Hazai pályán kellenek a pontok a Fehérvárnak

   

Dunaújvárosi győzelmével a Galati beelőzte őket, csütörtökön azt a Brassót fogadják, amely viszont a negyedik helyét védi az Acélbikáktól.

Akárcsak a Galati a rájátszásért, a Brassó is elég jól menekül a negyedik helyért. Amikor már közel vannak az ellenfelek, mindig jön egy bravúrgyőzelem, ráadásul általában ilyenkor botlik a DAB is. A dunaújvárosiak vesztett pontok tekintetében még mindig jobban állnak a Coronánál, de előnyük immár minimális, mindössze 5 pont. Mindehhez nem kellett más, mint hogy Klempáék kedden két pontot hozzanak el a Tüskecsarnokból, Azariék pedig ugyanennyit bukjanak hazai pályán a galaciakkal szemben. Martin Lacroix fiaira csütörtökön máris újabb nagy feladat vár, a Fehérvár otthonából kell minél több pontot elhozniuk, mielőtt pénteken egy akár sorsdöntő fontosságú mérkőzésen csapnának össze az Acélbikákkal. A Brassó jó szériát fut decemberben a MOL Ligában, az eddig lejátszott hat mérkőzésből csak egyet bukott el, azt viszont éppen a DAB ellen, de a MAC mellett legyőzte az UTE-t, a Debrecent, a Fradit és a Csíkszeredát is.

A Fehérvár helyzete sem egyszerű, bár egyelőre saját kezükben a sorsuk. Jelenleg a 8. helyen állnak 35 ponttal. Ezzzel három ponttal előzik a rájátszásról így éppen lecsúszó helyen tanyázó Fradit, míg a 7. helyezett galaciakkal szemben két pont a hátrányuk, amely három meccsen ledolgozhatónak tűnik. De csak akkor, ha e három meccsen ténylegesen is pontot vagy pontokat szereznek, ami a brassóiakkal szemben nem lesz egyszerű feladat. Érdekes módon a Fehérvár számára eddig nem jelentett előnyt a hazai pálya, jobban ment nekik idegenben, ahol két meccsen négy pontot szereztek, míg hazai pályán simán kikaptak 6-3-ra. Sorozatban negyedik raktár utcai meccsükre készülhetnek Viziék, a megelőző három mérkőzés mérlege meglehetősen felemás. Elsőként hosszabbításban kaptak ki a Beogradtól, míg a Debrecen rendes játékidőben győzte le őket, a kettő között viszont bravúrgyőzelmet arattak az UTE felett. A három hazai meccsen szerzett három pont viszont nagyon kevés, ha maguk mögött akarják tudni az említett két legnagyobb ellenfelük közül legalább az egyiket.

Fehérvári Titánok–Corona Brassó 1-5

   

A Brassó második harmadbeli kiváló játékának köszönhetően magabiztosan győzött Székesfehérváron.

Miközben most a figyelem középpontjában a Winter Classic áll, a Titánok fedett pályán fogadták a két napja a MAC otthonában is győzni tudó Brassót. Jó iramban, egy-egy helyzettel indult az összecsapás, ez előrevetítette, hogy milyen első harmadra számíthatunk. Az elején a hazaiak voltak veszélyesebbek. Az 5. percben emberelőnybe is kerültek, de Polc Shupe erőteljes lövését és Hamvai közelijét is bravúrral hárította. Jó 10 perc után kicsit csökkent az iram, de mindkét oldalon maradt a támadóhoki, miközben a kapusok kiváló formát mutattak. A 13. percben kettő az egyben megugrottak a vendégek, de McDonald a kapu mellé lőtte az addigi legnagyobb Corona-helyzetet, míg a másik oldalon Kocsis kétszer is próbálkozhatott, de Polc lett a végállomás. A 18. percben következett a második fehérvári emberelőny, Polc kitartott, leginkább neki volt köszönhető, hogy gól nélkül ért véget ez a játékrész.

A második harmadban megfordult a játék képe. A Brassó sokkal agresszívabban jött ki a szünet után, és a 24. percben Filip góljával megszerezte a vezetést (0-1). Hazai emberelőny következett, Kiss Patrik lövései jelentették a legnagyobb veszélyt a vendégkapura, de ebből a fórból sem sikerült betalálniuk Kocsiséknak. Öt az öt ellen jobb volt a Brassó, a fehérvári támadók csak elvétve jutottak el Polc kapujáig. A 33. percben jött is az újabb vendéggól. Egy McGregor, Klempa, McDonald háromszögelés után utóbbi lőtt a hálóba (0-2). A 37. percben a sárga mezesek is megkapták első emberelőnyüket, és azonnal kihasználták a fórt. Klempa passzolt keresztbe, az érkező McGregor a kapuba lőtt (0-3). Húsz perc még hátravolt, mégis úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés.

A záró harmad elején sem tudtak változtatni játékukon a Titánok, magabiztosan uralta a mérkőzést a Brassó. Egészen a 46. percig, amikor újabb hazai emberelőny következett, és a negyedikből már betaláltak Kroghék. Shupe cselei után Láday lövését védte Polc, de a következő támadásból Shupe már szépített (1-3). Jöttek előre a fehérváriak, de hátul kinyíltak, többször is lezárhatta volna a meccset a vendégcsapat. Ez az 56. percben sikerült, amikor ismét a kiválóan játszó brassói első sor villant, McDonald második találatával visszaállította a háromgólos különbséget (1-4). A végére Korbuly és Bíró Ottó kisebb ökölpárbaja és egy vendéggól maradt. Az 58. percben Klempa 4 gólpassz után maga is betalált, amivel feltette a koronát kiemelkedő teljesítményére (1-5). A Brassó ilyen arányban is megérdemelten győzött, megszilárdítva 4. helyét a tabellán. A Fehérvár maradt nyolcadik.

A Fehérvár nyomott, de kihagyta a helyzeteket

 

A Brassó nem könnyen nyert a Titánok ellen.

Kóger István (vezetőedző, Fehérvári Titánok): Máshogy is alakulhatott volna a mérkőzés, de sajnos a rossz helyzetkihasználásunk miatt vereséget szenvedtünk. Ez volt ma a kulcs, hiába alakítottunk ki sok helyzetet, ki is hagytuk őket, míg az ellenfél remekül használta ki a megingásainkat. Az emberelőnyös játékunk sem volt az igazi, ha az első harmadban betalálunk, amire több lehetőségünk is volt, talán minden másképp alakul.

Marton Lacroix (vezetőedző, Brassó): Nehéz mérkőzés volt, mert a hazaiak a fiatal játékosaik révén nagy nyomás alatt tartottak bennünket. Legalábbis a meccs elején, aztán a második harmadban lőtt góljaink megnyugtatták a csapatomat, ekkor gyorsabbak, hatékonyabbak is voltunk a Fehérvárnál. Fontos győzelmet arattunk, az 5-1 ellenére nem volt ez könnyű összecsapás.

(Forrás: nso.hu)

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 310 néző. Játékvezetők: Varjú, Wolf, Árkovics, Gil.
Lemay: 83,3% (Scola)
K
Polc: 96,9% (Tőke)
Krogh, Reiter A., Kocsis, Just, Pillók
1
Filip, Nagy I., McDonald, McGregor, Klempa
Korbuly, Láday, Hamvai, Shupe, Kiss
2
Imecs, Nagy Cs., Mihály, Gliga, Zabludovszkij
Takács, Szaller, Vizi, Mazzag, Balogh
3
Bors H. F., Bíró O., Molnár, Tranca, Zsók
Szász, Arany, Erdei, Sofron, Tóth
4
Bíró G., Péter Zs., Balázs
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Lacroix Martin, Martinas Adrian
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 23:13 BRA Filip McDonald Klempa
0-2 32:12 BRA McDonald Klempa McGregor
0-3 36:39 BRA PP McGregor Klempa Mihály
1-3 45:45 FHA PP Just Láday Krogh
1-4 55:03 BRA McDonald McGregor Klempa
1-5 57:35 BRA SH Klempa McGregor
32 Kapura lövések száma 30
6 Kiállításpercek 14
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum