Szabó Krisztián 3, Lencsés 1 mérkőzést hagy ki

   

A DAB játékosa a Magyar Kupa-mérkőzésen töltheti le a büntetését.

“A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 166 (Fehérvári Titánok?Dunaújvárosi Acélbikák) mérkőzés 36. percében történt esetet, amelynek során Szabó Krisztián (Fehérvári Titánok) 5+20 perces büntetést (CHE-H ? fejre, nyakra irányuló támadás, MISC ? Fegyelmi Büntetés) és 5+20 perc büntetést (ROUGH ? durva játék, GA-MI ? végleges fegyelmi büntetés) kapott, valamint Lencsés Tamás (Dunaújvárosi Acélbikák) 5+20 perc büntetést (ROUGH ? durva játék, GA-MI ? végleges fegyelmi büntetés) kapott. A Fegyelmi Bizottság az alábbiakat állapította meg:

A Fehérvári Titánok játékosa a mérkőzés 36. percében ellenfelét egy ütközés során a fején találta el. Az esetet követően a Dunaújvárosi Acélbikák játékosa összeverekedett a Fehérvári Titánok játékosával.

IIHF-szabálykönyv 124. SZABÁLY ? FEJRE, NYAKRA IRÁNYULÓ TÁMADÁS

DEFINÍCIÓ: A játékos, aki testének vagy sportfelszerelésének bármely részével bármilyen fajta ütést mér az ellenfél játékosának fejére vagy nyakára vagy az ellenfél játékosának fejét a védőüvegnek vagy a palánknak vezeti vagy nyomja. Jelen szabály felülír minden hasonló büntetést, kivéve azokat, amelyek a verekedéshez kapcsolódnak.

Nincs szabályos ütközés a fejre. Minden, az ellenfél fejére vagy nyakára mért közvetlen ütközést büntetni kell, legyen az véletlen vagy szándékos. Ha egy mezőnyjátékos felemelt fejjel korcsolyázik, birtokolja a korongot és számít az ütközésre, az ellenfélnek akkor sincs joga ütközni vele a fején vagy a nyakán. A fejre, nyakra irányuló támadás lehetséges büntetési tételei: (1) Kisbüntetés és Fegyelmi Büntetés; (2) Nagybüntetés és Automatikus Végleges Fegyelmi Büntetés; (3) Végleges Kiállítás.

IIHF-szabálykönyv 158. SZABÁLY ? DURVA JÁTÉK

DEFINÍCIÓ: A játékos, aki lökdösi vagy megüti ellenfelét a játék menete során A játékost, aki dulakodik az ellenfelével, Kisbüntetéssel, Dupla Kisbüntetéssel vagy Nagybüntetéssel és Automatikus Végleges Fegyelmi Büntetéssel kell sújtani. A játékost, aki huzamosan megsérti a durva játék szabályait, a verekedésre vonatkozó szabályok alapján kell büntetni.

IIHF szabálykönyv 141. SZABÁLY ? VEREKEDÉS

DEFINÍCIÓ: Egy játékos, aki megüti ellenfelét a játék során, a sípszó után vagy a normál játékmenet alatti, elhúzódó, a játékosok közötti dulakodás során. A játékost, aki verekedést kezdeményez, Végleges Kiállítással kell sújtani.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint a Fehérvári Titánok játékosa könyökkel ellenfele fejét találta el. Az ütközés szándékosan a fejre irányult, a korong megjátszásának szándéka nélkül. A Fegyelmi Bizottság felhívja a figyelmet, hogy az IIHF szabályok alapján a fej és nyak területének támadása a legsúlyosabb szabálytalanságok egyike.

A Fegyelmi Bizottság ezek miatt Szabó Krisztiánt, a Fehérvári Titánok játékosát 2 mérkőzésről eltiltja. Szabó Krisztián részére a mérkőzés folyamán kétszer szabtak ki Végleges Fegyelmi (GA-MI) büntetést.

IIHF szabálykönyv 109. SZABÁLY ? BÜNTETÉSEK IDÓTARTAMA ? VÉGLEGES FEGYELMI BÜNTETÉS

Ha egy játékosra bármikor a mérkőzés vagy torna folyamán másodjára Végleges Fegyelmi Büntetést szabnak ki, akkor automatikusan eltiltást kap a csapata következő mérkőzésére.

Szabó Krisztián a fenti szabály értelmében +1 mérkőzés eltiltást kap csapata soron következő mérkőzéséről.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint a Lencsés Tamás, a Dunaújvárosi Acélbikák játékosa a fenti szabálytalanságot követően agresszorként lépett fel, verekedést kezdeményezett.

A Fegyelmi Bizottság ezek miatt Lencsés Tamást, a Dunaújvárosi Acélbikák játékosát 1 mérkőzésről eltiltja.

A játékosok büntetésüket a soron következő MOL Liga- és Magyar Kupa-mérkőzéseken töltik le.”

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum