék 7-1

, HSz    

Egyelőre nem volt egy súlycsoportban a két csapat, már a meccs felénél 6-0-ra vezettek a hazaiak. A magyar becsületgólt Galanisz Nikandrosz ütötte.

A három próbajátékossal felálló kassai csapat ? amelyben Ladislav Nagy, Tomás Netik és Klemen Pretnar pihent ? több szempontból is előnnyel indult a mérkőzésen. Egyrészt egy héttel korábban kezdték a jeges felkészülést, másrészt a DVTK Jegesmedvéknél nem kevesebb, mint kilenc új játékos lépett jégre, akiknek igen kemény felkészülést diktált Glen Hanlon vezetőedző az elmúlt napokban. Az első harmadban a házigazdák komoly erődemonstrációt tartottak, és a 8. percben Suja révén meg is szerezték a vezetést. A kassaiak sokkal gyorsabbak, pontosabbak voltak, és a helyzetkihasználással sem álltak hadilábon, Hascak ugyanis nem sokkal a harmad vége előtt két és fél perc alatt duplázott. A hazaiak továbbra is nyomás alatt tartották a Jegesmedvéket, és 40 másodperccel a lefújás előtt Galambos is betalált.

A második harmadban maradt a Kassa fölénye, a miskolciak nemigen tudtak kibontakozni. Ezúttal Kafkának jött ki a lépés, a cseh csatár a 27. és a 30. percben is betalált ? a második esetben emberhátrányban ?, így már a második hazai hokis duplázott. Keményedett a játék, amit jelzett a kiállítások számának növekedése is, de ezekkel nem tudtak élni a csapatok, így az eredmény ebben a harmadban már nem változott.

A harmadik játékrész elején a Jegesmedvék kivédekeztek egy áthúzódó kiállítást. Folytatódott a gyors játék, amelyben a hazaiak domináltak, ám az 50. percben mégis szépítettek a miskolciak, miután Somogyi passzát Galanisz váltotta gólra. A miskolciak ekkor már kiszabadultak a szorításból, többet támadtak, de újabb gólt nem tudtak lőni. A kassaiak viszont igen, az 54. percben McDowell tulajdonképpen pontot tett a történet végére.

A miskolci hokiszurkolók évtizedeket vártak arra, hogy kedvenceik a Kassa nagycsapatával játszhassanak. Valószínűleg nem ilyen eredményre számítottak, ám komoly következtetéseket nem érdemes ebből a meccsből levonni, hiszen a Jegesmedvék a felkészülés elején tartanak, kemény edzésekből érkeztek, ez látszott a teljesítményükön. A visszavágó augusztus 23-án jön el, amikor a két csapat ismét egymásnak feszül egy felkészülési mérkőzésen, ezúttal Miskolcon.

A két csapat összeállítása a következő volt:

HC Košice: Habal (Škorvánek) ? Dudáš (C), Lenďák, Šedivý, Koch, Pulli, McDowell, Michalčin ? Kafka, Brophey, Haščák ? Šoltés, Galamboš, Hričina (A) ? Jokeľ, Suja (A), Petráš ? Žitný, Krajňák, Mikula

DVTK Jegesmedvék: Adorján (Duschek) ? Kiss, Crawford, Milam, Rusk, Szirányi (A), Láda, Vojtkó ? Vas (A), Loiseau, Kulmala ? Magosi (C), Galanisz, Somogyi ? Ľupták, Harrison, Miskolczi ? Vincze, Hajós, Ritó.

kosmis

Fotó: HC Kosice

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum