James Hagens vezeti a 2025-ös draftlistát

 

A Boston College csatára mellett bemutatjuk, hogy kik lehetnek a jövő évi börze legjobbjai.

Alig két héttel azután, hogy befejeződött az NHL 2024-es draftja, máris kijött az első rangsor a 2025-ben elérhető játékosoktól. A lista élén egyelőre James Hagens áll, de az ő első helye korántsem olyan betonbiztos, mint most volt Macklin Celebrinié, vagy tavaly Connor Bedardé, vagy éppen 2015-ben Connor McDavidé. A 2006-ban született csatárral együtt összesen 10 játékost veszünk górcső alá: 4 kanadait, 3 amerikait, 2 svédet és 1 oroszt.

James Hagens
center, Boston College, NCAA

Hagens egyértelműen az USA Hockey National Team Development Program legjobb játékosa ebben a szezonban. A korcsolyázás és a skillek olyan dinamikus kombinációjával rendelkezik, amely olyan játékosokra emlékeztet, mint Jack Hughes, akik nemrégiben szintén végigjárta ezt a programot. Hagens szélsőmunkája magas színvonalú és a ha teret kap, szinte megfoghatatlan. Kiváló góllövő és elit játékmester, így megvan benne a potenciál, hogy az NHL-ben első számú centerévé váljon.

james hagens

Anton Frondell
center, Djurgårdens IF J20, J20 Nationell

Frondell kiemelkedett idén a svéd juniorok közül, amit igazol, hogy egyrészt 16 évesen az U20-as bajnokságban 29 meccsen 39 pontot (18+21) szerzett, másrészt az U18-as válogatott legjobbja volt, végezetül 9 találkozón lehetőséget kapott a svéd másodosztályban, az Allsvenskanban. Koronggal és anélkül is végtelenül könnyed és gyors a mozgása. Magas játékintelligenciával és elképesztően pontos lövésekkel rendelkezik, ami abszolút top hatos játékossá teheti az NHL-ben. Nem lenne meglepetés ha ő lenne az, aki Hagenst végül letaszítja a trónról.

Ivan Rjabkin
center, Dinamo Moszkva, MHL

Rjabkin már 16 évesen is meghatározó játékos volt az orosz junioroknál, nem véletlen, hogy minden szegmensben megfelel a játékosmegfigyelők elvárásainak. Remekül korcsolyázik, kiváló a térlátása és bármikor képes improvizálni a koronggal. Jellemző rá, hogy preferálja a nehezebb, kiszámíthatatlanabb passzokat, de ezeket könnyedén meg is oldja. A fizikai hokitól sem riad meg, bármikor használja a testét a korong megszerzéséhez.

Matthew Schaefer
hátvéd, Erie Otters, OHL

Minden listát figyelembe véve jelenleg a legmagasabban rangsorolt hátvéd. Schaefer a 2023-as OHL-draft 1/1-es játékosa volt, köszönhetően átlagon felüli playmaker képességeinek és bámulatosan jó védekezésének, amely még ettől is eggyel magasabb polcon van. A legfőbb erénye a korcsolyázása, a területek és a folyosók lezárása Abszolút two-way bekk, aki egyértelműen NHL-szinten van, és akit a draft után minden bizonnyal azonnal be lehet dobni a mélyvízbe.

Porter Martone
csatár, Mississauga Steelheads, OHL

Az idei drafton rengeteg hasonló testmérettel (77 kg, 191 cm) rendelkező játékost választottak ki, mint Martone, aki követni fogja jövőre ezt a trendet. A 17 éves jobbszélső 33 góllal és 71 ponttal zárt a szezont, amihez még 17 egységet tett hozzá az U18-as világbajnokságon. A méret, a tempó és a skillek tökéletes elegye jellemzi, ezeknek a kombinációja pedig igazi elit erőcsatárrá teheti.

Michael Misa
center, Saginaw Spirit, OHL

Képességeiről mindent elmond, hogy 15 évesen külön engedéllyel mehetett az OHL-draftra, ahol a Saginaw Spirit el is vitte a legelső helyen. Egy minden tekintetben támadó felfogású játékos, aki az alapszakaszban 51 góllal és 131 ponttal zárt, a Memorial Cup megszerzéséhez pedig 5 gólpasszal. Abszolút csapatjátékos. Gyilkosan pontos befejezései vannak, de van szíve leadni egy még kedvezőbb befejezés lehetőségéért. Minden tekintetben NHL-szintű játékos, ám a védekezésén még javítania kell.

Michael-Misa-Sagina-Spirit-1040x572

Logan Hensler
hátvéd, U.S. National U18 Team, NTDP

Az amerikai hokiakadémiáról kikerülő bekk minden edző álma lehet, hiszen abszolút kétirányúnak ígérkezik. Képes arra, hogy támadó harmadban mozgassa a csapatát és gólhelyzetet teremtsen, akár előnyben, akár egyenlő létszám mellett. Inkább előkészítő szerepkörben használható, mint befejezőben. Méretének, magasságának és a mozgásának a kombinációja lehetővé teszi számára, hogy könnyedén megakadályozza az ellenfél támadásépítését. Az biztos, hogy ha jövőre draftolják, akkor a 2025/26-os idényben a Wisconsin Egyetem csapatát fogja erősíteni.

Roger McQueen
csatár, Brandon Wheat Kings, WHL

McQueen eszköztára magáért beszél. Ő egy 180 centis, remekül korizó center, aki átlagon felüli támadó képességekkel rendelkezik. A jövő évi draft egyik legtechnikásabb és legjobb korongkezelője, ráadásul a fizikai adottságait is kihasználja a támadózóna minden szegletében. Egyetlen hátránya, hogy nem tud konzisztens lenni, pedig a WHL-ben mutatott pont/meccs átlaga nem árulná el.

Jakob Ihs Wozniak
jobbszélső, Luleå HF J20, J20 Nationell

A képességeiről mindent elárul az a tény, hogy 16 évesen a J20-as bajnokságban 36 meccsen 50 pont (22+28) került a neve mellé. 190 centis magassága és 84 kilós méretei ellenére rendkívül robbanékony és gyors. Ezt ki is használja: hihetetlen lövőerővel rendelkezik, ami a kapusok bánatára pontossággal is párosul. Az egyetlen hátránya, hogy ezeket a testi adottságát egyelőre nem kamatoztatja, fizikálisan többet várnak tőle.

Malcolm Spence
balszélső, Erie Otters, OHL

Az Erie csatára gyakorlatilag pont/meccs (62/66) átlagot hozott a bajnokságban, az U18-as világbajnokságon idején pedig már meg is volt az egyes átlaga (7/7) az aranyérmet szerző válogatottban. Dinamikusság és kitartás jellemzi, ebből kifolyólag gyakorlatilag a végtelenségig terhelhető. Rengeteg csatát nyer meg a semleges zónában, amiből rengeteget kamatoztatott mindkét csapata. Higgadt, a megszerzett korongot nem szórja el, kiváló helyzetfelismeréssel rendelkezik és remek előkészítő.

Cimkék: ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 2-5VÉGE
VB 16:20 SWEFRA 3-1VÉGE
VB 20:20 FINDEN 3-1VÉGE
  • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 3-1VÉGE
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 2-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 3-6VÉGE
VB 16:20 CANCZE 4-3 HVÉGE
  • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 3-6VÉGE
VB 20:20 FINSUI 1-3VÉGE
VB 20:20 SWESVK 6-1VÉGE
  • SPORT 1
május 23., csütörtök
VB 16:20 CANSVK 6-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 16:20 SUIGER 3-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:20 SWEFIN 2-1 HVÉGE
  • AMC MIKRO
VB 20:20 USACZE 0-1VÉGE
  • SPORT 2
május 25., szombat
VB 14:20 SWECZE 3-7VÉGE
  • SPORT 2
VB 18:20 CANSUI 2-3 BVÉGE
  • SPORT 2
május 26., vasárnap
VB 15:20 SWECAN 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:20 SUICZE 0-2VÉGE
  • SPORT 2