Pázmándi Zsófia amerikai egyetemen folytatja

 

A válogatott csatár a Division III-as Plattsburgh csapatát választotta.

Pázmándi Zsófia 2022 tavaszán a HTI-nél már belekóstolt az észak-amerikai jégkorongba, az előző szezont pedig az Ontario Hockey Academyn töltötte, ahol az U22-es csapatban ponterősen játszott. Úgy érzi, hasznos volt ez az egy év.

„Már az OHA előtt is nagyon szerettem volna Kanadában vagy Amerikában játszani, és izgatottan indultam neki az előző a szezonnak. Egy igazán jó évet tölthettem az OHA-ban, rengeteg tapasztalatot és barátokat szereztem. Teljesen más szisztémájú hokit játszanak és másra fokuszálnak a száraz edzéseken is. Határozottan kijelenthetem, hogy sokat fejlődtem, hiszen fizikálisan és mentálisan is sokkal erősebb lettem, de persze a jégen is rengeteg új dolgot tanultam.”

A 20 éves válogatott játékos a következő szezonban is marad a tengerentúlon: a New York állambeli Plattsburgh egyetemi csapatában folytatja. Ez az együttes az NCAA Division III-ban szerepel, itt nincs sportolói ösztöndíj. A Plattsburgh az előző idényt 26 győzelemmel és három vereséggel fejezte be, elődöntős volt, ott a későbbi győztes Gustavus Adolphus egyetemtől kapott ki.

„Elsősorban azért is mentem ki külföldre, hogy egyetemre tudjak járni. A célom az volt, hogy Division I-es csapathoz kerüljek, de sajnos nem voltak olyan lehetőségeim, hogy ezt végre tudjam hajtani. Persze nagyon örülök ennek az igazolásnak is, mert nagyon jó programmal rendelkezik a Plattsburgh es a legsikeresebb csapat a divízióban. És ki tudja, a közeljövőben még bármi megtörténhet!”

A csapatot Kevin Houle irányítja, aki 1989 óta dolgozik az egyetemi együttesnél különböző pozíciókban, 20 éve vezetőedző, és korábban volt az amerikai női válogatott másodedzője is. Hogy Plattsburgh jó ugródeszka lehet, arra két példa a közelmúltból: Megan Delay innen jutott el a női NHL-be és a finn ligába, Shannon Stewart pedig a rivális PWHPA ligában, valamint a svéd és a német bajnokságban is szerepelt.

Pázmándi Zsófia elárulta azt is, hogy mit várnak tőle új csapatában: „Egy gyors és gólerős játékost kerestek az edzők, úgy gondolják, hogy nagy szerepet tudnék betölteni a csapatban, és nagy reményeket fűznek hozzam. Megismerhettem már a keret nagy részét is, akik kedvesek es befogadóak voltak már az első perctől kezdve, ahogyan az edzői stáb is. Nagyon várom már. mit hoz a jövő és mindent megteszek annak érdekében, hogy a legjobb lehessek, bárhova is sodor az élet.”

pazmandizsofi_03

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 20., szerda
FELK 17:00 FHADAB 6-4VÉGE
FELK 18:00 MISUTE 2-3VÉGE
FELK 18:30 FTCDEB 3-1VÉGE
szeptember 22., péntek
FELK 18:00 DABFHA 1-2VÉGE
ICEHL 19:15 AVSRBS 1-4VÉGE
szeptember 23., szombat
SZK 18:00 FTCBJA 4-0VÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 24., vasárnap
ICEHL 17:30 KACAVS 7-3VÉGE
FELK 18:30 DEBMIS 3-5VÉGE
szeptember 26., kedd
ICEHL 19:15 AVSG99 
szeptember 29., péntek
EL 17:30 SCCGYE 
EL 18:30 AVSDAB 
EL 18:30 MISDEB 
EL 18:40 BJAUTE 
ICEHL 19:15 VICAVS 
Partnerünk
Archívum