Győzelemmel előzhetne a MAC

   

Az előző két idény legjobb csapatai játsszák az Erste Liga hétfő esti televíziós rangadóját.

A MAC és a Jegesmedvék párharca az elmúlt két idényben egészen a döntőig tartott. Bár mindkétszer a Miskolc nyert, a MAC az alapszakaszban ott lihegett a nyakán. Idén ez nem így történt, a Jegesmedvék a Visegrád Kupával dúsított idényre ezen a szinten kiemelkedő szintű csapatot építettek, amely biztosan menetelt a ligában, a MAC viszont a papíron kiemelkedő nevekből álló keretével olykor meglepő pontvesztéseket hozott össze. Így a Jegesmedvék rég látott fölénnyel nyerték az alapszakaszt, ám az idei újszerű lebonyolítási rendszer, az alapszakasz végi pontok törlése visszaadta a MAC-nak az előzés lehetőségét. A két csapat egyaránt háromgólos győzelemmel kezdett a középszakaszban, így kettejük között a két pont különbség a hozott bónuszpontok eltérő számából fakad. Ez azonban egyetlen győzelemmel behozható, így a MAC akár meg is előzheti a Miskolcot, ha sikerülne megszerezni a győzelmet rendes játékidőben. Ez persze egyáltalán nem lesz egyszerű, idén csak a Magyar Kupa selejtezőjében sikerült, bajnokin pedig tavaly márciusban, a bajnoki döntő második mérkőzésén. Azóta viszont eltelt hét meccs úgy, hogy egyiken sem tudott a MAC 3 pontot szerezni a Jegesmedvék ellen.

Egészen lenyűgöző az a játék, amit a miskolciak mutatnak az egész szezonban. Ha esetleg vesztésre is állnak egy meccs egy adott szakaszában, általában olyan játékot és olyan magabiztos nyugalmat sugároznak, hogy szinte fel sem merülhet a nézőben, hogy itt más is nyerhet, mint ők. Ennek ellenére persze megesett ez is már ebben a szezonban, de ezek a meccsek inkább csak ritka kivételnek számítanak. Jól bírják a terhelést is, ebben a szezonban ők játszották eddig a legtöbb mérkőzést, az eddig lejátszott 33 bajnoki mellett 10 Visegrád Kupa, 6 Kontinentális Kupa és 9 Magyar Kupa mérkőzés adja ki az 58 meccset. Összehasonlításképpen ez 6-tal több, mint ahol a Fehérvár EBEL-csapata tart ebben a pillanatban. Ráadásul ezeknek a jó fele szakmai szemmel nézve is értékesnek mondható, kompetitív mérkőzés, hiszen szerencsére már vannak komoly ellenfelek a hazai ligában is. A MAC, a Dunaújváros, az UTE vagy a Csíkszereda, de olykor a Titánok ellen is nagyon meg kellett küzdeniük a pontokért. Mindezek ellenére a csapatot elkerülték a komolyabb sérülés- és betegséghullámok. Bár voltak természetesen hiányzók, a kulcsemberek közül egyszerre legfeljebb csak egy vagy kettő esett ki, és általában nem túl hosszú időre. Nagyon nehéz feladat lesz akár csak egy köztes pillanatra is megelőzni őket a tabellán.

MAC-MIS_20180113-900

fotó: MAC Budapest facebook

MAC Budapest–DVTK Jegesmedvék 3-1

   

A szezon egyik legjobb meccsén ismét hatalmas csatát vívott a két éllovas, amiből ezúttal a MAC jött ki győztesen, és átvette a vezetést a felsőház tabelláján.

Ismét egymásnak feszült az elmúlt évek bajnoki döntőinek két résztvevője, ezúttal a Tüskecsarnokban. Az első veszélyes lövést Vas adta le fél perc elteltével, de Bálizs védett, ám Adorján sem maradt sokáig munka nélkül. A következő pár percben igen sűrűn követték egymást az események, előbb Dansereau tesztelte kétszer is a miskolci kapust, majd Magosi próbálkozását szorította magához a budapestiek hálóőre. Igen nagy fordulatszámon pörgött a meccs, futószalagon követték egymást a helyzetek, csak a kapusokon múlt, hogy a hálók érintetlenek maradtak. A 7. percben jött egy rövid kényszerszünet, miután egy ütközés a végén a plexi ezer darabra tört szét, vérző sérülést okozva az ott dolgozó televíziós operatőrnek, akit a hírek szerint kórházba is kellett szállítani. A folytatásban maradt a nagy tempó, ám a védelmek továbbra sem álltak túl biztos lábakon, ugyanis továbbra is könnyen jutottak lövőhelyzetbe a csatárok. Egyik csapat sem tudott a másik fölé nőni tartósan, egymás után alakultak ki a helyzetek a két kapu előtt, de összességében a házigazdák álltak közelebb a gólhoz. A 18. percben meg is szerezte a vezetést a MAC: Nagy Krisztián korcsolyázott keresztbe a miskolci kapu előtt egy védő szorításában, majd váratlanul fordulásból lőtt, és a pakk a bal felső sarokban kötött ki (1-0). Két másodperccel a lefújás előtt Miskolczi léphetett ki, de bombája a bal kapuvasról kifelé vágódott.

A második harmadot ugyanazzal a tempóval folytatták a csapatok, amivel az első abbahagyták. Ez akkor sem hagyott alább, amikor egy páros kiállítás miatt két percig 4 a 4 ellen folyt a játék, ám a létszámcsökkenés nem vezetett végül gólhoz. A 25. percben kettős előnybe kerültek a Jegesmedvék két percre, és bár nagy helyzeteik voltak, Bálizs mindent védett. Éppen letelt a dupla fór, amikor a vendégek a támadó harmadban korongot vesztettek, Brown pedig indíthatta a büntetőpadról visszatérő Bodót. A csatár elhúzta a korongot Adorján mellett, de a kapuvasat találta el, a kipattanó azonban a szintén a kiállításból ismét jégre lépő Cunninghamhez került, ő pedig az üres kapuba emelt (2-0). A feszültség tovább nőtt, amely egy látványos tömegbunyóban csúcsosodott ki, így jöhetett egy újabb 4 a 4 elleni két perc. A 30. percben a MAC veszni hagyta első teljes emberelőnyét, amelynek végén Dansereau üres kapus helyzetet rontott. Egy perc múlva ismét próbálkozhattak a hazaiak a fórjátékkal, amelyben csaknem a Jegesmedvék lőttek gólt, ám egy kontra végén Tóth Adrián közeli lövését hárította Bálizs. Szinte azonnal jött a büntetés: az ellentámadásnál Pozsgai kék vonalas bombájába a kapu előtt Orban ért bele a levegőben, a korong pedig a hálóba vágódott (3-0). A 38. percben Klempa lőhetett ajtó-ablak helyzetben, de Adorján még vissza tudott vetődni és bravúrosan óvta meg kapuját a góltól. Az utolsó szűk két percben előnyben támadhatott a vendégcsapat, ám ezt eredménytelenül tették.

A harmadik játékrész elején a Jegesmedvék megpróbálták nyomás alá helyezni a házigazdát, Bálizsnak nem nagyon voltak nyugodt pillanatai. A MAC nehézségeit fokozta egy újabb kiállítás, ám végül ezt kivédekezték. Ezt követően is miskolciak támadtak többet, de nem találták a rést a MAC védekezésén. A 48. percben újabb vendégelőny jöhetett, ám Mikael Tisell lehívta Adorjánt, hogy kettővel több mezőnyjátékosa legyen a jégen. Kevés hiányzott, hogy azonnal ráfizessenek erre, de az egyik védő által kilőtt korong a miskolci kapuvason csattant, később pedig két MAC lövés is kevéssel kerülte el az üres vendégketrecet. Az előnyt végül nem tudták gólra váltani a Jegesmedvék. Az 52. percben Bodo került szabadon a kapu elé, de az üresen tátongó háló mellé bombázott. Egy perccel később Magosi szerzett korongot a támadó harmadban, majd kilőtte a hosszú sarkot (3-1). Csöppet sem engedtek a csapatok a lendületből, a vendégek megpróbálták kihasználni a gól adta lélektani előnyt, ám hiába töltöttek több időt a hazaiak harmadában, nem tudtak felzárkózni. Három és fél perccel a vége előtt ismét a Jegesmedvék kerültek előnybe, nem sokkal később Adorján újra lement, de a vendégek végül csak kapuvasig jutottak Pavuk révén.

A MAC 3-1-re győzött, sikerével átvette a vezetést a felsőházban.

Fotó: Mudra László - MAC

Fotó: MAC Budapest

 

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC Budapest): ”Eddig sok mérkőzésen apróságokon csúsztunk el, de ezekből tudtunk tanulni. A találkozó megmutatta, hogy a csapatunkban lévő nagy egyéniségek is képesek igazi csapatteljesítményt nyújtani, ami ma győzelmet eredményezett. Ezen az úton kell tovább haladnunk.”

Mikael Tisell (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): ”Úgy érzem egy kicsit fáradt volt a csapatom, az első két harmadban nem játszottunk úgy, ahogy kellene, ahogy tudunk. A harmadik már jobban sikerült, de ez most kevés volt.”

Az Erste Liga felsőházának állása:

1. MAC Budapest 8 pont (2 mérkőzés)
2. DVTK Jegesmedvék 7 (2)
3. Dunaújvárosi Acélbikák 4 (2)
4. UTE 0 (2)

Erste Liga, Tüskecsarnok, 2018. jan. 29., hétfő. Játékvezetők: Babic, Babic, Berger, Kis-király.
Bálizs: 96,7% (#2465)
K
Adorján: 92,3% (Kiss)
Macaulay, Pozsgai, Klempa, Dansereau, #5133
1
Rusk, Leppanen, Galanisz, Miskolczi, Magosi
#4914, Dudas, Orban, Brown, Bodó
2
Rantanen, Láda, Pavuk, Vas, Sakaris
#3879, Garát, #693, Nagy, Terbócs
3
Joe, Vojtkó, Hajós, Tóth A., Kulmala
#2474, #3579, Majoross
4
Bernáth, Albert, Ritó, Berta, Tóth G.
Majoross Gergely, Kontsas Jukka
E
Tisell Mikael, Parikka Eemeli Olli
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 17:34 MÚB Nagy #52
2-0 27:06 MÚB #3 Bodó Brown
3-0 35:06 MÚB PP Orban Pozsgai Dansereau
3-1 52:39 MIS Magosi Miskolczi Galanisz
39 Kapura lövések száma 30
26 Kiállításpercek 12

A MAC Budapest–DVTK Jegesmedvék galériája

   

A MAC–DVTK Jegesmedvék góljai

   

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum