Sokan szurkolnak az UTE-nak

   

Magával viheti az UTE a playoffba a DVTK-t és a MAC-ot, ehhez semmi mást nem kell tennie, mint 60 perc alatt legyőznie a Galati-ot.

A meccsre árgus szemekkel fognak figyelni Székesfehérváron, a Ferencvárosnál, Csíkszeredában és Belgrádban is, hiszen ha csak valamelyik előttük állóval valami nagy katasztrófa nem történik, akkor a galaciakkal együtt ez a négy csapat küzd majd az utolsó két kiadó helyért a rájátszásban.

A lilák nyilván minél hamarabb szeretnék megkezdeni a nyugodt felkészülést a kieséses szakaszra, ennek elengedhetetlen feltétele a 3 pont bezsebelése. Nem lesz ez egyszerű feladat a galaci rutinrókák ellen, mert a december egyelőre nem a lilákról szól. Bár betegségek, sérülések is hátráltatták őket, eddigi teljesítményük elmarad a novemberi nagy meneteléstől, ám arra még így is elegendő, hogy biztosan álljanak a dobogón. Legutóbb a Magyar Kupában a tartalékos Titánok ellen láthattuk Sikorcinékat, amint egy könnyed hetessel bosszulják meg a Fehérváron elszenvedett bajnoki vereséget.

A Galati is jó kupaemlékekkel érkezik Újpestre, hiszen a karácsony előtt tartott Román Kupát végül Bushbacherék nyerték meg, nem is akárhogy. A Csíkszereda végig vezetett, a Galati háromgólos hátrányból kezdte az utolsó 20 percet, amelyet végül 5-2-re nyert meg, és ezzel túlórára mentette a meccset. A hosszabbítás az így lélektani előnybe került galaciaké lett, végül úgy nyertek 6-5-re, hogy egyetlen pillanatig nem vezettek a mérkőzés alatt. A kupagyőzelem nyilvánvalóan feldobta a csapatot, amelynek égető szüksége van a pontokra, hiszen nem tett le a MOL Liga rájátszásról. Ráadásul a Titánok hétfőn vereséget szenvedett hazai jégen a Debrecentől, így a jelenleg éppen továbbjutó helyen álló Galati újabb vetélytársat hagyhat el a tabellán, ha pontot, vagy pontokat szerez.

UTE–Dunarea Galati 8-1

   

Könnyed győzelmet aratott az UTE, amely az újabb három pont bezsebelésével matematikailag is biztosította saját maga és a DVTK Jegesmedvék részvételét a rájátszásban.

A végeredményhez képest nem indult túl jól a meccs a lilák számára, az első harmad legelején kimaradt egy emberelőny, majd a hetedik percben egy rávezetés is, de a harmad feléhez közeledve megtört a jég és második előnyét már gólra váltotta Szilassy Zoltán csapata, Benk András volt a befejező ember. Még a harmad vége előtt kettőre növelte előnyét a hazai csapat, amely a második játékrészt is nagy elánnal kezdte, így a 23. percre már 4-0 állt az eredményjelzőn. Frolík duplázott, Nemes két gólpasszt adott és Hebar sem akart kimaradni a gólszerzők sorából. A vendégek nem sok vizet zavartak, harmadik előnyüket azonban már gólra váltották a 48. percben. Ez azonban csak olaj volt a tűzre, sorra lőtték ezt követően a gólokat Benkék, Kovács Attila pályafutása első MOL ligás találatát szerezte, a fiatal hátvédnek ez volt a 24. mérkőzése a felnőttek között. Benk is duplázott, ő végül négy ponttal zárt, de betalált Nilan Nagy és Anze Ropret is. A vége 8-1 lett, az UTE is csatlakozott a 60 pont feletti csapatok társaságához, már 62 egységük van.

Erste Liga, Megyeri út, 268 néző. Játékvezetők: Kincses, Németh, Soós, Pálkövi.
Ágoston: 94,7% (Sila)
K
Lakosil: 87,7% (Popa B.)
Hegyi, Gröschl, Csányi, Hebar, Ropret
1
Flinta, Raszulov, Rusnák, Popa A., Krajci
Huba, Kiss, Nemes, Benk, Frolík
2
Tamás, Góga, Lőrincz, Bushbacher, Pál Z.
Nagy N., Kovács, Pápa, Virág, Turbucz
3
Pál Zs., Bednár, Hildebrand, Neagos, Mihály
Nagy R., Dömötör, Dósa, Tóth
4
Munteanu A. I.
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Trandafir Marius
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:36 UTE PP Benk Hegyi Ropret
2-0 15:00 UTE Frolík Benk Nemes
3-0 20:45 UTE Frolík Nemes
4-0 22:16 UTE Hebar Kiss Huba
4-1 47:09 GAL PP Bednár Bushbacher
5-1 48:08 UTE Kovács Benk Ropret
6-1 53:09 UTE PP Benk Kiss Huba
7-1 55:11 UTE PP Nagy N. Ropret Csányi
8-1 58:43 UTE Ropret Hegyi
65 Kapura lövések száma 19
6 Kiállításpercek 8

Az UTE–Galac képes összefoglalója

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum