DEAC–UTE 5-2

   

A hazaiak a két gólt ütő, egy gólpasszt kiosztó Bucskin vezérletével otthon tartották a pontokat, és elmozdultak az utolsó helyről. Az UTE zsinórban harmadik meccsén szenvedett vereséget.

A hazaiaknál lábsérülés miatt hiányzott Usnyev, így Jakabfy Sámuel csúszott fel a harmadik bekkpárba, miközben Vojtech Klozt még nem nevezte a mérkőzésre a szakvezetés. Az Újpestnél 10 mérkőzést követően visszatért Kyle Just: a rutinos észak-amerikai támadó Kiss Patrik és Laskawy Ferenc között centerezett a második sorban, míg Sam Coatta, Nádasy, Szabó Rácz és Kovács Viktor másodedző nem tudta vállalni az összecsapást, Balázsi Márton hátvéd helyett centert játszott a negyedik egység közepén. Mindkét együttes másodszámú kapusának adta a mérkőzést: Szeles Martin és Sági Máté kezdett a vasak között.

Az első helyzet Jeliszejenko előtt adódott, majd szép csendben az UTE vette át a kezdeményezést. A 8. percben érkezett az első kiállítás, az UTE hiába lőtte Szeles kapuját, a gól nem volt benne a játékukban. A kiegészülést követően feljött a DEAC, oda-vissza hoki alakult ki a pályán. A 17. percben Jeliszejenko lövése a kapu karimájára pattant, majd Bucskin lőhetett közelről, Sági bravúrral hárított. A következő minutumban elcserélte magát az Újpest, már majdnem lejárt a két perces kisbüntetést, amikor Szmirnov keresztpasszát Bucskin egy állítást követően bebombázta a rövid felsőbe, a Sági kulacsa le is repült a háló tetejéről, 1-0. A 26 lövést, de kevés minőségi helyzetet hozó harmad egy újabb újpesti kiállítással ért végett.

A második játékrész elején Kiss Dánielék kivédekezték az áthúzódó kisbüntetést, majd Laskawy álomszerű passzából Szabó Dániel egyenlíthetett volna. A 26. percben Szmirnov ült ki magasbotért, a fórt jól játszották meg a fővárosiak: Metsavainio passzolt le az alapvonalnál helyezkedő Tialának, a házi pontkirály egy fordulást követően eltette a korongot Szeles mellett, 1-1. A gól felpörgette az UTE-t, egyre több helyzetet alakítottak ki a hazai kapu előtt. A 32. perben Tiala szúrt bele egy kékvonalas löbbölésbe, és bár a korong becsúszott a DEAC kapujába, a játékvezetők jogosan, magasbot címszó alatt annulálták a találatot. A 33. percben Kovács Alex ülhetett ki, a harmadik emberelőnyéből pedig második gólját ütötte a hajdúsági alakulat: egy figura végén Bucskin lőhetett, a korong Szabó Dánielen irányt váltva a kapuba vágódott, 2-1. Támadásban maradt a DEAC, egy újabb újpesti kiállítás során Bucskin nagyobbnál nagyobb bombákat eresztett meg, az egyik a vason csattant, majd Szmirnov ismétlését bravúrral védte Sági. A kiegészülést követően már a lilák kapusa sem segíthetett, Bucskin menetrend szerinti lövése elkerülte volna kaput ám Szmirnov jól tette bele botját, Sági tehetetlen volt, 3-1. A játékrész hajrájában az UTE is kapott egy emberelőnyt, Nyqvisték nem tudtak veszélyes akciót kialakítani.

A harmadik felvonás is Bucskin lövéssel indult, Mihalik András lekészítését követően tüzelhetett a fehérorosz, Sági bárddal védett, majd a következő akciónál is az újpesti portáson múlott hogy nem nőtt tovább a hazai vezetés. A 45. percben Silfver lépett fel egy támadáshoz, a DEAC lefordult a helyén, Jeliszejenko akcióját követően Dobmayernek csupán pár centiről kellett volna behúznia korongot az üresen tátongó kapuba, ám Sági földöntúli bravúrral visszaért és lepkéssel elkapta a játékszert. A folytatásban a remekül védő Szeles fejvédővel hárított egy középtávolit. Az 51. percben Bucskin ütött oda Justnak, a megítélt kiállítást azonnal ki is használta az UTE: Silfver távoli lövésébe Benk tette bele az ütőjét a kapu előtt, a korong becsúszott Szeles mamutja mellett, 3-2. Ismét a vendégek vették át az irányítást, a nagy gólhelyzet azonban váratott magára, Metsavainio lövését sisakkal tolta ki Szeles. Az 57. percben azonban egy szerencsés találattal lezárta a mérkőzést a DEAC: Dobmayer kékvonalas lövése Rétfalvi korcsolyájáról vagy ütőjéről a kapuba pattant, 4-2. Markus Juurikkala mester lehívta kapusát, nyolc másodperccel a vége előtt Mingazov saját harmadából emelve, üres kapura beállította az 5-2-es végeredményt.

A DEAC 5-2-re megnyerte a mérkőzést és a Dunaújvárost megelőzve elmozdult az utolsó helyről, míg az UTE nem tudta kihasználni a GYHK botlását. A két együttes legközelebb kedden játszik, amikor is Magyar Kupa visszavágót vívnak egymással, szintén Debrecenben.

Bucskin DEAC UTE

Fotó: DEAC

Nem tudtunk azt a szintet nyújtani, amit szerettünk volna

   

A DEAC–UTE meccs vezetőedzői nyilatkozatai.

Vaszjunyin Artyom, vezetőedző, DEAC:  ”Hasonló meccsre számítottunk. Örülök, hogy már meccsek óta sikerül kevés gólon tartani az ellenfelünket. Ezt az Újpestet nem egyszerű, nagyon jól dolgoznak elöl a támadóharmadban. Végre, ahogy beszéltük, sikerült gólokat szereznünk. Bár ha megnézzük a második vagy a harmadik harmadban a helyzeteinket, több gólt is lőhettünk volna. Mégse legyünk telhetetlenek. Kedden egy teljesen más mérkőzés következik, ahol kezdődik minden elölről.”

Markus Juurikkala, vezetőedző, UTE: “Nem tudtunk azt a szintet nyújtani, amit szerettünk volna. Néha-néha jól játszottunk, de a teljes mérkőzésre ez nem igaz. Nem tudtunk 60 percen keresztül jól játszani. Gratulálok az ellenfélnek, nagyon jól kihasználták az emberelőnyöket. Úgy gondolom, hogy ez volt a fő különbség. Mi is szereztünk gól előnyben, de az 5-5 elleni helyzeteinket jobban ki kell használnunk.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 2023. nov. 19., vasárnap.
Szeles: 95,0% (Hetényi)
K
Sági: 89,6% (Rajna)
Mingazov, Dobmayer, Bucskin, Szmirnov, Novotny
1
Silfver, Nyquist, Tiala, Metsavainio, Saarelainen
Jakabfy S., Krollis, Jeliszejenko, Hári, Vasziljev
2
Pokornyi, Szabó, Kiss P., Just, Laskawy
Bukor, Jakabfy Cs., Koblar, Rétfalvi, Molnár
3
Tornyai, Kiss D., Kovács A., Benk, Simon L.
Kozma, Mazzag, Mihalik A., Mihalik G.
4
Kovács S., Balázsi, Lőczi
Vaszjunyin Artyom, Berta Ákos
E
Markus Juurikkala, Kovács Viktor László
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 19:06 DEB PP Bucskin Krollis Novotny
1-1 26:35 UTE PP Tiala Metsavainio
2-1 33:52 DEB PP Bucskin Novotny Krollis
3-1 36:50 DEB Szmirnov Bucskin Novotny
3-2 50:03 UTE PP Benk Silfver Kovács A.
4-2 56:16 DEB Rétfalvi Dobmayer Molnár
5-2 59:52 DEB Mingazov
48 Kapura lövések száma 40
0 Kiállításpercek 0

Bucskin megröptette Sági kulacsát

   

A DEAC–UTE videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
december 5., kedd
ICEHL 19:15 AVSVOR 5-4VÉGE
AL 21:00 IKOWRM 4-1VÉGE
december 6., szerda
AL 19:40 FTCSZG 9-2VÉGE
AL 20:00 VASLHL 4-8VÉGE
december 7., csütörtök
EL 17:30 BRADAB 3-2VÉGE
december 8., péntek
EL 17:30 GYEDAB 3-6VÉGE
EL 18:30 MISDEB 3-4 BVÉGE
EL 18:40 BJAFTC 3-2 HVÉGE
ICEHL 19:15 AVSASI 4-2VÉGE
AL 20:30 LHLOHA 8-4VÉGE
AL 20:45 WRMETO 2-9VÉGE
december 9., szombat
AL 19:00 SZGIKO INFO
AL 19:30 SPCFTC INFO
december 10., vasárnap
ICEHL 16:00 PUSAVS 
VB20 16:00 HUNKAZ 
EL 16:30 BRAGYE 
EL 17:00 UTEDEB 
EL 17:30 SCCDAB 
EL 18:00 MISFTC 
december 11., hétfő
VB20 19:30 HUNAUT 
Partnerünk
Archívum