Hét év után játszik újra szabad téren az UTE

   

A városligeti hokiünnep második napján az első meccsen a jelenleg ezüstérmes pozícióban álló UTE az utolsó Csíkszeredát fogadja.

Egészen ellentétes előjelekkel készült a szabadtéri csatára a két csapat. Az UTE a Dunarea Galati lehengerlő legyőzése után érkezik, a Csíkszereda pedig a miskolci megsemmisítő vereséggel a tarsolyában. Mindebből azonban óriási hiba lenne arra a következtetésre jutni, hogy itt nem születhet más eredmény, csakis újpesti győzelem. A jó csapatokat az is jellemzi, hogy a sikereket képesek a helyükön kezelni. Az Újpest esetében a vizsga napja csütörtökön érkezik el. A lilák korábban már kétszer arattak 7 gólos győzelmet, mindkétszer a belgrádiak ellen. Az első alkalommal a MAC elleni hazai 6-1-es vereség, másodjára viszont a DVTK elleni hazai 5-3-as győzelem követte. Most következő ellenfelük idén messze nem az a kaliber mint a fent említett két csapat.

A Csíkszereda eddigi szereplése csalódást keltő ez viszont magában hordozza annak a veszélyét, hogy esetleg lebecsülik őket. Ez pedig nagy hiba lenne. Ha Moldovánék általában nem is nyújtják azt, amit tudnak, egy-egy alkalommal akár élcsapatok orra alá is borsot tudnak törni. Semmi ok nincs tehát arra, hogy lebecsüljék őket.

UTEHSC

“Ma nem volt csapatom” – nyilatkozta keserűen a miskolci demoralizáló vereség után Leo Gudas, a Csíkszereda edzője. Hogy két nap alatt lehet-e csodát tenni, azt nem tudjuk, de úgy sejtjük, mindenképpen a miskolcinál sokkal motiváltabb Szereda fog jégre lépni a Városligetben. Kötelezi őket erre szurkolótáboruk is, amely igen nagy számban kíséri el a csapatot a szabadtéri meccsre. Sőt, Dunaszerdahelyről is várnak drukkereket, akik ugyancsak a csíkiak táborát erősítik majd. Biztosan lehet sok mindenre hivatkozni az idei mélyrepülés kapcsán, de mostanra azért egy kicsit soknak tűnik a megalázó kudarcok sorozata,aligha maradhat ez így, a játékosoknak legalább a saját önbecsülésük miatt is a legutóbbi produkciónál többet kell mutatniuk.

“A Galati elleni meccsel nem lehetünk elégedetlenek, a nyolc gól önmagáért beszél – kezdte visszatekintéssel az esélyek latolgatását Szilassy Zoltán, a lilák edzője. – Az ilyen meccseken az a legnehezebb, hogy a csapat végig fenntartsa a megfelelő energiaszintet és koncentrációt. Kedden ezzel nem volt hiba, az elsőtől az utolsó pillanatig domináltuk a mérkőzést, valószínűleg nem túlzás, ha azt mondjuk, nagyjából 80%-ban a galaci védőharmadban folyt a játék. Ez után a győzelem után két dolgot kell nagyon sürgősen elfelejtenünk, egyrészt, hogy mi 7 góllal nyertünk, másrészt, hogy ők 10 góllal kikaptak. Ilyenkor szokott működni a megsebzett vad-effektus is, és a következő alkalommal megtöbbszörözött erővel küzdenek.

Megtiszteltetés, hogy egyike lehetünk annak a 4 MOL ligás csapatnak, amelyik a Városligetben játszhat. Utoljára 2009-ben játszottunk szabadtéri gálameccsen, így nagy az izgalom és a várakozás. Különlegesek lesznek a körülmények, rengeteg szurkolót várunk, sokan lesznek kint a szeredai drukkerek is, nem tehetik meg, hogy előttük ne próbáljanak mindent kiadni magukból. Így nekünk kötelező a figyelem, a koncentráció az első pillanattól az utolsóig. Elvégre ahogy azt salzburgi edzőkollégánk nyilatkozta a szerdai EBEL-meccs előtt, végeredményben mégiscsak 3 pontról van szó. Persze, mi már biztos résztvevői vagyunk a rájátszásnak, de ennél komolyabbak a céljaink, ehhez meg mindenképpen a minél jobb pozíció megszerzése is a feladat. Éppen ezért egy pillanatra sem lazíthatunk, végig nagyon komolyan kell venni ellenfelünket.

A csapatunk háza tájékán az a hír, hogy Sikorcin térdét megműtötték, a napokban kezdheti meg a rehabilitációt, úgy számolunk vele, hogy a rájátszásra lehet ismét egészséges. Pichler Ádám szezonjának vége, a vállát meg kellett műteni, felépülése sokáig tart. Mellettük még két hiányzónk lesz, de az ő távollétük oka minden edző számára örömteli, Pokorny Dávid és Szalma Zsolt az ifjúsági válogatottal Kanadában játszik.”

Újpesti TE–SC Csíkszereda 4-1

   

Izgalmas, változatos, a palánkszerelések miatt hosszadalmas meccset játszott a MOL Liga egyik éllovasa a magukat a Winter Classicra alaposan összeszedő csíkiakkal.

A találkozó kezdetére kétharmadrészt megteltek a városligeti lelátók, nemcsak a lila-fehér, a székely szurkolók is szép számban tették tiszteletüket a MOL ligás Hokibuli-nap első főeseményén. Az első korongbedobás előtt Nyerges Attila személyesen énekelte el a Nélküled című slágert, majd az UTE villámgyorsan nekiesett ellenfelének. A nyomásnak már az első percben meglett az eredménye, Karol Csányi átlövésével szemben tehetetlennek bizonyult Onodi Ottó. A lilák fölénye állandósult, az SC energiáit felemésztette a védekezés, első épkézláb akciójukra a 7. percig kellett várni. Ezzel együtt hiába alakították ki egymás után az ordító az újpestiek, ezek mind kimaradtak, így 1-0-nál mehettek pihenni a küzdő felek. A nyitó harmad amúgy csaknem egy órán át tartott, többször is szerelni kellett a palánkot.

Javítási munkálatokra a második menetben is szükség volt, a játék képe azonban mindenestül megváltozott. Egy másik Csíkszereda korcsolyázott ki a jégre, amely hamarjában át is vette az irányítást, és már-már ráborította a pályát dobogóvárományos ellenfelére. Agilis-viharos támadásaik oly mértékben zavarba hozták az UTE-t, hogy Szilassy Zoltán vezetőedzőnek ki kellett kérni az idejét. Ez sem törte meg az SC-lendületet, megérdemelten egyenlített beleérős találattal Antal Zsombor a 33. percben.

A két tökéletesen ellentétes harmad után az volt a kérdés, ki ragadja magához a kezdeményezést az utolsóban. Az első pillanatok az UTE-éi voltak, majd a túloldalon Egyed hagyott ki ziccert. Aztán jött egy lila előny, amiből Andrej Hebar hatalmas gólt lőtt. A következő ütést egy kapu mögötti kevergetés végén a fiatal Pápa Márton vitte be az 54. percben. A csíkiak ezek után korai kapuslehozatallal próbálták visszaszerezni a veszni látszó fejsze nyelét, ám nem sok örömük tellett ebből, a megszerzett korongot pillanatok alatt a hálóba lőtte Hegyi Ádám, amivel ki is alakult a 4-1-es végeredmény. Az UTE a három menetből kettőt tisztán elvitt, így végül is megérdemelt sikert aratott, illetve pontszámban be is érte az éllovas DVTK-t.

utescc-wc

Fotó: Mudra László (MJSZ)

A harmadik harmadban újra elkezdtünk dolgozni

   

Leo Gudast, a Sportklub vezetőedzőjét erősen megfogta a városligeti Winter Classic-hangulat.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, UTE: “Az első harmadban úgy dolgoztunk, ahogy kell, és ahogy azt el is vártuk a játékosoktól, majd a második harmadra egyfajta fesztiválhangulat lett úrrá a játékosokon. Rettentő gyengék voltunk ebben a szakaszban, többen közönségkorcsolyázást mutattak be, muszáj volt kikérnem az időmet, hogy helyretegyem a játékosokat. Egy kicsit feljavultunk, de végül mégis a szeredaiak szereztek gólt. A harmadik harmadban aztán újra elkezdtünk dolgozni, és két remek egyéni alakítással kétgólos vezetést szereztünk. A Csíkszereda nagyon jól küzdött, hajtós csapat ellen értékes győzelmet arattunk és fontos három pontot szereztünk.”

Leo Gudas, vezetőedző, Csíkszereda: “Nagyon örülök, hogy a két nappal ezelőtti meccshez képest ennyit javult a csapat játéka. Az első harmad nem a miénk volt, de a másodikban sikerült kiegyenlítenünk, sok helyzetünk is volt, jól ment a játék. Sajnos túl sok kiállítást szedtünk össze, és ez megbosszulta magát, egy ilyen helyzet során az ellenfelünk visszavette a vezetést, amelyet már meg is tartott a lefújásig. Nagyon szép környezetben játszottunk, a szabadtéri meccs a fiatalkoromra emlékeztetett, akkor még mi is gyakra játszottunk nyitott pályákom, bár közel sem ennyi néző előtt.”

Erste Liga, Városliget, 2000 néző. Játékvezetők: Haszonits, Németh, Kókai, Soltész.
Sila: 96,6% (Ágoston)
K
Onodi: 93,0% (Ruczuj)
Hegyi, Gröschl, Csányi, Hebar, Ropret
1
Wood, János, Antal Zs., Valchar, Farkas
Huba, Kiss, Pápa, Virág, Tóth
2
Orbán, Korenko, Péter, Szolarjov, Campbell
Nagy N., Kovács, Nemes, Benk, Frolík
3
Papp, Gecse, Moldován, Molnár Z., Bíró
Nagy R., Dömötör, Dósa, Turbucz
4
Bors, Salló, Antal N., Egyed, Rokaly
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Gudas Leo, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:34 UTE Csányi Hebar Ropret
1-1 32:12 SCC Antal Zs. Wood Valchar
2-1 46:13 UTE PP Hebar Ropret Nagy N.
3-1 53:32 UTE Pápa Frolík
4-1 57:46 UTE EN Hegyi
44 Kapura lövések száma 29
6 Kiállításpercek 12

Az UTE–Sportklub képes összefoglalója

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum