Kezdődik az aranycsata is a román bajnokságban

 

A két Erste ligás csapat, a Csíkszereda és a Brassó hatodszor döntőzik egymással.

Kedden este kezdődik meg a román bajnoki döntő négy győzelemig tartó sorozata, amelyen az elmúlt évtized két legerősebb csapata, a Csíkszereda és a Brassó csap össze. Először 2011-ben döntőzött ez a két klub, és 2014-ig összesen három szeredai és egy brassói győzelmet hozott. A Brassó 2014-es győzelme a Sportklub Ezt két galaci bajnoki arany követte, majd tavaly ismét egy brassói. A két klub közti korkülönbség miatt az örökranglistán természetesen nagyon távol van egymástól a két csapat, a Sportklub 15 címnél jár, a Brassó 2-nél. Négy éve nem nyert bajnokságot a Csíkszereda, és leghőbb vágyuk, hogy végre megtörjék ezt a sorozatot az időközben a Steaua helyét átvéve legnagyobb riválisukká vált Brassó ellen.

Az Erste Ligában mind a két csapat megmutatta oroszlánkörmeit. Ugyan nem jutott a döntőbe egyikük sem, de az alsóházból érkezve a negyeddöntőben legyőzték az alapszakaszban előrébb végzett ellenfeleiket, ezzel két-két helyet léptek előre a végső helyezésüket illetően. A csíkiak az alapszakaszban is nagyon szépen teljesítettek, vérre menő csatát vívtak az Újpesttel a felsőházért. A középszakaszt ugyan nem sikerült megnyerniük, de hogy a csapat nagyon egyben van, azt mutatta a Dunaújváros kisöprése a negyeddöntőből. A Brassó januárig nem nagyon volt meggyőző, de az edzőváltás jót tett nekik, Julius Pénzes érkezésével a csapat metamorfózison ment keresztül. A sorozatos vereségek helyett győzelmi sorozatba kezdtek, feltankoltak önbizalomból és megnyerték a középszakaszt. A lendület maradt az UTE elleni negyeddöntőre is, amelyet 42-es összesítéssel nyertek. Az elődöntőkben aztán nem termett már túl sok babér egyiküknek sem, a Szereda 4-1-gyel, a Brassó 4-0-val búcsúzott, de mindketten produkáltak emlékezetes dolgokat a DVTK Jegesmedvék illetve a MAC ellen.

SCC-BRA-900

fotó: Csíkszeredai Sportklub, Pál Zoltán

Az erőviszonyok kiegyenlítettek, idén eddig kilenc meccset játszottak egymással a csapatok, mindketten három hazai és egy idegenbeli győzelemnél tartanak, a Román Kupa döntőjét Galacon a Sportklub nyerte, ezzel billen összesítésben 5-4-re a mérleg az ő javukra. Tavalyhoz képest a Sportklub egyértelműen előrelépett, viszont a Brassó játékereje nagyjából ugyanott lehet, ahol tavaly is volt. Egy éve a Corona 4-2-es összesítéssel nyert, az utolsó győzelmet Csíkszeredában, büntetőkkel húzta be. A szeredai szurkolók abban reménykednek, hogy ezúttal nem kell megéljenek ekkora szomorúságot. Az orosz légiósok által húzott csapat nagyon egyben van, és ezúttal a nagyszerűen sikerült alapszakasz miatt a pályaelőny is náluk van.

“A saját csapatomat nézem, nem az ellenfelet, és igyekszem megfelelően felkészíteni az előttünk álló feladatokra – mondta Leo Gudas, a Sportklub cseh vezetőedzője. – Egyértelműen sokkal jobb csapatunk van, mint tavaly, amikor kikaptunk és úgy tartom, hogy mi a saját játékunkat kell játsszuk, hiszen számtalanszor bizonyítottunk az idény során. Ezt a játékunkat kell most is elővegyük a döntőben.”

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
február 1., szerda
EL 17:30 BRADAB 6-5VÉGE
EL 18:40 BJAFTC 5-1VÉGE
AL 19:15 ASPWRM 6-3VÉGE
AL 20:15 DBFETO 4-7VÉGE
február 3., péntek
EL 14:00 FHABJA 0-4VÉGE
EL 17:30 GYEDAB 2-3 BVÉGE
EL 18:30 DEBUTE 4-1VÉGE
EL 18:30 MISFTC 2-4VÉGE
ICEHL 19:15 AVSKAC 3-4VÉGE
február 4., szombat
AL 14:00 SZGWRM TÖRÖLVE
AL 16:00 ASPDBF 6-3VÉGE
AL 19:30 SPCFTC 2-4VÉGE
AL 21:00 IKOETO 5-14VÉGE
február 5., vasárnap
EL 16:00 FHAFTC INFO
EL 17:30 DEBMIS INFO
    • M4 SPORT+
EL 17:40 BJAUTE INFO
ICEHL 18:00 PUSAVS 
február 7., kedd
NŐI 20:00 HUNSVK 
február 8., szerda
EL   DEBFHA 
EL   UTEDAB 
Partnerünk
Archívum