Máris itt a harmadik székely rangadó

   

Vendégségbe utazik az Erste Liga tabelláját holtversenyben vezető GYHK és UTE: a címvédő az újjáépülő Csíkszeredához látogat, míg a lila-fehérek a sereghajtó DEAC-nál vendégeskednek tévés mérkőzésen.

Magyarországi idő szerint 17:30-kor székely rangadót rendeznek a Vákár Lajos Műjégpályán, a nyolcadik Csíkszereda fogadja a tabellát az UTE-val holtversenyben vezető Gyergyói HK-t. A Sportklub kerek két hét után játszik ismét Erste ligás mérkőzést, a november 4-én kinevezett Novák vezetőedző irányítása alatt eddig még csak egy találkozón léptek jégre Ládayék, akkor a Brassó ellen végig vezetve 5-3-as sikerrel léptek feljebb a táblázaton. David Levin 1+2 ponttal vette ki a részét a Corona felett aratott győzelemből, míg Karel Kubát gólpasszal tért vissza második csíki kalandjára, 24 játékpercével ő volt a Sportklub legtöbbet foglalkoztatott játékosa, a Rokaly testvéreknek ezzel szemben alig jutott 5-5 percnyi jégidő. A válogatott szünet alatt új kapust szerződtetett a Szereda, Matt O’Connor Adorjánnal küzdhet meg az első számú hálóőr pozíciójáért. A GYHK legutóbbi hat mérkőzéséből ötöt megnyert, 14 nappal ezelőtt a FEHA19-et üres kapus góllal tudták legyőzni 4-2-re. Azon az összecsapáson nem játszhatott Sárpátki, így Szilassy Zoltán vezetőedző kénytelen volt megbontani remekül működő első két sorát, DiDiomete került be a top 6-ba. Pontot Mike Dalhuisent leszámítva szokás szerint akkor is csak az első két sor jegyzett, a 20 percnél is többet átlagoló holland bekk 4 találkozó után 2 egységnél tart. A két együttes idén már kétszer találkozott az Erste Ligában, előbb 6-3-as, majd 7-1-es gyergyói siker született.

18 órától a hetedik Dunaújváros az egyre magasabbra kapaszkodó BJAHC-t látja vendégül. Az Acélbikák bár legutóbbi két meccsükön négy pontot szereztek, nincsenek kirobbanó formában, az utolsó hat mérkőzést vizsgálva csak öt pontra voltak képesek. A Fejér megyeiek a válogatott szünet után kedden Miskolcra utaztak, ahol végig tapadtak a Jegesmedvékre, végül büntetőlövésekkel maradtak alul. A házi kanadai táblázatról hárman emelkednek ki: Lorraine, Elomaa és a nemrégiben 200. dunaújvárosi pontját szerző Somogyi Balázs egyaránt 14-14 alkalommal vette ki részét a DAB-gólokból, a negyedik Ödman egyelőre mindössze 8 egységgel áll. A BJAHC a legutóbbi négy mérkőzésén pontot szerzett, pénteken nagy csatában 4-2-re verte az UTE-t. Kangyal Balázs együttese 59 gólt lőtt már 15 mérkőzésen, ami a legtöbb a ligában. A Rozsomákok háza táján több minden adhat okot a boldogságra: kedden Lobenwein Bálint élete első felnőtt mérkőzésén gólt lőtt a FEHA19-nek, Galoha legutóbbi öt találkozóján 2 pontot átlagol, Keresztes október elseje után ismét eredményes volt az UTE ellen. November 3-án Káposztásmegyeren már találkozott egymással a két gárda, akkor a BJAHC háromgólos hátrányból felállva 5-3-ra győzni tudott.

Szintén 18 órától a DVTK és a FEHA19 csap össze Miskolcon. A Jegesmedvék hektikus formában vannak, legutóbbi két vereséget követően a DAB ellen találtak vissza a helyes útra, büntetőkkel tartottak otthon kettő pontot. Hazai környezetben jól mennek Steve Kasper tanítványai, hat meccs alatt mindössze egyszer maradtak pont nélkül. A legjobb formában a válogatottba is behívott Lövei Dávid van a miskolciak közül, legutóbbi öt mérkőzésen 1+4 áll a neve mellett. Voris kapus egy szűk félórát leszámítva eddig végigvédte az idei szezont, 91,4%-os hatékonysága a nyolcadik helyre teszi csak a kapusrangsorban.  A FEHA19 gyorsan összeszedte magát a keddi 7-2-es pofont követően, pénteken nyoma sem volt a megilletődöttségnek, Zezelj és Dobos Bendegúz góljával 2-1-re nyertek Debrecenben. A fehérváriak eddig küszködtek idegeben, ez volt az első rendes játékidős sikerük vendégként, Melnyicsuk kapus 96,6%-kal védett. Ugyanakkor szomorú látni, hogy a jobb teljesítmény érdekében az utánpótlásból előhúzott, szintlépésre képes játékosok inkább légiósok, az említett szlovén Zezelj mellett a lett Strazdins legutóbb a második sorban debütált. A felek idei összecsapása mindkétszer hazai sikert hozott, október közepén a FEHA19 nyert 2-1-re, majd két héttel később a DVTK 3-1-gyel visszavágott .

Ugyancsak 18 órától a sereghajtó DEAC a ligaelső UTE-t látja vendégül. A hajdúsági együttes idén meglehetősen szenved a bajnokságban, 14 mérkőzésből mindössze hármat tudtak megnyerni rendes játékidőben Vaszjunyin mester legényei. Legutóbbi négy mérkőzését elbukta a Debrecen, az október végi brassói győzelem óta egy pontot gyűjtöttek. A góllövéssel is hadilábon állnak Molnár Dávidék, utolsó három mérkőzésükön csak öt gólt ütöttek, az 1,6-os gólátlaggal nem sokszor lehet meccset fogni. Az UTE ellen debütálhat a régi-új szerzemény, Vojtech Kloz, aki másfél év után tér vissza a cívisvárosba. Az újpestiek háza táján sem olyan derűs minden, mint a szezon elején. A 8/8-as kezdés óta hullámvasutazik az együttes, kedden a Fradi ellen sima 5-1-es vereséget szenvedtek a lilák, majd a BJAHC otthonában is végig az eredmény után szaladtak csak. Markus Juurikkala mester szoros eredmény mellett leginkább honfitársaiban bízik, Metsavainio például csatárként több mint 26 percet volt jégen a kerületi rangadón, ezzel szemben a csapatkapitány Benk vagy a válogatott Kovács Alex 16 percet sem kapott. A finn játékosok teljesítménye meglehetősen kétoldalú eddig, erre ékes bizonyíték Christian Silfver pénteki játéka: az offenzív bekk hiába adott két gólpasszt egyenlő létszám mellett, így is -1-es plusz/mínusz-mutatóval zárt. A régóta maródi Kyle Just és a pénteken harcképtelen Sam Coatta kreativitása hiányzik az UTE játékából. A bajnokságban eddig kétszer, a Magyar Kupában egyszer találkoztak egymással a felek, előbbiben újpesti, utóbbiban debreceni sikerek születtek.

Az első három mérkőzést az Erste Liga TV, a DEAC–UTE párharcot az M4Sport+ élőben közvetíti.

Csíkszereda GYHK

Fotó: GYHK

Cimkék: , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
december 5., kedd
ICEHL 19:15 AVSVOR 5-4VÉGE
AL 21:00 IKOWRM 4-1VÉGE
december 6., szerda
AL 19:40 FTCSZG 9-2VÉGE
AL 20:00 VASLHL 4-8VÉGE
december 7., csütörtök
EL 17:30 BRADAB 3-2VÉGE
december 8., péntek
EL 17:30 GYEDAB 3-6VÉGE
EL 18:30 MISDEB 3-4 BVÉGE
EL 18:40 BJAFTC 3-2 HVÉGE
ICEHL 19:15 AVSASI 4-2VÉGE
AL 20:30 LHLOHA 8-4VÉGE
AL 20:45 WRMETO 2-9VÉGE
december 9., szombat
AL 19:00 SZGIKO 
AL 19:30 SPCFTC 
december 10., vasárnap
ICEHL 16:00 PUSAVS 
VB20 16:00 HUNKAZ 
EL 16:30 BRAGYE 
EL 17:00 UTEDEB 
EL 17:30 SCCDAB 
EL 18:00 MISFTC 
december 11., hétfő
VB20 19:30 HUNAUT 
Partnerünk
Archívum