Magamról

“Ha már mi, kapusok, állandóan nyomás alatt vagyunk, legalább élvezzük?”

A kapus egy külön személyiség a csapaton belül. Külön törődést, figyelmet igényel. Speciális edzésekre van szüksége, jégen, szárazon, elméletben, és mentálisan is nagyon-nagyon erősnek kell lennie.

Ahhoz, hogy mindig a topon legyen ? vagy annak a közelében ?, állandóan képeznie kell magát, és mindig többet kell edzenie, mint a mezőnyjátékosoknak.

Nehéz szakma, de gyönyörű. A kapusok a legügyesebbek, a leggyorsabbak, a legfelkészültebbek, a legbátrabbak. Tartást kell adniuk a többieknek, hogy a csapatának legyen esélye a győzelemre.

A kapusok szinte mindig nyomás alatt vannak. Edzésem sem jó, ha állandóan megtréfálják furfangos lövésekkel, cselekkel. Az augusztusi felkészülési meccsen sem szeretnek félpályás gólt kapni, vagy a sarokból potyát. Ha erősebb a rivális, akkor is ?védje ki az ellenfél szemét?, ha gyengébb, akkor meg ne kapjon gólt, húzza le a rolót. Az elődöntőben és a fináléban meg legyen hős.

Abban szeretnék segíteni, hogy a kapusok legyenek a legjobbak. Kapusként több mint három évtized, edzőként bő egy évtized áll mögöttem. Igyekeztem mindig tanulni, itthon, külföldön, Szlovákiában, Kanadában, Finnországban. Bármerre jártam, kapusként, edzőként vagy újságíró-szakkommentátorként.

Spiller Goalie

Edzhettem együtt NHL-es kapusokkal és mezőnyjátékosokkal, dolgozhattam NHL-es klubnál. Aztán később már edzőként segíthettem őket: NHL-es, AHL-es, WHL-es, magyar felnőtt és korosztályos válogatott kapusokat. Dolgozhattam együtt kanadai és finn szakemberekkel, NHL-es kapusedzőkkel, és természetesen a remek itthoni szakemberekkel is.

Minden kollegától és kapustól lehet tanulni valamit. Nyitott szemmel kell járni, figyelni kell az új stílusokat, a sztárokat, miként készülnek edzésre, mérkőzésre, Stanley Kupa-döntőre, olimpiai fináléra. Sokszor adatott meg, hogy a helyszínen láthassam őket.

Szeretnék segíteni jégen, szárazon, elméletben és abban is, hogy mentálisan legyen erős a kapus. Várja a bevetését, várja, hogy a meccs közben és a végén őt is ünnepelhessék. Persze tegye mindezt nagy kedvvel, harci szellemmel, örömmel. Mert ne felejtsük el: ez játék! Még ha olykor nagy a tét?

spiller goalie

Az oldalon rendszeresen jelentkezem majd videókkal, napi okosságokkal, tanácsokkal, érdekességekkel.

Lesznek visszatérő témák: például miként legyen erős lelkileg a gyerek, ne féljen a meccstől, a kihívásoktól. Természetesen lehet hozzám fordulni tanácsokért. Legyen az a védéssel, a felszereléssel vagy bármi mással kapcsolatos. Tudok segíteni hazai és külföldi edzőtáborok kapcsán is. Nyaranta Kanadában (Vancouver és környéke) vagyok kapusedző, így tudok segíteni ez ügyben is.

Továbbiakban figyeljük a Spiller Goalie-t!

Hajrá kapusok!

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum