Kezdődik az aranycsata is a román bajnokságban

 

A két Erste ligás csapat, a Csíkszereda és a Brassó hatodszor döntőzik egymással.

Kedden este kezdődik meg a román bajnoki döntő négy győzelemig tartó sorozata, amelyen az elmúlt évtized két legerősebb csapata, a Csíkszereda és a Brassó csap össze. Először 2011-ben döntőzött ez a két klub, és 2014-ig összesen három szeredai és egy brassói győzelmet hozott. A Brassó 2014-es győzelme a Sportklub Ezt két galaci bajnoki arany követte, majd tavaly ismét egy brassói. A két klub közti korkülönbség miatt az örökranglistán természetesen nagyon távol van egymástól a két csapat, a Sportklub 15 címnél jár, a Brassó 2-nél. Négy éve nem nyert bajnokságot a Csíkszereda, és leghőbb vágyuk, hogy végre megtörjék ezt a sorozatot az időközben a Steaua helyét átvéve legnagyobb riválisukká vált Brassó ellen.

Az Erste Ligában mind a két csapat megmutatta oroszlánkörmeit. Ugyan nem jutott a döntőbe egyikük sem, de az alsóházból érkezve a negyeddöntőben legyőzték az alapszakaszban előrébb végzett ellenfeleiket, ezzel két-két helyet léptek előre a végső helyezésüket illetően. A csíkiak az alapszakaszban is nagyon szépen teljesítettek, vérre menő csatát vívtak az Újpesttel a felsőházért. A középszakaszt ugyan nem sikerült megnyerniük, de hogy a csapat nagyon egyben van, azt mutatta a Dunaújváros kisöprése a negyeddöntőből. A Brassó januárig nem nagyon volt meggyőző, de az edzőváltás jót tett nekik, Julius Pénzes érkezésével a csapat metamorfózison ment keresztül. A sorozatos vereségek helyett győzelmi sorozatba kezdtek, feltankoltak önbizalomból és megnyerték a középszakaszt. A lendület maradt az UTE elleni negyeddöntőre is, amelyet 42-es összesítéssel nyertek. Az elődöntőkben aztán nem termett már túl sok babér egyiküknek sem, a Szereda 4-1-gyel, a Brassó 4-0-val búcsúzott, de mindketten produkáltak emlékezetes dolgokat a DVTK Jegesmedvék illetve a MAC ellen.

SCC-BRA-900

fotó: Csíkszeredai Sportklub, Pál Zoltán

Az erőviszonyok kiegyenlítettek, idén eddig kilenc meccset játszottak egymással a csapatok, mindketten három hazai és egy idegenbeli győzelemnél tartanak, a Román Kupa döntőjét Galacon a Sportklub nyerte, ezzel billen összesítésben 5-4-re a mérleg az ő javukra. Tavalyhoz képest a Sportklub egyértelműen előrelépett, viszont a Brassó játékereje nagyjából ugyanott lehet, ahol tavaly is volt. Egy éve a Corona 4-2-es összesítéssel nyert, az utolsó győzelmet Csíkszeredában, büntetőkkel húzta be. A szeredai szurkolók abban reménykednek, hogy ezúttal nem kell megéljenek ekkora szomorúságot. Az orosz légiósok által húzott csapat nagyon egyben van, és ezúttal a nagyszerűen sikerült alapszakasz miatt a pályaelőny is náluk van.

“A saját csapatomat nézem, nem az ellenfelet, és igyekszem megfelelően felkészíteni az előttünk álló feladatokra – mondta Leo Gudas, a Sportklub cseh vezetőedzője. – Egyértelműen sokkal jobb csapatunk van, mint tavaly, amikor kikaptunk és úgy tartom, hogy mi a saját játékunkat kell játsszuk, hiszen számtalanszor bizonyítottunk az idény során. Ezt a játékunkat kell most is elővegyük a döntőben.”

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 23., csütörtök
VB 16:15 CANSUI 3-2 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 16:15 RUSUSA 4-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 20:15 CZEGER 5-1VÉGE
  • SPORT 2 (22:45)
VB 20:15 FINSWE 5-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 25., szombat
VB 15:15 RUSFIN 0-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:15 CANCZE 5-1VÉGE
  • SPORT 2
május 26., vasárnap
VB 15:45 RUSCZE 3-2 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 20:15 CANFIN 1-3VÉGE
  • SPORT 1
május 28., kedd
NHL 02:00 BOSSTL 4-2VÉGE
május 30., csütörtök
NHL 02:00 BOSSTL 2-3 HVÉGE
június 2., vasárnap
NHL 02:00 STLBOS 2-7VÉGE
június 4., kedd
NHL 02:00 STLBOS 4-2VÉGE
június 7., péntek
NHL 02:00 BOSSTL 1-2VÉGE
június 10., hétfő
NHL 02:00 STLBOS 1-5VÉGE
június 13., csütörtök
NHL 02:00 BOSSTL 1-4VÉGE
Partnerünk