Szabó Krisztián 3, Lencsés 1 mérkőzést hagy ki

   

A DAB játékosa a Magyar Kupa-mérkőzésen töltheti le a büntetését.

“A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 166 (Fehérvári Titánok?Dunaújvárosi Acélbikák) mérkőzés 36. percében történt esetet, amelynek során Szabó Krisztián (Fehérvári Titánok) 5+20 perces büntetést (CHE-H ? fejre, nyakra irányuló támadás, MISC ? Fegyelmi Büntetés) és 5+20 perc büntetést (ROUGH ? durva játék, GA-MI ? végleges fegyelmi büntetés) kapott, valamint Lencsés Tamás (Dunaújvárosi Acélbikák) 5+20 perc büntetést (ROUGH ? durva játék, GA-MI ? végleges fegyelmi büntetés) kapott. A Fegyelmi Bizottság az alábbiakat állapította meg:

A Fehérvári Titánok játékosa a mérkőzés 36. percében ellenfelét egy ütközés során a fején találta el. Az esetet követően a Dunaújvárosi Acélbikák játékosa összeverekedett a Fehérvári Titánok játékosával.

IIHF-szabálykönyv 124. SZABÁLY ? FEJRE, NYAKRA IRÁNYULÓ TÁMADÁS

DEFINÍCIÓ: A játékos, aki testének vagy sportfelszerelésének bármely részével bármilyen fajta ütést mér az ellenfél játékosának fejére vagy nyakára vagy az ellenfél játékosának fejét a védőüvegnek vagy a palánknak vezeti vagy nyomja. Jelen szabály felülír minden hasonló büntetést, kivéve azokat, amelyek a verekedéshez kapcsolódnak.

Nincs szabályos ütközés a fejre. Minden, az ellenfél fejére vagy nyakára mért közvetlen ütközést büntetni kell, legyen az véletlen vagy szándékos. Ha egy mezőnyjátékos felemelt fejjel korcsolyázik, birtokolja a korongot és számít az ütközésre, az ellenfélnek akkor sincs joga ütközni vele a fején vagy a nyakán. A fejre, nyakra irányuló támadás lehetséges büntetési tételei: (1) Kisbüntetés és Fegyelmi Büntetés; (2) Nagybüntetés és Automatikus Végleges Fegyelmi Büntetés; (3) Végleges Kiállítás.

IIHF-szabálykönyv 158. SZABÁLY ? DURVA JÁTÉK

DEFINÍCIÓ: A játékos, aki lökdösi vagy megüti ellenfelét a játék menete során A játékost, aki dulakodik az ellenfelével, Kisbüntetéssel, Dupla Kisbüntetéssel vagy Nagybüntetéssel és Automatikus Végleges Fegyelmi Büntetéssel kell sújtani. A játékost, aki huzamosan megsérti a durva játék szabályait, a verekedésre vonatkozó szabályok alapján kell büntetni.

IIHF szabálykönyv 141. SZABÁLY ? VEREKEDÉS

DEFINÍCIÓ: Egy játékos, aki megüti ellenfelét a játék során, a sípszó után vagy a normál játékmenet alatti, elhúzódó, a játékosok közötti dulakodás során. A játékost, aki verekedést kezdeményez, Végleges Kiállítással kell sújtani.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint a Fehérvári Titánok játékosa könyökkel ellenfele fejét találta el. Az ütközés szándékosan a fejre irányult, a korong megjátszásának szándéka nélkül. A Fegyelmi Bizottság felhívja a figyelmet, hogy az IIHF szabályok alapján a fej és nyak területének támadása a legsúlyosabb szabálytalanságok egyike.

A Fegyelmi Bizottság ezek miatt Szabó Krisztiánt, a Fehérvári Titánok játékosát 2 mérkőzésről eltiltja. Szabó Krisztián részére a mérkőzés folyamán kétszer szabtak ki Végleges Fegyelmi (GA-MI) büntetést.

IIHF szabálykönyv 109. SZABÁLY ? BÜNTETÉSEK IDÓTARTAMA ? VÉGLEGES FEGYELMI BÜNTETÉS

Ha egy játékosra bármikor a mérkőzés vagy torna folyamán másodjára Végleges Fegyelmi Büntetést szabnak ki, akkor automatikusan eltiltást kap a csapata következő mérkőzésére.

Szabó Krisztián a fenti szabály értelmében +1 mérkőzés eltiltást kap csapata soron következő mérkőzéséről.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint a Lencsés Tamás, a Dunaújvárosi Acélbikák játékosa a fenti szabálytalanságot követően agresszorként lépett fel, verekedést kezdeményezett.

A Fegyelmi Bizottság ezek miatt Lencsés Tamást, a Dunaújvárosi Acélbikák játékosát 1 mérkőzésről eltiltja.

A játékosok büntetésüket a soron következő MOL Liga- és Magyar Kupa-mérkőzéseken töltik le.”

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 24., péntek
EL 19:30 FTCGYE 3-5VÉGE
  • M4 SPORT
március 25., szombat
EL 19:15 FTCGYE 3-2VÉGE
  • M4 SPORT+
AL 21:00 IKOWRM 5-3VÉGE
március 27., hétfő
EL 17:15 GYEFTC 5-1VÉGE
  • M4 SPORT
március 28., kedd
SHL 19:00 VAXLHF 
  • SPORT 2
március 29., szerda
EL 18:30 FTCGYE 3-4VÉGE
SHL 19:00 FBKFRÖ 
  • SPORT 2
március 31., péntek
EL 17:15 GYEFTC 
  • M4 SPORT
április 5., szerda
VÁL 17:00 HUNUKR 
április 6., csütörtök
VÁL 18:00 HUNUKR 
Partnerünk
Archívum