Gyerehokizni Kreiszék legyőzték a Salzburgot

 

Utánpótlás-légióskörkép a nagyvilágból.

A svéd SuperElit U20-ban hazai pályán fogadta a Rögle a Vaxjö Lakerst és a Karlskronát. Az előbbi gárda meglehetősen túljárt Horváth Bálinték eszén, 8-1-es győzelemmel távozott. Másnap aztán visszavágtak a hazaiak, büntetőkkel 3-2-re legyőzték a bajnokság utolsó helyén álló  Karlskronát. Horváth Bálint gólt szerzett, idén már hatodszor volt eredményes. A Rögle 9. a 10 csapatos bajnokságban.

Az Elit U20-as bajnokság északi csoportjában a Boden 10-2-re verte a Brooklyn Tigerst. Bugár Gábor folytatta jó szériáját, két gólpasszal gazdagodott, 11 fordulót követően pont/meccs átlagon áll. A Boden a 13 csapatos bajnokság 6. helyén tanyázik.

Az U20-as divízió I-ben a Visby/Roma 5-0-ra verte az Ekerőt. Pákozdi Bálint játszott, pontot nem szerzett, de 9 forduló elteltével 9+8-cal áll. A Visby magabiztosan vezeti a ligát. Galló Olivér védte a Vallentuna kapuját az ifjúsági Elitben. A Södertalje 7-1-re győzött, Galló 45 lövésből 38-at hárított, idén 85,4%-os hatékonysággal dolgozik a vasak előtt. A Vallentuna utolsó előtti a keleti csoportban.

Fajcsák Tamásék elkezdték a középszakaszt az U18-as divízió I keleti régiójában. A Flemingsberg múlt héten a Göta Traneberget 4-2-re verte, Fajcsák nem szerzett pontot. Csapata három fordulót követően a negyedik a 8 fős csoportban.

Két nagyarányú győzelmet aratott a GCK Lions a svájci Elite A-ban. Révész Marcell csapata a Zug pályáján 6-3-ra, az SCL Young Tigers ellen otthon 6-1-re győzött. A második mérkőzésen csapata negyedik gólját a 17 éves magyar támadó szerezte, 21 fordulót követően 5 pontos. A Lions hetedik a pontvadászatban.

Egy korosztállyal lejjebb, a Novizen Eliteben a ZSC Lions 6-1-re verte a Rapperswillt. Falus Ádám gólt lőtt és gólpasszt is adott. A magyar bekk 18 mérkőzést követően immáron 6 gólos. A másik magyar érdekeltségű csapat, a Biel ezúttal nem szerzett pontot, Genfben 4-1-re, az SCL Young Tigers otthonában 5-3-ra maradtak alul. Ortenszky Tamás az első mérkőzésen kapott bizalmat. A ZSC Lions vezeti a tabellát, a Biel visszacsúszott a harmadik helyre.

A német DNL középszakaszában az Augsburg előbb 8-6-ra legyőzte a Bad Tölzt, majd másnap a vendégek visszavágtak és 10-1-re nyertek. Szűcs Ádám ezúttal nem játszott, Péter Donát viszont igen, a vesztes meccsen az egyetlen augsburgi gólt készítette elő. Az Augsburg ötödik a felsőházban.

Bemutatkozott az észak-amerikai egyetemi bajnokságban, az NCAA III-ban Erőss Zoltán. A székely csatár 2016 nyarán került ki a tengerentúlra, ám első szezonját sérülés miatt teljes mértékben kihagyni kényszerült. Idén a Curry College csapatát erősíti, eddig 5 meccsen lépett pályára, pontja még nincs. A Curry a 10 csapatot számláló Commonwealth Coast Konferencia 5. helyén áll.

A WSHL-ben a Springfield Express ismét az El Paso Rhinosszal csapott össze, ezúttal Texasban. Az Express nem tudott pontot szerezni, 6-3-ra, 6-1-re illetve 7-3-ra kapott ki. Dobos Kristóf a második mérkőzésen állt a vendék kapuban, 47 lövésből 41-et védett. Szigeti Ákos mindhárom mérkőzésen jégre lépett, a záró találkozón 1+1 került neve mellé a jegyzőkönyvben. Szigeti 21 fordulót követően 18 pontos, Dobos 85%-kal véd ez idáig. A Springfield bebetonozta magát a divíziója harmadik helyére.

Szeptember 24-én után győzött újra a szintén WSHL-es Southern Oregon Spartans. Tóth Péterék a West Sound Warriorst kapták el hazai pályán 6-5-re, igaz később a vendégek 3-2-re és 7-3-ra is győzni tudtak. Tóth Péter játszott, pontot nem szerzett, 23 fordulót követően 6 pontos. A Spartans az északnyugati divízió utolsó helyén szerénykedik.

