Corona Brasov–SC Csíkszereda 3-2

   

A kétszer kiegyenlítő, majd a mérkőzést meg is fordító brassóiak rengeteg kiállításuk ellenére másik erdélyi riválisukat is legyőzték 24 órán belül.

Hamar, alig másfél perc után emberelőnybe került a Csíkszereda, ezt ugyan még kivédekezte a Corona, ám a kiegészülés után nem sokkal Péter Balázs egy újabb késleltetett kiállítás során már megszerezte a vezetést a vendégeknek (0-1). A harmad felénél Schaber is kapott egy két percet szövegelésért, az újabb vendégfórból nem született újabb találat, helyette a 14. mimutum elején Valchar egyenlített (1-1). Nem volt feszültségektől mentes a rangadó, a 18. percben Boriszenko és Becze kapott egy párost, a játékrészt pedig Clarke menterdendszerű kiállítása zárta fejre irányulóért. A fordulás után valamivel nyugodtabb mederben folytatódtak a dolgok, a meccs felénél azonban két újabb hazai kiállítás következett, megint a másodikat büntette meg a Sportklub: újfent Clarke volt a vétkes, kisbüntetését fél perc alatt használta ki az első Erste Liga-találatát megszerző izraeli-kanadai David Levin (1-2). Alig egy perccel később másodszor is egalizált a Corona: egy túl sok emberért kiosztott csapatbüntetés alatt Valchar duplázott (2-2). A 38. percben Sills egyéni megmozdulása után már 3-2 volt a hazaiaknak, a meccs során először vezettek a vendéglátók. A záró periódus derekán ismét nehéz helyzetbe hozta magát a Brassó, gyors egymásutánban Pichét és Clarke-ot szórták ki a zebrák, a másfél percnyi 5 a 3 előtt az idejét is kikérte Brad Gratton. Hiába: a kettős fór kihasználatlanul maradt, és a hátralévő időt is kihúzta a hazai együttes, amely így a címvédő Gyergyó után másik erdélyi riválisa ellen is begyűjtötte mindhárom pontot, így két nap alatt két komoly presztízsgyőzelemmel indította az új idényt.

bra scc csik

fotók: Corona Brasov

Nem gondolom, hogy az emberhátrányainkon kellene dolgoznunk

   

Vezetőedzői értékelések a szoros hazai sikerrel véget ért Brassó–Csíkszereda rangadót követően.

Dave MacQueen, vezetőedző, Corona Brașov: “Nyilván örülünk a győzelemnek, meg kell dicsérnem a srácokat. Az ellenfél jól korcsolyázott, nagyon fizikális volt az első harmadban, ez a mieinket is jobb játékra sarkallta a játékrész végén. Azt mondják, a jó csapatok akkor is megtalálják az utat a győzelemhez, amikor éppen nem játszanak jól – mi most megtaláltuk. A meccs első feléből 14 percet emberhátrányban töltöttünk, a végére 18 büntetéspercünk lett. Hogy mind jogos lett volna? Nem hinném, de ez csak az én véleményem. Mindenesetre nem gondolom, hogy az emberhátrányainkon kellene dolgoznunk az elkövetkező hetekben. Állítólag a legjobb hátrányölő mindig a kapusod, márpedig a második gólt leszámítva nagyokat védett, és sok blokkolt lövésünk is volt a többiek részéről. De ami igazán tetszett, az a védekezésünk volt a legvégén, amikor az ellenfél lehozta a kapusát: fantasztikus volt, ez az, amit szeretnénk nyújtani védekezés címszó alatt.”

Bradley Gratton, vezetőedző, SC Csíkszereda: ” Sajnos vesztettünk, de azt gondolom, kiegyenlített oda-vissza meccs volt. Nagyon jó első harmadot produkáltunk, de a másodikban elkezdtünk hibákat elkövetni – ennek hatására kicsit kiestünk a struktúránkból. A folytatásban ismét szoros volt a játék, a záró harmadban jelentős nyomást helyeztünk a hazaiakra, de összességében jó munkát végeztek, megakadályoztak minket abban, hogy a hálóba juttassuk a korongot. Ilyen a hoki: néhány hiba a meccsedbe kerülhet, most is ez lett a vége.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2023. okt. 1., vasárnap.
Dubeau: 96,0% (Tőke)
K
Adorján: 92,7% (Ambrus)
Piché, Williams, Kóger, Schaber, VanWormer
1
Ricci, Rutkowski, Levin, Péter, McNally
Boriszenko, Clarke, Valchar, Blackwater, Kovács M.
2
Masonius, Salló, Szkacskov, Milan, Brown
Bors, Farkas, Szabó, Sills, Zagidullin
3
Gecse, Láday, Rokaly Sz., Részegh, Becze
Kovács E., Vasile A., Gajdó B., Rokaly-Boldizsár
4
Bajkó, Reisz, Fodor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:20 SCC Péter Gecse Milan
1-1 13:11 BRA Valchar Williams
1-2 33:38 SCC PP Levin
2-2 34:42 BRA PP Rokaly-Boldizsár Blackwater Piché
3-2 37:28 BRA Sills
41 Kapura lövések száma 50
18 Kiállításpercek 4

Sills szemfülessége győzelmet ért a Brassónak

 

A duplázó Valchar és egy eladott korong okozta a kétszer vezető Csíkszereda vesztét – a Corona–Sportklub videóösszefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
november 28., kedd
EL 18:30 DEBGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCBRA 7-1VÉGE
EL 18:30 MISSCC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:15 RBSAVS 4-1VÉGE
december 1., péntek
EL 18:00 DEBFHA 2-3 HVÉGE
EL 18:30 FTCUTE 2-1VÉGE
AL 19:00 ASPETO 8-4VÉGE
ICEHL 19:15 AVSVSV 3-2VÉGE
AL 20:45 WRMSPC 5-3VÉGE
december 2., szombat
EL 15:00 DABBJA 2-4VÉGE
ICEHL 17:30 AVSHCI 5-3VÉGE
AL 19:30 FTCVAS ÉLŐ
AL 19:30 ÓHADBF ÉLŐ
AL 20:00 LHLIKO ÉLŐ
december 3., vasárnap
EL 17:00 UTEDAB 
EL 17:30 FHAMIS 
EL 18:30 DEBFTC 
Partnerünk
Archívum