Spiller az MTK-nál és Vancouverben

 

A Sport Tv jégkorongos szakkommentátora újra sportvezetői szerepet vállal. Három téma egy cikkben.

MTK

“Közvetlenül a krakkói vb előtt ? és a TAO-pályázatok beadása előtt ? az MTK vezetése megkért, hogy próbáljunk életet lehelni a jégkorongszakosztályba, és segítsek ebben ? mondta Spiller István a Jégkorongblognak. ? Nagy kihívás, hiszen egy kis szakosztályról van szó, de amikor a Vasas szakosztály-igazgatója voltam, akkor ? döntő részben a remek segítőimnek köszönhetően ? sikerült októbertől áprilisig 70-ről 240-re felduzzasztani a létszámot. Persze, a Vasasnak két pályája van Káposztásmegyeren, és nem kell osztoznia más klubokkal a jégfelületen.

Az MTK alapvetően más, de itt is több gyerekre lenne szükség. A TAO-pályázatban jeleztük: a meglévő erzsébeti bázist is kibővítenénk, és beindulna a képzés, toborzás a Gepárd-pályán is. Volt terv a Budai Bocsokkal való együttműködésre is, de ez az elmúlt napok, hetek történéseinek tükrében veszni fog.

Szeretnénk olyan gyerekeket is megnyerni U12-ben, U14-ben és U16-ban, akik máshol a reméltnél kevesebb játéklehetőséget kapnak. Edzhetnének az anyaklubjaikban, de mondjuk, nálunk játszanának meccseket. Több klubbal is egyeztettünk a közös csapatokról, de látni kell, hogy szinte minden nagy klubban az augusztus végi edzőtáborok végén közlik, hogy kikre számítanak, kik keressenek új csapatok, vagy kiknek keresnek új csapatot.

A lényeg, csábítani nem akarunk, de tudják meg az érdekeltek, hogy nálunk lenne elegendő játéklehetőség nagy pályán is.”

Vancouver

“A nyáron lehetőségem lesz Vancouverben, illetve annak vonzáskörzetében kapusedzőtáborban edzőként (instruktorként) AHL-es kapusokkal együttműködni. A táborban olyan kapusok lesznek, akik alapvetően AHL-es klubok kötelékébe tartoznak, de akár már néhány NHL-meccsen is szerepelhettek.

Úgy kerülhettem ide, hogy az egyik nyári edzőtáborban az egyik kanadai kapusedzőnek megmutattam, hogy sok tízezer ? azaz nagyszámú ?, takarásból leadott lövést kielemeztem. Nem akarok senkit untatni ezzel, de a rendszer lényege, hogy ha a kapus tudja, érzékeli, hogy bal vagy jobb kezes játékos lövi el a korongot a harmad bizonyos szektorából, akkor nagyon nagy valószínűséggel tudja, hová fog tartani a korong, így megnő a védési lehetőség esélye. És a védőkkel való kommunikáció, az ő helyezkedésük irányítása is hozzátartozik ezekhez. Így kapusedzésre is érdemes meghívni a védőket, hogy hatékonyabb legyen a csapat védőmunkája.”

Krakkó?Szentpétervár

“Mondani sem kell, mekkora boldogságot okozott az országnak, hogy a fiúk feljutottak az élvonalba. Az adrenalin azóta is tart bennem, nagy megtiszteltetés, hogy ilyen mérkőzéseket közvetíthetek, tudósíthatok róluk. Fantasztikus élmény volt már Szapporó is, ám Krakkóban az óriási magyar szurkolói létszám miatt különös íze volt a sikernek. A 2008-as és a most áprilisi feljutástól ?repdesek?. Azóta is.

A fiúkon (és a szakmai stábon) pedig azt érzem, hogy jövőre bennmaradunk. Vagy a németeket, vagy a franciákat (vagy mindkét riválist) elkapjuk.

Tényleg fantasztikus érzés ennek a közösségnek a része lenni, csodálatos emberek.”

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum