Az utolsó esélyt ragadná meg a DAB

 

Ha a Ferencváros ellen pontot veszítenek az Acélbikák, már nem juthatnak a Magyar Kupa elődöntőjébe. A már továbbjutott MAC a Vasassal játszik.

Két mérkőzést rendeznek a Magyar Kupa szerdai fordulójában, akár a továbbjutó négyes teljes mezőnye is kialakulhat. Elsőként az UTE kvalifikálta magát az elődöntőbe, a lila-fehérek már a november közepi KMH elleni győzelemmel biztossá tették részvételüket az egyenes kieséses szakaszban, de múlt héten még azért a biztonság kedvéért a Titánokat is legyőzték. Így egy meccsük maradt hátra, a DVTK Jegesmedvék ellen, 15 pontjukkal vezetik a tabellát. Mögöttük két 12 pontos csapat található: a MAC és a Ferencváros, őket követik a Jegesmedvék 11 ponttal. Ezután egy mélyebb törés következik a pontokban, a DAB áll az ötödik helyen 6 ponttal, a négypontos Titánoknak már nincs esélyük túljutni a selejtezőn. A KMH Budapestet és az UTE-t leszámítva mindenkinek két meccse van még hátra.

A mezőny tehát elég markánsan két részre látszik oszlani, ebbe kavarhat még bele a DAB, bár ehhez a hibátlan teljesítményen túl némi szerencsére is szükségük lesz. Az első négy közül az UTE és a MAC elérhetetlen számukra, pontosabban a MAC-ot még hihetetlen eredmények sorozatával utol tudnák érni, de az egymás elleni eredmények miatt akkor is a fővárosi csapat menne tovább. Maradt a Fradi és a DVTK. Utóbbi Fehérvárra és Újpestre utazik, és mivel hosszabbításban legyőzték a dunaújvárosiakat, e két meccsen elég nekik 1 pontot szerezniük ahhoz, hogy mindenkitől függetlenül beverekedjék magukat a képbe. Ehhez képest valamivel jobb esélyekkel vehetik fel a harcot a Fradival az Acélbikák, bár rajtuk kívül álló tényezők együttállására ebben az esetben is szükségük lesz.

dabftc

Ahhoz, hogy az Acélbikák elüssék a Fradit a továbbjutástól, első körben Pesterzsébeten kellene nyerni, mégpedig pontveszteség nélkül, rendes játékidőben. Ha ez megvan, akkor a Vasast is le kell győzni. De ez még mindig nem elég, az utolsó fordulóban a MAC segítségére is szükségük lesz, akiknek szintén rendes játékidőben kellene győzni a Ferencváros ellen. A DAB sorsa tehát már nem a saját kezében van, de szerencsére az első feladat is éppen elég nehéz ahhoz, hogy egyelőre ne ezen morfondírozzanak. Múlt hét pénteken ugyan fölényes győzelmet arattak a zöld-fehérek fölött, azonban ha a meccs elején kicsit pontosabbak a csatárok, illetve nem véd kimagaslóan Duschek, másképp is alakulhatott volna az eredmény. Érdekes módon a gyengébb kezdés átragadt a Brassó elleni meccsre is, akkor is nagy bravúrokra és szerencsére volt szükség, nem véletlen, hogy a mérkőzés előtti nyilatkozatában Jason Morgan külön felhívta a figyelmet az első percek fontosságára.

Ráadásul ezúttal a Fradi otthonában játszanak a csapatok, könnyen lehet, hogy a palánk ezúttal is megsegíti a hazai csapatot. A DAB-ot továbbra is sérülések és eltiltások sújtják, de a Ferencvárosnak is vannak fontos hiányzói, a keret legnagyobb kérdése, hogy számíthatnak-e Peter Sevela szolgálataira, illetve ha nem, a helyére beálló Pleszkán József mennyit képes javulni az előző meccsekhez képest. Az FTC első számú hálóőre még november elején sérült meg Csíkszeredában, Pleszkán azóta négyszer volt kezdő, háromszor 90% alatt teljesített. Mondani sem kell, ez messze van attól, amire valóban képes. A Szereda elleni meccset a csatárok közül kihagyta Rafaj Attila és Preston Shupe, nélkülük a keret mélysége jelentősen gyengül.

Jason Morgan (vezetőedző, DAB): ”Arra számítok, hogy nagyon erősen fog kezdeni az FTC, főleg azután, hogy legutóbb kikaptak Dunaújvárosban. Mentálisan kell készülnünk minden mérkőzésre, külön-külön, arra koncentrálni, hogy a lehető legpontosabban betartsák a fiúk a taktikát, aminek köszönhetően sikeresek tudunk lenni. A pontos keretet sajnos még én sem tudom jelenleg, mert sok játékos apró sérüléssel küszködik. Hétfőn nagy győzelmet arattak a zöld-fehérek, tehát fejben és testben is készen kell állnunk minden kihívásra.”

A Fradi?DAB összecsapás este hat órakor kezdődik, 40 perccel később a Vasas fogadja a MAC-ot a Jégpalotában, hivatalos nevén a Vasas Jégcentrumban. Ezen a mérkőzésen jóval egyértelműbbek az erőviszonyok, még akkor is, ha a Vasas legutóbb a Fradi ellen bebizonyította, képes meglepetést okozni az Erste Liga élvonalához tartozó csapatoknak is. Akkor a középső harmad második felében ki is egyenlített Ladányi Balázs csapata, meleg perceket élt át a Fradi, amely csak a záró húsz percben tudta bebiztosítani győzelmét. Erre a MAC-nak is oda kell figyelnie, még biztos vezetése tudatában sem engedhet levegőt a lelkesen játszó angyalföldi fiataloknak.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum