Villach–Hydro Fehérvár AV19 1-2

   

A forduló előtt dobogós osztrákok otthonából is elhozta mindhárom pontot a Volán, többek között Leclerc szezonbeli 10. gólpasszának, masszív csapatvédekezésének és Horváth Dominik újabb stabil performanszának köszönhetően.

A magyar csapat védelmébe visszatérhetett Nilsson, Atkinson mellett foglalta el a helyét a második bekkpárban, a vasak között maradt a remek formában lévő Horváth Dominik. A hazaiak sokkal rosszabbul álltak hiányzók terén: Luciani, Viveiros és Richter sérülés, Lanzinger és Wetzl betegség miatt nem állhatott Rob Daum rendelkezésére, s amiatt sem voltunk szomorúak, hogy második legeredményesebb játékosuk, a bottal lökés miatt egymeccses eltiltást és 200 eurós büntetést kapó Alexander Rauchenwald a jég helyett csak az osztrák stúdióban lehetett ott. Ha ez nem lett volna elég, bemelegítés gyanánt Swette kapust is arcon találta egy korong, bekorcsolyázott az öltözőbe, a régi ismerős Lamoureux-nak kellett végigvédenie a meccset, tartalékává a 21 éves saját nevelésű Moser lépett elő.

Végre megvolt a jó idegenbeli kezdés a Volán részéről, az első 3 percben több komolyabb helyzet is adódott a magyar csapat előtt, a legnagyobbat Stipsicz tüzelésénél kellett védenie Lamoureux-nak. Ez ébresztőt fújt az osztrákoknak, válaszul a Sabolic-féle topsoruk gyors egymásutánban háromszor is megtornáztatta Horváthot, aki a szlovén válogatott első lövésénél kimondottan nagyot védett a másik oldalra átérve. Bartalis megiramodásából sem lett gól, viszont a meccs első kiállítása követte, kimaradt, majd Hughes remek egyéni megoldása után kellett otthagynia a mamutot Horváthnak. 7 és fél volt hátra az első szünetig, amikor a meccs addigi legtisztább lövőhelyzeténél Desjardins bombája sem jutott át a magyar kapuson. Rögtön jött a fehérvári felelet, Németh Kristóf cselezte be magát szemtől szembe Lamoureux-val, védett a kanadai, de bottal ütés miatt újabb vendégfór következett – az előzőnél jóval veszélyesebb, ám végül ugyanúgy eredménytelen, s közben Horváthnak is kellett védenie egyet. A harmad zárásaként a Volán is kivédekezte első emberhátrányát, izgalmas, kiegyenlített, élvezetes oda-vissza játékot hozott a nyitó felvonás, néggyel több magyar lövéssel (7-11).

A középső húsz perc nagy vendégsanszokkal és Horváth-bravúrokkal indult, egy ízben pedig már az üres magyar kapu fölött pördült át a pakk. A kritikus időszakot átvészelte a Volán, a 27. percben a másik kapu előtt is adódott egy komoly gólszerzési lehetőség, nem sikerült áttuszkolni a pakkot a kapuson. Bartalis kiállítását kivédekezték a székesfehérváriak, és a meccs felénél egyenlő létszámban megszerezték a vezetést: Leclerc remek saját harmados korongszerzése után 3 az 1-ben szaladhattak el, a francia Laberge-et választotta a túloldalon, aki be is verte a kapus előtt keresztbekorcsolyázó Fournier mellett – a Fehérvár idei házi pontkirálya szezonbeli 10. gólpasszát szórta ki (0-1). A harmad vége előtt két óriási lehetőség is nyílt a vezetés megduplázására, Leclerc maga is betalálhatott volna ezerszázalékos ziccerben, mindkétszer Lamoureux védett elképesztőt, maradt az egygólos vendégfór.

Sabolic- és Hughes-gólhelyzettel startolt a harmadik harmad, Horváth mellett egy önfeláldozó bevetődés is kellett, hogy ne születhessen meg az egyenlítés. A 48. percben azonban már nem volt mit tenni: MacPherson kerülte meg a vendégketrecet óriási lendülettel, s adott zseniálisan lekövethetetlen keresztpasszt a kapu előtt Hancocknak, akinek csak az üres hosszúra kellett bevágnia (1-1). A játékrész felénél Sabolic Hári elleni merényletét videózták meg potenciális végleges miatt, végül helybenhagyták az eredeti kétperces kisbüntetést az 5+20 helyett. De nem is volt rá szükség, mert a fehérvári előnyös sor fél percnyi járatás után mintaszerűen rajzolta fel a tic-tac-toe-t, Laberge, Bartalis, Magosi volt a korong útja, utóbbira jött ki a figura, gond nélkül be is fejezte a kapu torkából a gyönyörű akciót (1-2). Válaszul Wallenta gólhelyzeténél ért bele Horváth, öt és féllel a vége előtt pedig következhetett másfél percnyi villachi kettős fór időkéréssel, óriási tűzijátékokkal. Hősiesen védekezte ki a Volán, és bár záróakkord gyanánt még kimaradt egy vendégelőny is, senki sem bánta: a Fehérvár újabb masszív sikerének köszönhetően zsinórban négy győzelemnél jár, és fellépett a tabella harmadik helyére a címvédő Salzburg, valamint a szezont váratlanul kiválóan, 6 győzelemmel megindító, bizonyos Alex Petan húzta Pustertal mögé.

A Fehérvár összeállítása:

Horváth D. (Roy) – Terbócs, McGauley, Leavens, Fournier, Campbell – Leclerc, Bartalis, Laberge, Atkinson, Nilsson – Magosi, Hári, Kuralt, Stipsicz, Phillips – Ambrus G., Németh, Mihály, Falus, Vokla

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

avs vsv lamoureux

fotó: VSV/Kramer

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
december 3., vasárnap
EL 17:00 UTEDAB 3-6VÉGE
EL 17:30 FHAMIS 2-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 0-4VÉGE
december 5., kedd
ICEHL 19:15 AVSVOR 5-4VÉGE
AL 21:00 IKOWRM 4-1VÉGE
december 6., szerda
AL 19:40 FTCSZG 9-2VÉGE
AL 20:00 VASLHL 4-8VÉGE
december 7., csütörtök
EL 17:30 BRADAB 3-2VÉGE
december 8., péntek
EL 17:30 GYEDAB 
EL 18:30 MISDEB 
EL 18:40 BJAFTC 
ICEHL 19:15 AVSASI 
AL 20:30 LHLOHA 
AL 20:45 WRMETO 
december 9., szombat
AL   DBFASP 
AL 19:00 SZGIKO 
AL 19:30 SPCFTC 
Partnerünk
Archívum