Rangadókkal folytatódik a Magyar Kupa

 

A Ferencváros Miskolcra, a MAC Újpestre, a DAB Fehérvárra látogat, a Vasas a KMH-val mérkőzik.

Az Este Liga első négy helyezettje az első fordulóban is egymás ellen játszott, akkor a Fradi nyert a derbin, a MAC pedig leiskolázta a DVTK-t. Szerdán a két vesztes csapat fogadja a két nyertest, utóbbiak nagy lépést tehetnek a legjobb négybe kerülésért.

Az első meccsen az UTE fogadja a MAC-ot este hat órakor. A lilák számára kissé döcögősen indult a szezon, az Erste Ligában az első három meccsüket megnyerték, majd jött két vereség, a MAC és a Fehérvári Titánok is öt gólt lőttek Szilassy Zoltán csapatának. Az utolsó meccsen a Csíkszereda ellen sikerült némileg helyrebillenteni az önbizalmat, szoros meccsen, üres kapura elért találattal sikerült nyerni 4-2-re. A Magyar Kupában eddig egyetlen mérkőzést játszott a csapat, az első fordulóban az örök rivális Ferencvárostól szenvedett vereséget. Szerdán a MAC érkezik a Megyeri útra, ez lesz az idei második meccsük a szezonban, az elsőn 5-1-re kaptak ki Majoross Gergely csapatától, tehát van miért visszavágniuk. A MAC jól áll a bajnokságban, csak kevesebb lőtt góljának köszönhetően második az Erste Ligában a Fradi mögött, hat meccsből ötöt megnyert, legutóbb a Brassó ellen 0-3-ról sikerült fordítania. A Magyar Kupában a MAC a címvédő, ez láthatóan plusz motivációt biztosít a számára, az első fordulóban ennek megfelelően olyan tükörsimán verte 5-1-re a DVTK-t, mintha nem az utóbbi három év bajnoka lett volna az ellenfél.

Fél hétkor kezdődik az idei szezon meglepetéscsapata, a Fradi vendégjátéka Miskolcon. A zöld-fehérek elsők az Erste Ligában, hat meccsből ötöt nyertek, 31 gólt lőttek. A hétvége ehhez képest jóval akadozóbb volt, a MAC-tól kaptak egy 6-1-es zakót a Tüskecsarnokban, és a Brassó ellen is csak 5-4-re tudtak győzni hazai pályán. A csapatban újra kiváló formára talált Szappanos Dávid és Virág Tamás, mindketten 8 pontnál járnak, utóbbi tavaly egész szezonban nem ért el ennyit. Szappanos az UTE elleni első MK-fordulóban is betalált, az ő góljával szerzett először vezetést a csapat. A DVTK eddig kétszer kapott ki a szezonban, az UTE-tól a bajnokságban, a MAC-tól a Magyar Kupában. A csapatba visszatért Colin Joe. Rá is nagy szükség lesz, hiszen ha a második meccsükön is kikapnak, azzal elég nehéz helyzetbe kormányozzák magukat. Ezzel együtt hazai pályán egyértelműen ők a párharc esélyesei.

Szintén a négy közé akarnak bekerülni a harmadik mérkőzés csapatai is. A Fehérvár?DAB szintén fél hétkor kezdődik, mindkét csapat egy-egy győzelemmel áll, előbbi a Vasast győzte le 13-0-ra, utóbbi a KMH-t 5-0 arányban. A pillanatnyi forma alapján talán a fehérváriak várhatják jobb előjelekkel a találkozót, Kóger István csapata sorra érte el a jobbnál jobb eredményeket az Erste Ligában. Pénteken az UTE-t győzték le, vasárnap a DVTK-tól raboltak pontot. Pihentebbek is lesznek, mint a dunaújvárosiak, akik vasárnap a sokat korcsolyázó bécsieket győzték le 7-2-re, majd hétfőn egy számukra minden szempontból pocsék találkozón kaptak ki az első győzelmét szerző Csíkszeredától. Nagy kérdés, mennyit tud javulni a csapat hétfőről szerdára, tisztában van ezzel David Musial vezetőedző is, aki így nyilatkozott a meccs előtt: ?A legutóbbi mérkőzésünkön nem sikerült megvalósítani azt a játékot, amit edzéseken gyakoroltunk, elég példa erre a kettős előny, amit kifejezetten átvettünk, mégsem sikerült átvinni a gyakoroltakat az éles helyzetben. A Titánok nagyon energikus csapat, sokat dolgoznak, ellenük tehát újra agresszívan, keményen, de ugyanakkor egyszerűen játszva kell jégkorongoznunk. Nem engedhetünk meg olyan hibákat egy csapat ellen sem, amiket a Csíkszereda ellen is vétettünk például.?

A nap utolsó összecsapása 18.55-kor kezdődik a Tüskecsarnokban, a két sereghajtó, a KMH és a Vasas játszik egymással. Egyben ők az a két csapat a kupa nyolcas mezőnyéből, akik nem vesznek részt az Erste Liga versenysorozatában. Nehéz megtippelni, melyikük az esélyesebb, bár a KMH kerete alighanem erősebb, mint a Vasasé, ezzel együtt nagyon érdekes mérkőzésre van kilátás itt is.

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 2-5VÉGE
VB 16:20 SWEFRA 3-1VÉGE
VB 20:20 FINDEN 3-1VÉGE
  • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 3-1VÉGE
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 2-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 3-6VÉGE
VB 16:20 CANCZE 4-3 HVÉGE
  • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 3-6VÉGE
VB 20:20 FINSUI 1-3VÉGE
VB 20:20 SWESVK 6-1VÉGE
  • SPORT 1
május 23., csütörtök
VB 16:20 CANSVK 6-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 16:20 SUIGER 3-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:20 SWEFIN 2-1 HVÉGE
  • AMC MIKRO
VB 20:20 USACZE 0-1VÉGE
  • SPORT 2
május 25., szombat
VB 14:20 SWECZE 3-7VÉGE
  • SPORT 2
VB 18:20 CANSUI 2-3 BVÉGE
  • SPORT 2
május 26., vasárnap
VB 15:20 SWECAN 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:20 SUICZE 0-2VÉGE
  • SPORT 2