Az MJSZ átveszi az amatőr ligák szervezését

 

Nyolc év után ősztől a TAJB, majd AHL néven megrendezett, kétosztályos amatőr sorozat is az MJSZ keretei között folytatja.

“Az amatőr ligával kapcsolatos egyeztetésre az MJSZ a 2017/18-as AHL I. és AHL II. bajnokságban részt vevő valamennyi csapat képviselőjét meghívta – áll a Magyar Jégkorong Szövetség hírében. – A találkozón szó volt arról, milyen előnyök és kötelezettségek járnak az együttműködéssel, illetve az amatőr csapatok milyen kedvezményekben részesülhetnek. Előbbiek közül érdemes kiemelni az MJSZ-tagsággal járó kötelezettségeket, illetve a sportorvosi engedélyeket, míg utóbbiak közül a mérkőzésrendezés támogatását, a bajnokságok szervezésében nyújtott segítséget, a szakértő apparátust, a szabályzatokat, a valós idejű tabellákat és statisztika adatokat, a sportbiztosítást.

Az MJSZ nem rendezhet csak olyan feltételekkel versenyrendszert, amely megfelel az irányadó jogszabályoknak, ezért némi többletkövetelménnyel fog járni a ligában való részvétel a korábbi évekhez képest. Ilyen a kötelező MJSZ-tagság, sportorvosi engedélyek, ám a költségekből (tagdíj, mérkőzésrendezések díja, stb.) a szövetség kedvezményt biztosít a csapatoknak. Cserébe ezért az MJSZ egyebek mellett szabályzatokkal, versenykiírásokkal, online adminisztrációs felülettel és versenyengedélyekkel, a mérkőzésrendezés támogatásával, valós idejű adatok, statisztikák, tabella biztosításával segít a csapatoknak.

A több mint 8 éve létező AHL két szinten működő bajnokság, melynek I. osztályában 11, a II. osztályban 17 csapat versenyez, összesen közel 600 játékos sportolását biztosítva. A találkozó végén a csapatok feltehették kérdéseiket, majd szavazás következett, melyen a megjelent együttesek elsöprő többséggel támogatták az együttműködést. Jelenleg a versenykiírásokat állítják össze, majd az egyeztetés után a csapatok nevezési határidejét tűzik majd ki. Ezalatt az MJSZ-tag sportszervezettel nem rendelkező csapatok megvizsgálhatják, miként tudnának csatlakozni, esetleg létrehozni ilyen szervezetet.

Az egyeztetés végén mind az MJSZ, mind a AHL-ben részt vevő csapatok köszönetet mondtak Baranyi Ferencnek, Hegedűs Zoltánnak, Palotás Istvánnak és a játékvezetői oldalról rengeteget segítő Incze Miklósnak az amatőr jégkorong terén kifejtett munkájukért.”

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 29., csütörtök
EL 19:00 UTEDEB 5-2VÉGE
    • M4 SPORT
szeptember 30., péntek
EL 18:30 MISFTC 0-1VÉGE
EL 18:40 BJAFHA 6-0VÉGE
ICEHL 19:15 AVSASI 5-2VÉGE
október 1., szombat
SHL 15:15 HVJOSK 
    • SPORT 2
október 2., vasárnap
EL 16:30 BRASCC 0-1VÉGE
EL 17:00 DABFTC 2-4VÉGE
EL 17:30 FHAUTE 3-2VÉGE
ICEHL 17:30 OLLAVS 4-3 HVÉGE
EL 17:40 BJADEB 9-3VÉGE
október 4., kedd
BL 18:00 KATAVS 
október 7., péntek
EL 17:30 BRADAB 
EL 17:30 GYEDEB 
EL 17:30 SCCMIS 
EL 18:00 UTEBJA 
EL 18:30 FTCFHA 
NL 19:45 GSEZSC 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum