Rangadókkal folytatódik a Magyar Kupa

 

A Ferencváros Miskolcra, a MAC Újpestre, a DAB Fehérvárra látogat, a Vasas a KMH-val mérkőzik.

Az Este Liga első négy helyezettje az első fordulóban is egymás ellen játszott, akkor a Fradi nyert a derbin, a MAC pedig leiskolázta a DVTK-t. Szerdán a két vesztes csapat fogadja a két nyertest, utóbbiak nagy lépést tehetnek a legjobb négybe kerülésért.

Az első meccsen az UTE fogadja a MAC-ot este hat órakor. A lilák számára kissé döcögősen indult a szezon, az Erste Ligában az első három meccsüket megnyerték, majd jött két vereség, a MAC és a Fehérvári Titánok is öt gólt lőttek Szilassy Zoltán csapatának. Az utolsó meccsen a Csíkszereda ellen sikerült némileg helyrebillenteni az önbizalmat, szoros meccsen, üres kapura elért találattal sikerült nyerni 4-2-re. A Magyar Kupában eddig egyetlen mérkőzést játszott a csapat, az első fordulóban az örök rivális Ferencvárostól szenvedett vereséget. Szerdán a MAC érkezik a Megyeri útra, ez lesz az idei második meccsük a szezonban, az elsőn 5-1-re kaptak ki Majoross Gergely csapatától, tehát van miért visszavágniuk. A MAC jól áll a bajnokságban, csak kevesebb lőtt góljának köszönhetően második az Erste Ligában a Fradi mögött, hat meccsből ötöt megnyert, legutóbb a Brassó ellen 0-3-ról sikerült fordítania. A Magyar Kupában a MAC a címvédő, ez láthatóan plusz motivációt biztosít a számára, az első fordulóban ennek megfelelően olyan tükörsimán verte 5-1-re a DVTK-t, mintha nem az utóbbi három év bajnoka lett volna az ellenfél.

Fél hétkor kezdődik az idei szezon meglepetéscsapata, a Fradi vendégjátéka Miskolcon. A zöld-fehérek elsők az Erste Ligában, hat meccsből ötöt nyertek, 31 gólt lőttek. A hétvége ehhez képest jóval akadozóbb volt, a MAC-tól kaptak egy 6-1-es zakót a Tüskecsarnokban, és a Brassó ellen is csak 5-4-re tudtak győzni hazai pályán. A csapatban újra kiváló formára talált Szappanos Dávid és Virág Tamás, mindketten 8 pontnál járnak, utóbbi tavaly egész szezonban nem ért el ennyit. Szappanos az UTE elleni első MK-fordulóban is betalált, az ő góljával szerzett először vezetést a csapat. A DVTK eddig kétszer kapott ki a szezonban, az UTE-tól a bajnokságban, a MAC-tól a Magyar Kupában. A csapatba visszatért Colin Joe. Rá is nagy szükség lesz, hiszen ha a második meccsükön is kikapnak, azzal elég nehéz helyzetbe kormányozzák magukat. Ezzel együtt hazai pályán egyértelműen ők a párharc esélyesei.

Szintén a négy közé akarnak bekerülni a harmadik mérkőzés csapatai is. A Fehérvár?DAB szintén fél hétkor kezdődik, mindkét csapat egy-egy győzelemmel áll, előbbi a Vasast győzte le 13-0-ra, utóbbi a KMH-t 5-0 arányban. A pillanatnyi forma alapján talán a fehérváriak várhatják jobb előjelekkel a találkozót, Kóger István csapata sorra érte el a jobbnál jobb eredményeket az Erste Ligában. Pénteken az UTE-t győzték le, vasárnap a DVTK-tól raboltak pontot. Pihentebbek is lesznek, mint a dunaújvárosiak, akik vasárnap a sokat korcsolyázó bécsieket győzték le 7-2-re, majd hétfőn egy számukra minden szempontból pocsék találkozón kaptak ki az első győzelmét szerző Csíkszeredától. Nagy kérdés, mennyit tud javulni a csapat hétfőről szerdára, tisztában van ezzel David Musial vezetőedző is, aki így nyilatkozott a meccs előtt: ?A legutóbbi mérkőzésünkön nem sikerült megvalósítani azt a játékot, amit edzéseken gyakoroltunk, elég példa erre a kettős előny, amit kifejezetten átvettünk, mégsem sikerült átvinni a gyakoroltakat az éles helyzetben. A Titánok nagyon energikus csapat, sokat dolgoznak, ellenük tehát újra agresszívan, keményen, de ugyanakkor egyszerűen játszva kell jégkorongoznunk. Nem engedhetünk meg olyan hibákat egy csapat ellen sem, amiket a Csíkszereda ellen is vétettünk például.?

A nap utolsó összecsapása 18.55-kor kezdődik a Tüskecsarnokban, a két sereghajtó, a KMH és a Vasas játszik egymással. Egyben ők az a két csapat a kupa nyolcas mezőnyéből, akik nem vesznek részt az Erste Liga versenysorozatában. Nehéz megtippelni, melyikük az esélyesebb, bár a KMH kerete alighanem erősebb, mint a Vasasé, ezzel együtt nagyon érdekes mérkőzésre van kilátás itt is.

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum