Kovács Bronson a MOL Liga-negyeddöntők legjobbja

   

Nem volt könnyű dolga az MJSZ-nek, kiemelkedő teljesítményű hokisok közül kellett választania.

A MAC-ban Nagy Gergő 4+3-at jegyzett 5 meccsen. A DVTK-ban Galanisz Nikandrosz 3+5-öt, Pavuk Attila 3+4-et csinált. Az Újpestben nagy formába lendült az alapszakasz közben sokszor sérüléssel bajlódó Ladislav Sikorcin, ő 4 gólja és 5 asszisztja mellett +5-ös pluszmínuszt tud felmutatni. A Debrecenben Jesse Schultz 5+6-ot, a védő Jesse Dudas 3+7-et, Hári Norbert 3+6-ot ért el. De odatették magukat a továbbjutásról lemaradt klubok legjobbjai is: a DAB-os Keegan Dansereau 7 gólt lőtt, a brassói Ian McDonald hajszálra ennyi találat mellett 6 asszisztot is összehozott, a zöld-fehér Peter Sevela 93,4 százalékkal védett a bajnok ellen, Kiss Patrik 18 évesen lett a Titánok házi rájátszásgólkirálya.

A szövetség végül Kovács Bronson mellett döntött, nem érdemtelenül. A Debrecenből igazolt hokis védő létére 4 alkalommal vette be a Fehérvár kapuját, jelentős részt vállalva ily módon a nagy rivális elleni 4-1-es továbbjutásból.

?Ez a két év, amit itt töltöttem eddig, hihetetlen, hatalmas élmény felfedezni ezt a kultúrát és a magyar konyhát, megismerkedni a nagypapám családjának kulturális hátterével ? foglalta össze eddigi tapasztalatait a játékos az MJSZ-honlapnak nyilatkozva. ? Remek a hoki is itt, örülök annak, hogy bemutatkozhattam a magyar válogatottban a novemberi nemzetközi szünet során, és remélem, hogy sikerült meggyőznöm néhány embert a teljesítményemmel, és ismét pályára léphetek majd.?

Ami a következő kört illeti, arról így vélekedik Kovács Bronson: ?Elég kiegyenlített párharc lesz, nagyon magas színvonalon játszunk mi is idén. Nem kell egy-két játékosra hagyatkoznunk, mindenki remekül illeszkedik a csapatba, és hozzá tudja tenni a magáét, igazi csapatjátékot hozunk. Mivel már a rájátszás második fordulója jön, már most nagyon motiváltnak érzem magamat. Tavaly nagyon jó volt Debrecenben játszani, de ez most másik szezon, és én egy új csapattal szeretnék bajnokságot nyerni.?

A teljes kisinterjúért ide kattintsanak.

Kovacs Bronson MAC 2016_17

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum