A London Knights minden idők egyik legjobb juniorcsapata

 

A Rouyn-Noranda Huskies csapatát minden dicséret megilleti, hosszabbításra kényszerítették Marneréket a Memorial Cup döntőjében, ilyesmi két hónapja senkinek sem sikerült.

Nagyon ritkán látható fölénnyel nyerte a kanadai juniorligát az OHL-es London Knights. A rájátszás mindhárom párharcát söpréssel nyerte, a négyes döntőbe 13-as veretlenségi szériával érkezett. A Red Deerben rendezett tornán a házigazdákon túl a Brandon Wheat Kings és Rouyn-Noranda Huskies várt rájuk, előbbi a WHL, utóbbi a QMJHL győztese. Jellemző módon a három csoportmeccsen 20-5-ös gólaránnyal lépett túl az OHL bajnoka, a London Knights, melyben jövőbeni nagy reménységek egész sora játszik.

Közülük is kiemelkedik Mitch Marner, a Toronto reménysége, aki 20 playoff-meccs óta tartó pontszerző szériában van, a döntő négy meccsén nem kevesebb, mint 14 pontot szerzett. 12 asszisztja eggyel kevesebb, mint Dan Hodgson 31 éves gólpassz-rekordja. Marner három egyéni trófeát gyűjtött be idén, megkapta az OHL legkitűnőbb játékosának járó Red Tilson Trophyt, akárcsak az OHL rájátszása MVP-jének járó, Wayne Gretzkyről elnevezett díját és nem meglepő módon a CHL-döntő legértékesebb játékosának járó Stafford Smythe Memorial Trophyt is neki ítélték. A 180 centis, 74 kilós csatár harmadik szezonját tölti az OHL-ben, 184 meccsen 301 pontot gyűjtött.

A játékos kapcsán máris az NHL-ről beszélnek, a játékost a Toronto draftolta tavaly az első kör negyedik helyén. Egyedül az a kérdés, hogy fizikai adottságai lehetővé teszik-e számára, hogy megállja a helyét a felnőttek között. Ez annál is fontosabb, mivel a CHL és az NHL közötti szabályok szerint topligás csapat csak akkor viheti el az érvényes szerződéssel rendelkező juniort, ha valóban a legnagyobbak között biztosít számára játéklehetőséget. Babcockék minden bizonnyal tesznek egy próbát Marnerrel, de ha nem válik be, akkor sem küldhetik az AHL-be, egy évre vissza kell térnie a juniorok közé. A szabály értelme nyilvánvalóan a CHL érdekeinek védelme, egyik ligának sem tenne jót, ha minden évben elvinnék a 30 legjobb játékosát.

knights

A Knights csapatában nem Marner az egyetlen hatalmas tehetség. Ott van például a döntő hőse, Matthew Tkachuk, aki két gólt is szerzett a Rouyn-Noranda Huskies ellen, közte a hosszabbítás 8. percében a mindent eldöntő találatot is. Az NHL-es ikon, Keith Tkachuk fia, négy meccsen 5 gólt és 3 asszisztot szerzett. De figyelemre méltó teljesítményt nyújtott Christian Dvorak is, aki négy meccsen 12 pontot szerzett, képünk jobb oldalán Marnerrel együtt emeli magasba a trófeát. Vagy a finn hátvédtehetség, Olli Juolevi, aki 7 assziszttal zárt. Ilyen játékoskerettel nem meglepő, hogy a Knights a valaha volt legjobb juniorcsapatok közé lépett. Közéjük számít ugyanennek az egyesületnek a 2005-ös évfolyama, amely mai napig tartja a rekordot a legtöbb győzelem (59), a legtöbb pont (120) és a legjobb hatékonysági mutató (88,2%) kategóriájában. Abban a csapatban olyan játékosok kergették a pakkot, mint Corey Perry, Dave Bolland, Robbie Schremp, Brandon Prust, Dan Girardi, Marc Methot vagy Danny Syvret. Corey Perry ugyanazt a három egyéni címet nyerte, mint Marner.

Ezek után minden dicséret megilleti a Rouyn-Noranda Huskiest, amiért maximális erőbedobásra késztették a Londont, amely csak hosszabbításban tudott győzni. Azok után, hogy a csoportkörben 5-2-re verték őket, ez mindenképpen megsüvegelendő teljesítmény.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum