Meddig juthat Európa?

 

A torna alkalmi válogatottja bejutott a legjobb négy közé a Világkupán. A svédek ellen minden tudományukra szüksége lesz Hossáéknak.

Ha van üde színfoltja és meglepetése a Világkupának, akkor az mindenképpen az Európa-válogatott. A nyolc országból összerakott gárda sokszínűségével és eltérő stílusával mindenkit meglepett, minden várakozást felülmúlt, bejutott a legjobb négy közé. Most az ellen a Svédország ellen készülnek, amelyet az utolsó felkészülési meccsen 6-2-re kiütöttek. Reális esélyük van tehát a fináléba jutásra. Megpróbáljuk összeszedni, min múlhat ez.

Elsősorban a Gaborik, Zuccarello, Nielsen tengelyen, amely várakozáson felül teljesít. A szlovák és a norvég zseni lehúzott már néhány szezont egymás mellett a Rangersben, Krueger mester nem véletlenül rakta őket egy sorba. A másik főszereplő a kapus, Jaroslav Halak lehet, aki kirobbanthatatlan a vasak közül. A Kanada elleni vereséggel együtt is elképesztőek a mutatói: kettő alatt van a meccsenként kapottgól-átlaga, és a lövések 94,6%-át megfogta a szlovák. Ami aggodalomra adhat okot, az mindenképpen az emberelőnyös játék. Akárcsak Ovecskinék, Kopitarék sem találtak még be létszámfölényes helyzetben. Ha hozzávesszük, hogy a svédek 12-ből 11-et kivédekeztek, akkor kijelenthető, hogy az 5 a 4 elleni játék döntő lesz az európai csapat szemszögéből.

swe te wch2016

A svédeknél Oliver Ekman-Larsson és Carl Hagelin is elmondta, borzasztóan fűti őket a visszavágás vágya a négygólos vereségéért. Mire kell figyelniük az európaiaknak, hogy elkerüljék ezt? Először is arra, hogy a svédek remekül működnek csapatként. Húzóemberek természetesen vannak, elsősorban Karlsson és Backström, de első számú gólfelelősük nincs. Egyelőre kétgólos játékos sincs köztük, amire mondhatjuk, hogy megvan a balansz a sorok között, vagyis bárki, bármikor képes előlépni, hogy gólt szerezzen. Döntően befolyásolhatja a végeredményt a két kapus teljesítménye, ugyanis  Lundqvist mellett sem lehet elmenni szó nélkül. Ő még jobb mutatókkal rendelkezik, mint kollégája, ugyanúgy kettő alatt van az átlaga, de százalékos teljesítménye majdnem egy egésszel magasabb: 95,3%. A svéd válogatott ugyanazzal a gonddal küzd, amivel ellenfele, azaz az emberelőnyös játék hatékonyságával. Sedinék a tucat lehetőségből csak egyet váltottak gólra. Szintén érdemes figyelni a svédek harmadik sorára, amely eddig többnyire sikeresen hatástalanította az ellenfelek első egységét, Ovecskinéket és McDavidéket is.

A mérkőzés este hét órakor kezdődik, a Spíler Tv élőben közvetíti.

A várható kezdőcsapatok:

TEAM EUROPE
Tomas Tatar ? Anze Kopitar ? Marian Hossa
Marian Gaborik ? Frans Nielsen ? Mats Zuccarello
Tobias Rieder ? Leon Draisaitl ? Nino Niederreiter
Thomas Vanek ? Pierre-Edouard Bellemare ? Jannik Hansen

Andrej Sekera ? Zdeno Chara
Roman Josi ? Dennis Seidenberg
Mark Streit ? Christian Ehrhoff

Jaroslav Halak

SVÉDORSZÁG
Daniel Sedin ? Henrik Sedin ? Loui Eriksson
Filip Forsberg ? Nicklas Backstrom ? Patric Hornqvist
Carl Hagelin ? Marcus Kruger ? Jakob Silfverberg
Gabriel Landeskog ? Patrik Berglund ? Carl Soderberg

Mattias Ekholm ? Erik Karlsson
Victor Hedman ? Anton Stralman
Oliver Ekman-Larsson ? Niklas Hjalmarsson

Henrik Lundqvist

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum