Izmosodó Csíkszereda érkezik a címvédőhöz

   

Igazi rangadónak számít immár a Sportklub miskolci vendégjátéka.

Hazai pályán eddig 100 százalékos teljesítményt nyújt a liga háromszoros címvédője, a DVTK Jegesmedvék, ám hétfőn este komoly próba előtt állnak Vas Jánosék. Hiába győzték már le egyszer a szezon elején a Csíkszeredát 4-1-re, a székelyek azóta – részben orosz segítséggel – szintet léptek, amire éppen elegendő bizonyíték, hogy mostani túrájukon, ami bízvást nevezhetó az Erste Liga Grand Slamjének, komolyan ráijesztettek a MAC-ra, majd legyőzték az Újpestet. Nem lehet tehát a korábbiakból kiindulva lehozni a meccset, minden egyes centiméterért, minden egyes pozícióért meg kell küzdenie Mikael Tisell legényeinek. Szerencsére a DVTK nem rossz ebben, hiszen olyan, a válogatottban is nagy küzdőként ismert játékosok tartoznak soraiba, mint Vas János vagy Magosi Bálint. Persze a Jegesmedvék legnagyobb erénye, hogy nemcsak küzdeni tud, játékmesterei révén igazán látványos, szórakoztató hokival tudja kiszolgálni egyre gyarapodó létszámú szurkolótáborát.

Újpesti győzelmével a Csíkszereda bejelentkezett a felsőházba, aminél jobb hír nem is érkezhetett volna. Úgy néz ki, a legjobb négyre eséllyel pályázó csapatok száma bővült, és egyértelműen meghaladta a négyet, ami garantálja a késhegyig menő küzdelmeket a szezon hátralevő részében. Leo Gudas csapata az elmúlt hetekben nagyon összeállt, a román bajnokságban egyelőre nincs ellenfele, és ahogy látjuk, az Erste Ligában is egyre masszívabb. A légiósok kiválasztása viszonylag jól sikerült, a keretben alig van változás, ez pedig elősegíti a nyugodt munkát és az építkezést. Ráadásul néhány fiatal is szárnyakat kapott az inspiráló közegben, ami jelzi, lesz, aki át tudja majd venni a vezető szerepet a hazai játékosok között akkor is, ha Moldován vagy Papp Szabolcs netán befejezné majd valamikor. A bajnok ellen mindez nem feltétlenül lesz elegendő a győzelemre, lehet, hogy még a pontszerzésre sem, de az biztos, hogy az utóbbi hetek Csíkszeredája nem esélytelen a miskolci csarnokban sem. Igazi háromesélyes mérkőzés lett a Jegesmedvék–Sportklub, és ennek hétfőn este a televíziónézők is örülhetnek majd.

misscc

Fotó: DVTK Jegesmedvék

DVTK Jegesmedvék–SC Csíkszereda 7-4

   

A címvédő miskolciak gólgazdag meccsen, többek között Magosi Bálint 4 góljának köszönhetően legyőzték a magyarországi túrája végére elfáradó Csíkszeredát.

Az utóbbi időben jó formába lendülő Csíkszereda látogatott a Népkertbe a hétfő esti mérkőzésen, és alaposan meglepték a Jegesmedvéket. A 2. percben ugyanis az orosz válogatott korábbi csapatkapitánya, Pjotr Szcsasztlivij ritkán látható, bődületesen nagy lövéssel vette be Adorján kapuját (0-1). A Jegesmedvék gyorsan megrázták magukat, igyekeztek nyomást gyakorolni a csíki csapatra, de a kialakított fölényük meddőnek
bizonyult. A 8. percben Galanisz emberhátrányban léphetett ki szólóban, de lövését védte Onodi. Nem sokkal később a hazaiak is elpazaroltak egy emberelőnyt. Gyors, élvezetes játék alakult ki, és a 13. percben egyenlítettek a Jegesmedvék: Berta a saját kipattanóját kotorta be egy lépésről (1-1). Továbbra is a házigazdák domináltak, és a 17. percben meg is fordították az állást: szépen kipasszolt háromszögelés után Magosi lőtte ki a hosszú sarkot (2-1).

A második harmadban a csapatok nem vették le a lábukat a gázról, már az első percekben mindkét kapusnak akadt dolga, majd a Jegesmedvék emberelőnyben növelték előnyüket. A csíkiek túlságos kitámadtak, a hazaiak 3 a 2 ellen vihették be a harmadba a korongot, amelyet Sakaris egy szép csel után csúsztatott Onodi mellett a kapuba (3-1). Alig telt el másfél perc, amikor a támadó harmad közepén üresen hagyott Magosi kapásból lőtt nagy gólt (4-1). Az erdélyi csapat azonban nem adta fel és a 37. percben szépítettek is. Emberelőnyben Szcsasztlivij vette el a korongot a palánk mellett a védőjétől, majd közelről megtalálta a rést Adorján és a jobb kapuvas között (4-2). Teljes létszámban egészen kitűnő játékkal szolgálták ki a csapatok a szurkolókat, akik hol az egyik, hol a másik kapu előtt kialakított és kihagyott helyzet után szisszenhettek fel. A 34. percben ismét a hazai drukkerek örülhettek: Miskolczi kerülte meg a csíki kaput, Onodi a másik kapuvasnál ragadt, így a csatárnak csak az üresen tátongó hálóba kellett behúzni a korongot (5-2). A vendégcsapaton egyre jobban kiütközött a fáradtság, négy nap alatt ez volt a harmadik kemény meccsük. Feltűnő volt a sebességkülönbség, így a játék egyre inkább a csíki harmadra korlátozódott, ám újabb gól már nem esett.

A harmadik játékrészből alig tel el fél perc, amikor egy óriási hiba után újabb miskolci gól következett. A csíki védő a kapu előtt adta el a korongot, Magosi pedig azonnal a rövid felső sarokba emelt (6-2). Szinte rögtön ezután előnybe került a Sportklub, ám csak helyzetekig jutottak. Ami nem ment előnyben, sikerült egálban: a 48. percben Rokaly Szilárd maradt őrizetlenül a miskolci kapu előtt, Adorján elfeküdt, így a csíki csatárnak már nem volt nehéz a hálóba lőni (6-3). A gólvonat azonban robogott tovább, az 52. percben egy kipattanót Magosi fonákkal emelt a hosszú felső sarokba (7-3). És a küzdelem, illetve az eredmény lassan átcsapott vízilabdába: egy perc múlva Valchar oldalról ráütötte a korongot Adorjánra, és róla csorgott a pakk a hálóba (7-4). Az utolsó három percet emberelőnyben játszhatta a Csíkszereda, eredmény nélkül.

Magosi MIS 2016_17

Fotó: Mudra László (MJSZ/jkb.hu)

Mikael Tisell (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): ”Hatalmas tisztelet illeti a Csíkszeredát, mert szép gólokat lőttek, nem adták fel. Ez jó figyelmeztetés volt számunkra, hogy a védekezésünkre jobban oda kell figyelnünk. Összességében mégis elégedett vagyok, mert koncentráltan játszottunk 60 percig, és kiszolgáltuk a szurkolóinkat.”

Leo Gudas (vezetőedző, SC Csíkszereda): ”Rosszul védekeztünk, és ezt a Miskolc könyörtelenül kihasználta. Vasárnap nagyon sok energiát fektettünk az Újpest elleni győzelembe, emiatt most fáradtak voltunk. Mégis elismerés illeti a csapatot, mert végig küzdöttek, hajtottak.”

Erste Liga, 1025 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Kedves, Kormos.
Adorján: 88,9% (Kiss)
K
Onodi: 83,3% (Ruczuj)
Rusk, Leppanen, Galanisz, Miskolczi, Magosi
1
Papp, Belov, Antal Zs., Valchar, Taratuhin
Rantanen, Bernáth, Pavuk, Vas, Sakaris
2
Brnák, Salló, Szcsasztlivij, Fabus, Rokaly Sz.
Joe, Vojtkó, Ritó, Tóth A., Kulmala
3
Györfy, Farkas, Fodor, Rokaly N.
Köllő, Albert, Berta, Tóth G.
4
Orbán, János, Antal N., Casaneanu, Egyed
Tisell Mikael, Eemeli Olli
E
Gudas Leo, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:17 SCC Szcsasztlivij Rokaly Sz. Fabus
1-1 12:55 MIS Berta Ritó Tóth A.
2-1 16:36 MIS Magosi Galanisz Miskolczi
3-1 21:30 MIS PP Sakaris Kulmala Vas
4-1 22:57 MIS Magosi Miskolczi Leppanen
4-2 26:09 SCC PP Szcsasztlivij
5-2 32:57 MIS Miskolczi Galanisz Vojtkó
6-2 40:36 MIS Magosi
6-3 47:02 SCC Rokaly Sz. Fabus Szcsasztlivij
7-3 51:15 MIS Magosi Tóth G. Leppanen
7-4 52:23 SCC Valchar Antal Zs.
42 Kapura lövések száma 36
10 Kiállításpercek 4

A DVTK Jegesmedvék–Sportklub góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum