Kis mértékben átalakul az MJSZ elnöksége

   

Kedden küldöttgyűlést tartanak, egy fővel csökken az első osztályú csapatok képviselete, eggyel nő az alelnökök száma.

A Magyar Jégkorong Szövetség elnökségében jelenleg három olyan tag található, aki a klubokat képviseli. A korábban kialakult rendnek megfelelően ők évente váltják egymást. A tagok egymás közötti megbeszélése után alakul ki, melyik periódusban melyik klub jelöltje ül be az elnökségbe. Az elmúlt egy évben a Fehérvár AV19, az FTC és az UTE volt a soros, sorrendben Cser-Palkovics András, Pap Gábor és Zsigmond Barna képviselte a csapatokat. Az alapszabály módosulása miatt mostantól három helyett csak két tag kerül be az egyesületek delegáltjaként. Szintén változás, hogy a jogharmonizáció eredményeképpen már nemcsak a férfi, hanem a női csapatok is részvételi és szavazati jogot kapnak a képviselő-választásban, tehát a MOL Liga-csapatok mellett az OB I.-es női klubok is beleszólhatnak abba, hogy ki kerüljön az elnökségbe.

A klubok a múlt héten megvitatták a kérdést, és szavaztak arról, hogy kiket javasoljanak. A jelölteket az elnök terjeszti a küldöttgyűlés elé, a grémium pedig szavaz róluk. A Jégkorongblog értesülései szerint jelentős változás nem várható.

Újdonság még, hogy keddtől két alelnöke lesz az MJSZ-nek az eddigi egy helyett.

Az évi rendes küldöttgyűlés kedden 10 órakor kezdődik a Magyar Sport Házában. Pénzügyi és szakmai területeken is hoznak határozatokat.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS