Az utolsó esélyt ragadná meg a DAB

 

Ha a Ferencváros ellen pontot veszítenek az Acélbikák, már nem juthatnak a Magyar Kupa elődöntőjébe. A már továbbjutott MAC a Vasassal játszik.

Két mérkőzést rendeznek a Magyar Kupa szerdai fordulójában, akár a továbbjutó négyes teljes mezőnye is kialakulhat. Elsőként az UTE kvalifikálta magát az elődöntőbe, a lila-fehérek már a november közepi KMH elleni győzelemmel biztossá tették részvételüket az egyenes kieséses szakaszban, de múlt héten még azért a biztonság kedvéért a Titánokat is legyőzték. Így egy meccsük maradt hátra, a DVTK Jegesmedvék ellen, 15 pontjukkal vezetik a tabellát. Mögöttük két 12 pontos csapat található: a MAC és a Ferencváros, őket követik a Jegesmedvék 11 ponttal. Ezután egy mélyebb törés következik a pontokban, a DAB áll az ötödik helyen 6 ponttal, a négypontos Titánoknak már nincs esélyük túljutni a selejtezőn. A KMH Budapestet és az UTE-t leszámítva mindenkinek két meccse van még hátra.

A mezőny tehát elég markánsan két részre látszik oszlani, ebbe kavarhat még bele a DAB, bár ehhez a hibátlan teljesítményen túl némi szerencsére is szükségük lesz. Az első négy közül az UTE és a MAC elérhetetlen számukra, pontosabban a MAC-ot még hihetetlen eredmények sorozatával utol tudnák érni, de az egymás elleni eredmények miatt akkor is a fővárosi csapat menne tovább. Maradt a Fradi és a DVTK. Utóbbi Fehérvárra és Újpestre utazik, és mivel hosszabbításban legyőzték a dunaújvárosiakat, e két meccsen elég nekik 1 pontot szerezniük ahhoz, hogy mindenkitől függetlenül beverekedjék magukat a képbe. Ehhez képest valamivel jobb esélyekkel vehetik fel a harcot a Fradival az Acélbikák, bár rajtuk kívül álló tényezők együttállására ebben az esetben is szükségük lesz.

dabftc

Ahhoz, hogy az Acélbikák elüssék a Fradit a továbbjutástól, első körben Pesterzsébeten kellene nyerni, mégpedig pontveszteség nélkül, rendes játékidőben. Ha ez megvan, akkor a Vasast is le kell győzni. De ez még mindig nem elég, az utolsó fordulóban a MAC segítségére is szükségük lesz, akiknek szintén rendes játékidőben kellene győzni a Ferencváros ellen. A DAB sorsa tehát már nem a saját kezében van, de szerencsére az első feladat is éppen elég nehéz ahhoz, hogy egyelőre ne ezen morfondírozzanak. Múlt hét pénteken ugyan fölényes győzelmet arattak a zöld-fehérek fölött, azonban ha a meccs elején kicsit pontosabbak a csatárok, illetve nem véd kimagaslóan Duschek, másképp is alakulhatott volna az eredmény. Érdekes módon a gyengébb kezdés átragadt a Brassó elleni meccsre is, akkor is nagy bravúrokra és szerencsére volt szükség, nem véletlen, hogy a mérkőzés előtti nyilatkozatában Jason Morgan külön felhívta a figyelmet az első percek fontosságára.

Ráadásul ezúttal a Fradi otthonában játszanak a csapatok, könnyen lehet, hogy a palánk ezúttal is megsegíti a hazai csapatot. A DAB-ot továbbra is sérülések és eltiltások sújtják, de a Ferencvárosnak is vannak fontos hiányzói, a keret legnagyobb kérdése, hogy számíthatnak-e Peter Sevela szolgálataira, illetve ha nem, a helyére beálló Pleszkán József mennyit képes javulni az előző meccsekhez képest. Az FTC első számú hálóőre még november elején sérült meg Csíkszeredában, Pleszkán azóta négyszer volt kezdő, háromszor 90% alatt teljesített. Mondani sem kell, ez messze van attól, amire valóban képes. A Szereda elleni meccset a csatárok közül kihagyta Rafaj Attila és Preston Shupe, nélkülük a keret mélysége jelentősen gyengül.

Jason Morgan (vezetőedző, DAB): ”Arra számítok, hogy nagyon erősen fog kezdeni az FTC, főleg azután, hogy legutóbb kikaptak Dunaújvárosban. Mentálisan kell készülnünk minden mérkőzésre, külön-külön, arra koncentrálni, hogy a lehető legpontosabban betartsák a fiúk a taktikát, aminek köszönhetően sikeresek tudunk lenni. A pontos keretet sajnos még én sem tudom jelenleg, mert sok játékos apró sérüléssel küszködik. Hétfőn nagy győzelmet arattak a zöld-fehérek, tehát fejben és testben is készen kell állnunk minden kihívásra.”

A Fradi?DAB összecsapás este hat órakor kezdődik, 40 perccel később a Vasas fogadja a MAC-ot a Jégpalotában, hivatalos nevén a Vasas Jégcentrumban. Ezen a mérkőzésen jóval egyértelműbbek az erőviszonyok, még akkor is, ha a Vasas legutóbb a Fradi ellen bebizonyította, képes meglepetést okozni az Erste Liga élvonalához tartozó csapatoknak is. Akkor a középső harmad második felében ki is egyenlített Ladányi Balázs csapata, meleg perceket élt át a Fradi, amely csak a záró húsz percben tudta bebiztosítani győzelmét. Erre a MAC-nak is oda kell figyelnie, még biztos vezetése tudatában sem engedhet levegőt a lelkesen játszó angyalföldi fiataloknak.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 21., vasárnap
VB 15:20 GERHUN 7-2VÉGE
  • SPORT 1
VB 15:20 SLOSVK 0-1VÉGE
VB 19:20 CZESUI 2-4VÉGE
VB 19:20 USAFRA 9-0VÉGE
  • SPORT 2
május 22., hétfő
VB 15:20 CANNOR 2-3 BVÉGE
VB 15:20 DENSWE 1-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 AUTHUN 4-3 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 KAZSLO 4-3VÉGE
május 23., kedd
VB 11:20 GERFRA 5-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 11:20 SVKNOR 4-1VÉGE
VB 15:20 CANCZE 3-1VÉGE
VB 15:20 SWEUSA 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 FINDEN 7-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SUILAT 3-4 HVÉGE
május 25., csütörtök
VB 15:20 SUIGER 1-3VÉGE
  • SPORT 2
VB 15:20 USACZE 3-0VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 CANFIN 4-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SWELAT 1-3VÉGE
május 27., szombat
VB 13:20 CANLAT 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 17:20 USAGER 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 28., vasárnap
VB 14:20 USALAT 3-4 HVÉGE
VB 19:20 CANGER 5-2VÉGE
  • SPORT 2
Partnerünk
Archívum