Büntetőkkel győzte le 6-5-re a finn Nuorten SM-ligában vendégszereplő Salzburgot a KalPa. A HIFK és a Pelicans ellen viszont nem sikerült a pontszerzés Kreisz Brunóéknak, előbb 5-2-re, majd 3-2-re maradtak alul. Kreisz nem szerzett pontot, a KalPa a hatodik a bajnokságban.

A B-nuorten Mestis bajnokságban a TuTo 4-3-ra legyőzte idegenben a HJK-t, sem a hazaiaknál Szolga Bertalan, sem a vendégeknél Farkas Márton nem szerzett pontot. A TuTo másnap 5-1-re kikapott a HIFK-től, a HJK pedig 7-0-ra a TPS-től. A HJK a második, a TuTo hatodik a hét fős csoportban.

Folytatódott a vereségszériája a Linz EBYSL-csapatának. A Red Bull Salzburg 3-2-re győzött Felső-Ausztriában, a KMH fiataljai pedig a Tüskesátorban nyertek 9-3-ra. Sem Gáspár Máté, sem Kónya Krisztián nem szerzett pontot. Tóth Balázs a magyarországi mérkőzésen védett, 28 lövésből 8 gólt kapott, a szezonban 89%-kal véd. A Linz visszacsúszott az A csoport hatodik helyére.

A Vienna Capitals 2-0-ra kikapott Grazban, Maros Botond 27 lövésből 25-öt védett. Az Erste Ligában is szereplő kapus 8 mérkőzésen védte idáig a juniorcsapat kapuját, 90,4%-kal. A Capitals az ötödik az A csoportban.

Bár 7-2-re kikapott az Okanagan fehér csapata Fehérvártól hazai pályán, Kóczán Jánosnak nem lehet oka a panaszra, csapata mindkét góljában szerepet játszott, az egyiket ő ütötte. A 16 éves csatár 14 forduló után 7 pontnál jár az ifik között. Simon János ismét a piros csapat padján ült. Az Okanagan pirosai az A csoport 4., a fehérei a 7. helyen állnak.

Kovács Mátyás továbbra is a német negyedosztályban, a Regionnaliga Nordban szerepel csapatával, a Hamburggal. A hétvégén a Weserstars Bremen otthonában vendégeskedtek, és büntetőkkel 6-5-re nyertek. Kovács kétszer volt eredményes, 4 meccset követően 5+2-vel áll. A Hamburg vezeti az ötcsapatos ligát.

1995 és 1997 között született légiósaink:

Név Poszt Csapat
Dobos Kristóf kapus Springfield Express (WSHL)
Erőss Zoltán csatár Curry College (NCAA III)
Gáspár Máté csatár Linz (AUT)
Herner Olivér hátvéd University of Maine (NCAA)
Kovács Mátyás csatár Hamburger SV (GER-4.)
Nagy Zoltán csatár KeuPa HT/Pelikaanit U20 (FIN)
Szabad Kevin csatár Vienna Capitals (AUT)
Villás Bálint hátvéd New York Aviators (USPHL)

1999-ben született légiósaink:

Név Poszt Csapat
Bugár Gábor hátvéd Boden (SWE)
Horváth Bálint csatár Rögle (SWE)
Kreisz Brúnó csatár KalPa (FIN)
Maros Botond kapus Vienna Capitals (AUT)
Pákozdi Bálint csatár Visby/Roma (SWE)
Simotics Ferenc hátvéd Sparta Praha (CZE)
Szigeti Ákos csatár Springfield Express (WSHL)
Tóth Balázs kapus Linz (AUT)
Tóth Péter hátvéd Southern Oregon Spartans (WSHL)

2000-ben született légiósaink:

Név Poszt Csapat
Farkas Márton csatár TuTo (FIN)
Galló Olivér kapus Vallentuna (SWE)
Péter Donát csatár Augsburg (GER)
Révész Marcell csatár Zürich Lions (SUI)
Seregély Máté hátvéd Ontario (HEOMAA)
Szolga Bertalan csatár HJK (FIN)

2001-ben született légiósaink:

Név Poszt Csapat
Fajcsák Tamás csatár Flemingsberg (SWE)
Falus Ádám hátvéd Zürich Lions (SUI)
Halász Béni kapus Linz (AUT)
Kánya Tamás csatár Krefeld (GER)
Kóczán János csatár Okanagan St. Pölten (AUT)
Kónya Krisztián csatár Linz (AUT)
Mesterházy Bálint csatár Okanagan St. Pölten (AUT)
Sárdi Máté csatár Dukla Trencín (SVK)
Szűcs Ádám csatár Augsburg (GER)

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum